torsdag 13 december 2012

SR P3 karakteristika...

Jag hittade precis en mycket korrekt beskrivning av ett P3 program jag tyvärr har hört brottstycken ur vid ett flertal tillfällen. Citatet beskriver visserligen specifikt programmet Tankesmedjan, som såvitt jag förstår ska föreställa ett s.k satirprogram tillhörande den uppenbart mycket breda "Humorgenren". Men det skulle lika gärna kunna vara en beskrivning av hela P3´s agenda.

Förresten! När blev satir likställt med socialistdravel och propagerande för det storslagna i att vara en del av en sexuell eller etnisk minoritet? - Jag vill inte påstå att något av det skulle vara dåligt, men det är inte på något sätt bättre än att vara en del av en sexuell eller etnisk majoritet.

En del bloggägare jag känner till vill göra gällande att P3 skulle vara det mest lämpliga att lyssna till under arbetsdagarna. - Detta ställer jag mig mycket frågande till då jag anser att den sortens "Public service" som P3 står för, inte överensstämmer med den opartiska anda och politiska neutralitet som det förväntas av kanalen.
En naturlig spegelbild av det svenska samhället skulle illvilliga röster hävda... Själv nöjer jag mig med att gratulera matriarkatet och Kominterns representanter inom detsamma, till en mycket subtil och väl utförd revolt mot det som en gång i tiden var någonting värt att kämpa för.

Citatet nedan är saxat ur Kalle Lind´s blogg . (En blogg som faktiskt är ganska lustig, trots detta uttalande)


"Bredvid mig satt Emma Knyckare från P3:s Tankesmedjan, ett program där Knyckare, Ola Söderholm, Kringlan SvenssonLiv Strömquist och Jonatan Unge ofta och väl kritiserar patriarkatet, heteronormativiteten, etnocentriteten och alliansregeringen."


Att P3 skulle vara en kanal för vuxna människor med ett intresse för samhällsfrågor som inte bygger på fruktansvärt snedvridna ideal håller jag för högst orimligt.
Å andra sidan förstår jag heller inte varför vuxna, hörande människor skulle vilja lyssna till P3´s flagranta "STIM-sponsring" av den svenska HipHop-elitens bidrag till den svenska musikskatten.

Jag antar att det förr eller senare kommer att blåsa konservativa högervindar genom korridorerna i radiohuset eftersom alla ska få göra sin röst hörd i det så unika och partipolitiskt obundna public service medium som Sveriges radio trots allt är.?
Eller nu kanske jag seglade iväg en smula...

Vid närmare eftertanke så kommer förmodligen Iran att bli en sekulär demokrati med fokus på fri sexualitet, långt innan "Folkviljans och det fria ordets väktare" låter något annat än den politiskt korrekta och solidariska rösten, som enligt egen logik representerar den stora massan, ljuda ur transistorradioapparaternas högtalare.

Att mina ögon tåras inför ovan beskrivna faktum behöver jag inte nämna då det är den spontana reaktionen hos varje människa med ett fungerande intellekt och en halvnykter syn på en nyanserad samhällsdebatt.

Propagandans vägar äro outgrundliga....

15 kommentarer:

  1. Hear-hear, sammarfattar mycket väl mitt eget tyckande angående programmen i kanalen.

    Sedan kassettspelaren, i min spelverk, i snickeboa, gick sönder har jag varit hänvisad till den kanalen som har den starkaste utsändningen (antenn saknas).

    Jag har förundrats av just de nämnda programmen, kan även tillägga "Humorhimlen" som tyvärr inte faller mig i smaken, heller, men som jag gott kan tänka att mig att tilltalar den mera juvenila delen av åhörarna.

    SvaraRadera
  2. Huruvida några högervindar kommer att svepa genom Radiohusets korridorer och vädra ut är ytterst tveksamt med tanke på rådande klimat. I vart fall under överskådlig tid, trots Hr. Svegfors som vd för SR och klimatförändringar i världen för övrigt. Birkenstock och yllekoftor tapetserar korridorerna, vilket borgar för måttlig till hård vind från öst under överskådlig tid.

    För övrigt, Hr. Boré borde fundera över huruvida han inte fallit för åldersstrecket vad avser P3.

    SvaraRadera
  3. Grogg.
    Som sagt, P3 i stort...

    Marcus.
    Välkommen.
    Jag är alldeles för gammal för det mesta, sannolikt även för P3.
    Hos mig är det dock P1 som regerar.

    SvaraRadera
  4. För mig som gillar och är nyfiken på ny musik finns det inget alternativ. Tyvärr så kan det vara marigt att få in riksradions P3 på jobbet, då tvingas jag lyssna på Rix FM eller radio Östergötland. Just nu pågår Musikhjälpen i P3 och det är så jäkla bra. En sak till: Om man ger Emma knyckare en ärlig chans så så lirar hon i samma liga som Henka Torehammar och Kodjo akolor...

    SvaraRadera
    Svar
    1. rocket.
      Musikhjälpen är, precis som du säger, bra. - Åtminstone så bra ett bettleriprogram kan bli. Saken och tanken är tvivelsutan mycket god.
      Att du lägger ihop Knyckare och Torehammar med Kodjo bekymrar mig... Kodjo är ju en humorist.

      Min nyfikenhet inför ny musik är tyvärr inte tillräckligt stark för att övervinna den politiska bismaken.
      Jag har ju som du vet lite svårt för dom röda.

