torsdag 15 mars 2012

Så jävla torsk! del II

Gamla grejer är ju fan bland det bästa som finns! Jag får nytt vatten på min kvarn hela tiden känns det som.
Idag hittade jag en schucker grej när jag städade bilen (konstigt samband mellan att städa på olika platser och att hitta lustiga grejer...) ett ihopfällbart snapsglas! En helt brilliant uppfinning som jag har svårt att förstå hur jag har klarat mig utan fram till dags dato.
Ett antal ringar och en lödd fot plus ett lock som skydd mot ovälkomna element i snapsen. Helt fantastiskt.

Transportläge.

Jaha! Dax för en sup.

Varsågod att hälla opp.
Nästa trevliga grej är att jag idag fick hem en bok, eller egentligen två böcker som jag, eftersom jag som sagt är helt såld på gamla prylar. - Böcker är ju dessutom både upplysande och vackra.
Den här boken har jag letat efter ett bra tag och såklart är det ju endast den Svenska förstaupplagan som är av intresse. Häromdan dök den upp. - Båda böckerna dessutom, det fanns inga alternativ till att göra affär på stubinen!
Jag vill passa på att förtydliga att detta speglar inte min politiska uppfattning, utan är bara ett resultat av mitt intresse. Dessutom har jag inte läst boken och jag tycker faktiskt att det ska bli intressant att läsa vad den lille mannen hade att säga.
Boken är ju skriven innan Hitlers maktövertagande och kanske kan ge en mer nyanserad bild av hans politiska vision än den man serveras i efterkrigsdokument. Vi får väl se om jag pallar att ta mig igenom de båda böckerna? - Isåfall kommer kanske en recension...
Förresten! Är "Min kamp" ett s.k. standardverk?

Fina.

Årtalet borgar ju för kvalitet iaf.

Slutligen dagens stora överraskning.
Flugfiskaren gick händelserna i förväg och hade tydligen räknat ut att jag gick och lurade på att kanske köpa en Cigarrbok...
I dagens postskörd låg, helt oväntat, ett paket som innehöll en Cigarrbok. Flugfiskaren har alltså vänligheten att låna mig en till synes ny "Allt du behöver veta om cigarrer" bok av mycket hög kvalitet.
Berusad av lycka över att få låna en så fin bok bläddrade jag igenom den som hastigast, men kände att ett läseuppdrag av den digniteten kräver lugn och ro, så jag gick ut i garaget och kollade på Triumph motorn och rökte en Kubansk Cohiba istället!
Nu har jag alltså tre nya böcker som kräver min uppmärksamhet samtidigt som Stig Linnell vill bli färdigläst. - Faan att det inte är semester! (Det är ett ganska angenämt bekymmer iofs...)

Ny, men väldigt fin.
Haha! Cohibas

6 kommentarer:

 1. Har en modern variant på samma tema, ett partyglas i plast, också bestående av olika ringar som tätar mot varandra. Men inte alls lika fränt...

  För övrigt är det Chaplins "Easy street" på SVT2 i detta nu. Han har precis gasat den storvuxna busen med hjälp av gatlyktan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnar.
   Att ditt liv är en drömtillvaro hade jag på känn sen innan, men att sitta och titta på Chaplin medans en annan knegar i sitt anletes svett...
   Jag är mållös och avundsjuk!

   Radera
 2. Kände det på mig att du ville fördjupa dig i ämnet :-)
  Hoppas du kommer få användning för den, jag hoppas iaf på lite schysst väder nu i helgen så man kan dra igång moppen å åka ett varv :-) givetvis är den gammal, men några nya delar har den allt.

  //Flugfiskaren

  SvaraRadera
 3. Åka ett varv på moppen! Jo man tackar.
  Själv hoppas jag på sol av andra anledningar, att kunna röka medans familjen är närvarande tex. - Dom är inte jättepigga på att stå i garaget o glo ett par timmar medan jag röker...
  Fantastiskt treflig bok! Jag är nästan lite rädd att den ska ta skada av min läsning.

  SvaraRadera
 4. Hmm... En fundering, varför ska familjen närvara när rökverken skall inhaleras?

  // Flugfiskaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen direkt anledning. Det är bara det att jag tycker att det kan vara trevligt att förena två nöjen om det finns möjlighet.

   Radera