tisdag 13 mars 2012

I valet o kvalet.

Sitter och lurar på om jag ska ta mig en Lättgrogg? Inte en vanlig Lättgrogg som i 2-3cl sprit till 25-30cl läskedryck, utan en som är ett uns stadigare än en traditionell Lättgrogg. Kanske 5 cl sprit till 30-35cl läskedryck? - En Folkgrogg helt enkelt, men fortfarande ingen is eller paraplyer och frukt o skit.
Apropå Folkgrogg, jag kan inte riktigt släppa att allas vår landsfader och tillika folkhemsbyggare, Per Albin Hansson, enl. uppgift gillade att koppla av med "kortspel och grogg"
Denna uppgift gör mig väldigt brydd, med tanke på att den gode Herr Hansson i sin ungdom ivrade för total avhållsamhet från att ta starkt.
En sak som skulle kunna förklara att han senare i livet fann alkoholen som en välkommet element i den annars ganska rejält sunkiga vardagen en toppolitiker måste ha haft även på den tiden, är det extremt dåliga samvete han måste ha haft efter den s.k. "Baltutlämningen". Men det faktum att Herr Hansson dog strax efter att den ägt rum gör att den anledningen faller, det måste således ha varit nåt annat som fick honom att ändra sin uppfattning gällande intag av spirituosa.
Hur som helst! En "Folkgrogg" får det nog bli. Om allt går vägen kommer den att innehålla 5cl Renat och 35cl Grappo

Grappo är ju som bekant BÅDE törstsläckare och mixer vilket gör att den passar perfekt som groggvirke.
Tyvärr finns det inte utrymme att njuta en cigarr ikväll men ett pipstopp kanske jag kan hasta i mig vad det lider...
Förresten! Vad faan är en "Plastidor"?

Att bytlåna har kommit på tal och jag har letat igenom hela mitt bohag i jakt på nåt som skulle kunna matcha en liten pigg enarmad bandit och ett askfat.. - Jag har inte hittat nåt som är klockrent än, men det kommer hoppas jag, en bandit vill man ju äga ett litet tag.
Så här i efterhand ångrar jag att jag lät Nordisk kriminalkrönika, årgångarna 1975-2005, gå om intet för lite sen, dom hade kunnat utgöra stommen i många bra lånbyten. För att inte tala om resegrammofonen med 40-50 stenkakor till! Menmen, jag rotar nog fram nåt.





13 kommentarer:

  1. Plastidor är en plastlåda till humidor, billig och tät, vilket gör den poppis bland rookie's samt för erfarna rävar som samlar/lagrar cigarrlådor/cabbar. Har en själv under sängen med div lådor jag vill lagra.
    Det du gör; köp en plastlåda med lock som snäppsfast sen köper du beads(förklaring kommer) samt en hygrometer klart! Behöver inte stå och "mogna" innan du kan lägga ner cigarrerna i lådan.

    Beads är set nya sättet att hålla rätt fuktighet, i vanliga fall kör man med fuktare som skall ha propylenglykol och destvatten, och sen får du hålla koll på vattningen kontra hygrometern, vilket är instabilt.
    Beads är dessa små kulor som brukar ligga i en vitpåse när man köper skor, finns att köpa i USA i 65-70-75%rh, det praktiska med beads är att de avger fukt när det behövs samt tar emot fukt när det behövs. Altså helt suveräna! :-)
    Beads hittar du endast hos www.heartfeltindustries.com

    // Flugfiskaren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har funderat på beads, då min humidorskötsel mellan varven är under all kritik. Funkar det bra för dig?

      Radera
    2. Ska lådan var helt tät? Hur mycket beads behöver jag per dm2 låda?
      Förresten, vad tycker du om boken? En del tycker att den är konstigt skriven men jag hade inga problem med det...

      Radera
  2. Gunnar; Beads är så mycket bättre, först när jag fick hem dem å skulle köra igång blev jag helt paff hur pass mycket man fick fukta, de suger åt sig mycke vatten de små rackarna, och då ska ändå hälften vara torra för att kunna arbeta. Men jag har fyllt på med vätska kanske 2ggr sedan i början av November. Kör så endast destvatten från Apoteket, ju mer föroreningar det är i vattnet ju fortare "dödar" man beadsen. Jag är helnöjd! Om man skulle vattna för mycket så blir fukthalten högre, om det blir så pass mkt att de kan skada cigarrerna så tar du ut beadsen å torkar försiktigt med en hårfön. Jag kör 65% beads men brukar vattna på till strax under 70%
    Jag har kört deras stavar vilket jag tycker är lite struliga att fylla med vatten då det lätt rinner igenom röret, i mitt skåp har jag tre av deras medium aluminium humidifier, de är väl inte direkt någon finish på dem men de är lätt att fylla och magneter medföljer.
    I lådan under sängen har jag 2 pound liggandes i deras påsar och sedan på ett fat, funkar det med. En varningens finger bara, lyckas man spilla ut beadsen så har man lyckats med något för de hamnar verkligen ÖVERALLT :-)

    Lester; ju tätare låda desto mindre behöver du fylla på med fukt :-) åk ner till Claes Ohlsson å köp en låda med klicklock så blir det bra, vissa håller även på med tätningslister å grejar, vette fan om det behövs.
    Angående mängden beads gå in på heartfeltindustries hemsida, på vänster sida i menyn långt ner finns ( O Calculator ) där skriver du in måtten på lådan och vips så slipper du räkna själv, OBS! Ha mera beads än vad som behövs, jag kör 30% mer, för att snabbare återställa fukthalten efter man öppnat å dreglat samt extra fuktreserv, DU KAN EJ HA FÖR MYCKET BEADS! :-)
    Boken har tyvärr inte varit öppnad så mycket ännu, men en recention kommer :-)
    //Flugfiskaren

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där sprack det - jag äger ingen hårfön.

      Radera
  3. Tänkte tipsa om saker jag inte har en aaning om.

    Köpte lite olika cigarrlådor för ett CBG bygge och tanten i cigarraffären hade även en tom Stradivarius.
    http://img.cigar.com/p/300/cs/s/cs-stb-view4.jpg
    http://img.cigar.com/p/300/cs/s/cs-stb.jpg

    Den hade både klistermärke "rökning dödar" och såg ut som en likkista :D

    Till saken, denna hade en lite inbyggd humidor som tanten ville behålla.
    Kanske en sådan låda kunde användas ifall man inte behöver en high tech eller fullstor likkista.

    SvaraRadera
  4. Delta Blues
    http://www.youtube.com/watch?v=wz5wMGovkuQ

    eller med mera fart i...
    http://www.youtube.com/watch?v=ScmGIjETdUM

    SvaraRadera
  5. Hur öppnar man länkar nu när man inte kan kopieratexten eller trycka på länken?

    //Flugfiskaren

    SvaraRadera
  6. Kör ett test för att se ifall man kan göra länkarna klickbara, ni får testa att klicka... (brukar f.ö. roa mig med att länka in lite olika grejer bakom grogg :)

    Delta Blues

    eller med mera fart i...

    SvaraRadera
  7. Seasick Steve!!!
    Hur fan har jag kunnat missa honom!?
    Jaha, då fick man ytterligare en hangup...
    Skaplig planka btw.

    SvaraRadera
  8. Jepp han é bra, men personligen gillar jag denna bättre

    SvaraRadera
    Svar
    1. En polare tipsade just om John schooley! - Bra skit!

      Radera