      Radera
  5. Marknadskrafternas bismak på den reklamfinansierade radion får mig att tappa tron på mänskligheten...Fast man behöver ju iofs inte lyssna.
    Även jag börjar tappa tron på de röda...Sorgligt men sant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer ang kommersiell radio. P1 och egenkomponerade skivor är den enda vägen att gå...

      Radera
  6. Jag har mycket väl noterat den röda ton som utgör en stor del av P3.
    Först störde jag mig mycket, men nu går det bättre eftersom jag hatar alla jävla block nu för tiden.
    Jag var mycket politiskt intresserad från barnsben fram tills för nåt år sedan, då jag gav upp.
    Numera hatar jag alla för flyter runt i maktens korridorer.
    P1 är fan stört omöjligt att lyssna på, jag har provat flera gånger.
    Bara massa morfinister och russin.

    Ja, jag är grinig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, hoppsan!
      Att hata människor utan ryggrad och moral är det enda alternativet. - Varför är inte det modernt?
      Det där med russin och morfinister är inget jag upplevt, jag lyssnar iofs oftast på morgonen och på Nordegren på eftermiddagen.
      Vad du än tror så här du inte gett upp...

      Radera
  7. Svensk HipHop är "nya" proggen/punken som även den var farlig för den "civiliserade" till en början, det finns ett par anledningar till att just den Svenska HipHop'en höjs till skyarna av p3's gröna-VPK-maffia enligt mig.

    1. Det är så nära en medelklass/akademikerunge kommer den hårda verklighet dom så djupt drömt om att få tillhöra. (Säkrast att hylla förorten från sin trygga 2:a i innerstaden dock.)

    2. Att för sin egen och partitillhörighetens existens skull spela den musik som den växande väljarskaran föredrar. (Hade dom fått dela ut gratis gräs hade det gjorts.)

    3. Studierna tvingade många att skjuta upp ungdomsrevolterandet en aning. (Gräs är ofarligt om man inte skyltar med det.)

    4. Anpassning till det nya samhället där du som vit kan ha en chans att överleva. (Mats Nileskär visste tidigt.)

    Musikhjälpen är ett bra exempel på hur det snart kommer att se ut i hela landet, minus dom som sköter spakarna. Jag skulle ha skrivit: Jag är inte rasist men... innan jag skrev det här kom jag på.

    Och Lester, du skrev att Kodjo var humorist... Hur tänkte du då?

    /PinnSvett

    SvaraRadera
  8. Jävlar Pinnsvett! Vad bra skrivet!

    SvaraRadera
  9. Kul att du nämner Mats Nileskär, vilken fantastisk radioprofil. Samma sak med Stefan Wermelin.
    Jag garvade gott åt The Latin Kings innan jag fattade att de var nya Ebba Grön...
    En sak till Lester: Jag blir också upprörd av knarkgagget i låtarna, dumt att jämföra med Mera bränvin.

    SvaraRadera
  10. PinnSvett.
    Välformulerat.

    Att dom röda ser efter sina väljare/potentiella väljare med hjälp av att, i solidaritetens namn, ge dom saker som anses vara medborgerliga rättigheter - Dvs bidrag i alla dess former, gärna helt utan motprestation.
    Detta har pågått länge och därför är välfärdsstaten ett avslutat kapitel.

    Att folk som suttit försjunkna med näbben i böcker under sina glansdagar har en förmåga att göra "tonårsrevolt" tio år försent, är dock inte något som vigts åt en viss politisk åskådning.

    Det nya samhället kommer inte att göra skillnad på hudfärg. - Religionen är skiljelinjen.

    Nileskär och Wermelin är två herrar som imponerar på mig. Kunskapskällor med bra minne imponerar alltid på mig.

    Jag gillar Kodjo när han inte tramsar för mycket - Morgonpasset är det program i P3 som enligt mig stämmer bäst in på Public service uppdraget.

    Förresten, välkommen PinnSvett! - Varsågod att slå dig ned.

    SvaraRadera
  11. Du predikar för en redan frälst här, religion är något den upplyste egentligen inte borde behöva befatta sig med i en tid som denna.

    Men aldrig förr, eller jo förresten, förr fanns en överhängande risk att världen skulle lyda under Allah och hans grabbar, historien återupprepar sig sägs det och jag är rädd för att den här gången utspelar sig matchen främst på egen planhalva.

    Fick förövrigt bevittna hur hierarkin i snabbmatskön fungerar idag i en förort straxt söder om Hufvudstaden.

    Tydligen är ungdomsgäng av afrikanskt ursprung oerhört impopulära hos ungdomsgäng med rötter i mellanöstern, ord som negerjävlar, slavar, och horungar tvingade de stackars afrikanerna att ge plats för de som sades äga slavarna.

    Här skulle jag ha gjort en anmälan om hets mot folkgrupp, om jag nu hade brytt mig överhuvudtaget.

    Jag kände i det ögonblicket att det inte är så viktigt vad ett parti i riksdagen har för syn på miljön, skatter hit och dit etc. utan vilket parti som är minst mån om att importera ytterligare herrefolk.

    För att återgå till P3.

    Ni har väl inte missat att Håkan Persson har ett fint, dock marginaliserat, program i Torehammars kanal?

    Och Tack Lester, jag har varit nedslagen ett bra tag egentligen, men efter att ha läst din blogg en tid kan jag fortfarande inte greppa din inställning till Kodjo? (flirtande-tangenttecken-gubbe)

    Jag menar att du har en humoristisk sida som t.o.m. överglänser Gardell mfl.

    /PinnSvett

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! - PinnSvett, du är sannerligen ett tillskott i mitt kabinett! :-D

      Gardell... Så jävla sjukt... Jag är mållös.

      Radera