fredag 21 december 2012

Fredan före dan före dan före dopparedan.

Jaha!
Då är det, för dom allra flesta, dags för den s.k julledigheten. Det ena av de två andningshål den svenske trälen har att brodera sin levnadslöpare kring. Det andra är såklart den tidigare så mäktiga Industrisemestern, denna tidsperiod har ju, i likhet med julen, historiskt varit huggen i sten men har på senare år utvecklats till att mer och mer efterlikna skrivbordsryttarnas slarvsemestrar, utan vare sig ordning eller reda.
Hursomhelst!
Fredag är det tvivelsutan och vad kunde då vara bättre än att välkomna den stundande påminnelsen om Jesu födelse med ett par, tre riktiga dragnaglar? - "Kristi blod för dig utgjutet" och hela baletten...

För egen del har jag dividerat fram och tillbaka med både mig själv och vår skapare om att byta Trocaderon mot Pommac under denna rekordartat förtjusande högtid. Jag har efter noggrant övervägande valt att, tillsvidare, hålla mig till Trocadero då det skulle kännas som ett svek mot mitt innersta väsen att byta bort den vän som gett mig så enormt mycket genom åren.

Jag förutsätter dock att den eventuelle läsaren inte har några som helst problem med att svika sitt innersta väsen, så låt höra.
Vad dricker allmogen medan det aftnas denna fredag?
På klassiskt socialistmanér vill jag hävda att inget är för futtigt och att alla räknas - från Sexmän till Vägmän.

För egen del har jag valt att söka sätta min lekamen i chock med hjälp av Eau De Vie och Trocadero. Till att börja med...

5 kommentarer:

  1. Just vaknat efter en välbehövlig gubbakvart, är lite krasslig så jag tröstar mig med Carlsberg mellan öl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om du vaknade av att du behövde kasta vatten så är du ultragubbe. ;)

      Radera
  2. Frågan gläder mig och säkerligen resten av de andra, svaret på den adekvata frågan är: fortfarande pommac och brännvin serverat med elvis & viva las vegas, svårt att klå skulle jag säga. Som varm kuriosa serverad bredvid huvudrätten serverar jag eder efterrätten hjortronglögg + renat brännvin,låt det väl smakas!

    SvaraRadera
  3. Bäste Hr Boré
    Undertecknad har noterat Er vånda inför kvällens val av tonikum att blanda med eau de vie.Alkoholen skänker både munterhet som tillfredställelse kroppsligt liksom själsligt. Men icke förty vill jag ödmjukt understryka betydelsen av de övriga element som är av betydelse som smak, doft och utseende av det som inmundigas. Respekt för tradition, harmoni och renhet är fundamentet för ett balanserat själsliv i likhet med blandning av drycker, vilket skänker den sinnesfrid när man är i konsensus med livet. Dagens andefattiga allmoge söker icke sällan detta, men av lathet eller okunskap är mig okänt, vill man ha härligheten färdigserverad snabbt och utan ansträngning. Lättja är ej längre en dödssynd i detta vårt arma rike, snarare en profan livsstil. Ack och ve!
    Inledningen är dessvärre nödvändig för att komma fram till vad jag dricker denna fredag, just denna fredag.
    Kaptenlöjtnant är mitt val.
    Låt mig något förtydliga mitt val och blandning i korthet.
    Systemaktiebolaget säljer inte klosterlikör längre utan enda tänkbara alternativ är Dom Benedectine. Eau de vie finns men ersätts gärna med en omomsad och likaledes oförtullad Camus. Blandförhållandet är 50-50 och då bägge pavorna innehöll 1 liter får man 2 liter färdig produkt. Allmänt känt är att sjörullning förbättrar mången alkoholprodukt, enligt sed måste/bör flaskorna rulla minst ett år. Segelbåt saknas och då vårt klimat dessutom utesluter segling halva året skulle det ta 2 år innan produkten är klar. Lösningen är helt enkelt reservhjulsbaljan och Essingeleden t.o.r i stort sett dagligen i 1 års tid. Egenblandad punsch rullas med samma fason.
    Sune Frid/Hobbyamiral

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemgjord Kaptenlöjtnant är verkligen ambitiöst!
      Intressant råvaruval, jag kommer att engagera mig i det här så fort jag bjuds tillfälle.
      Att låta flaskan "korsa ekvatorn" i en reservhjulsbalja är också ett grepp som uppskattas väldigt mycket.

      Välkommen Sune!

      Radera