onsdag 14 mars 2012

Glorious evening!

Det blev tyvärr ingen Folkgrogg igår eftersom Grappon inte längre fanns kvar i isskåpet.
Idag tog jag nya tag och trippade ut i garaget för att påbörja den extremt nödvändiga städningen där, som vanligt när det handlar om garagestädning för min del så blev det lite städa och mycket plocka med sånt man hittar när man städar garage...
Bland annat så hittade jag en jävligt schucker kaffebryggare för fordonsbruk. - Helt oanvänd!
Jag skulle kunna drista mig till att gissa att kaffebryggaren har köpts nångång under slutet på 70-talet, kanske vid ett stopp på ett av Esso´s Motorhotell. Syftet med köpet var troligtvis att kunna njuta en kopp nybryggt istället för pissljummet ur ståltermosen under en av många färder till Skåne.
Nu blev det uppenbarligen inte så, utan bryggaren föll i glömska, alternativt försvann under en längre tid tills den fann ett nytt kärleksfullt hem hos Familjen Boré. Den lever numer ett ganska stilla liv men det verkar som att den trivs.Den har ju kompisar OM den nu skulle vilja socialisera med någon, bl a. en gammal gasmask, en Bambino och en Michelingubbe.
Just det! Den har en riktigt juste färg också. Jag började nästan fundera på om det kan vara bytlånematerial?

Nu ska jag tjata lite mer om min nya fascination för cigarrer igen.
Köpte en plastlåda med lock hos Classe idag, hygrometer vet jag inte riktigt var jag ska tjacka...
Nu är det bara "Beadsen" kvar sen kan jag stolta med en s.k. Plastidor. (Fan va töntigt det låter!)
Medan jag städade/plockade så passade jag på att röka en Cohiba. Den var god, lite konstigt var att när jag närmade mig slutet så blev andetagen mellan blossen jävligt friska. - Lite mentholfeeling, fast på ett bra sätt.

Jag hann även med att lyssna på, bla Sonny Terry och Brownie McGhee. - Negerblues är i princip oslagbart (med en hel del undantag som bekräftar det.)
Munspel är så jävla flådigt, synd att man inte blev bortadopterad till en skitelak gubbe som tvingade en att lära sig spela munspel när man var liten...

Groggs befarade fetish för en, två, tre och fyrsträngade elektrifierade cigarrlådor har också fått en snabb överblick. - Det finns en del klockrena Deltabluesare kan jag torrt konstatera.
Halkade in på gamla legender i samma veva. - Leadbelly, vilken jävla pipa!

Läcker bryggare - En av alla features är att koppen är integrerad

Sonny & Brownie

Blymagen. - Han ser lite argledsen ut...

Inte ens kvinnoglasögon kan få den här snubben
att se töntig ut!


6 kommentarer:

  1. Fan, jag fick nöja mig med en trerätters på Gripsholms värdshus - utan cigarr. Ligger på rummet och surar nu, men blir nog glad i morgon när jag ska till Åkers Krutbruk där en nyfunnen vän lovat att visa samlingen med krutprover från 1500-talet och fram. Ja, efter att vi förhoppningsvis sprängt en lastbil också.
    På hemvägen blir det lååång dominikan i bilen.

    SvaraRadera
  2. "Stäng av den där negermusiken å sätt på lite BLUES".

    Vissa har darwinistiska fördelar... som Hound Dog Taylor

    SvaraRadera
  3. Gunnar.
    Det liv du lever är ju mer spännande än vad jag ens kan förmå mig att drömma om!
    Passa på att åka till Fredde (Beckmans gjuteri) om du ändå är i Åker. Härligt gammalt gjuteri och en mycket trevlig snubbe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åja, det är inte så glamouröst.
      Jag är en vanlig simpel knegare i en bransch som mellan varven kan bjuda på lite trevliga arbetsuppgifter. För övrigt var det bara en tvåkilosladdning, och alla larviga säkerhetsföreskrifter tar kål på upplevelsen.
      Det väckte dock en gammal slumrande gen hos mig, så nu sitter jag och tittar ut på mitt kruthus som ju faktiskt innehåller ett kilo krut fortfarande. Och ett par salutkanoner har jag ju ...

      Radera
  4. Hygrometer köper du hos samma handlare som beadsen. Tror de kostar runt 24dollar å glöm inte att köpa kalibreringskittet till för någon dollar.
    Lyckan är stor hos mig nu när du snurrat in på cigarrträsket! :-)

    //Flugfiskaren

    SvaraRadera
  5. Hahaha! Jag hade ju fullt upp redan innan cigarren tågade in i mitt liv så nu vette faan hur det ska gå...
    Men trevligt är det. - Det är inte utan att man känner sig lite för mer med en cigarr i truten. :-D

    SvaraRadera