tisdag 13 november 2012

Det började som en skakning...

Idag har mitt humör gått från att vid det ångestladdade och något spastiska uppvaknandet ha varit halvrassligt men ändå klart över medel,  till att framåt fyratiden bli under all kritik. Detta berodde till stor del på tre saker primärt...

1. En god vän kontaktade mig och levererade dåliga nyheter.

Han befann sig under förmiddagen på resande fot och satt vid tillfället för vår korrespondens ombord på ett tåg, sannolikt ägdes tåget av greve Von Rosen´s skötebarn. - Statens Jernbanor.
Han hade haft en arbetsam morgon med en hel del stressande som bonus, morgonen hade tagit ut sin rätt och när han skulle njuta den enda frukt som går att njuta vid en utfärd av den här typen, nämligen att promenera genom tågets runkande vagnar fram till resturangvagnen, väl där kunna beställa en kopp kaffe med en liten Punsch till, sätta sig vid ett av dom vackert Perstorpslaminatklädda borden och slutligen tända den välförtjänta och mycket efterlängtade förmiddagscigarren medan han smakade av kaffet ur den vita fajansmuggen.
Döm av hans förvåning när expediten, vänligt men mycket bestämt, deklarerade att man inte har Pusch till försäljning längre och att man, å det bestämdaste, betackar sig för cigarrökning ombord .

Jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig varför ansvariga skulle vilja utföra ett sådant illdåd? - Riktat just mot den kategori människor som de facto har bidragit till att järnvägen varit så tongivande inom svensk infrastruktur som den varit under dom senaste 120 åren.
Att som statligt avlönad tjänsteman och således en förlängning av folkviljan, låta en fråga av den här digniteten falla mellan stolarna, ja det borde minsann klassas som grovt tjänstefel.
Att ingen satt ned foten är ett minst lika stort mysterium.


2. Jag lyssnade på radio.

Jag tänkte att jag skulle passa på att tillgodogöra mig lite populärkultur i samband med en bilfärd, efter det att melodiradion sedan lång tid tillbaka hänfallit åt att enbart presentera väldigt tvivelaktig musik, tänkte jag prova P4.
P4 har ju gjort sig känd för att vara en s.k. sportkanal, varför jag inte gett den något som helst utrymme tidigare, Men jag tänkte för mig själv att "Det kan ju inte vara sport hela tiden..."
Nu hade jag iofs rätt i mitt antagande angående kanalens programtablå och när jag vred in rätt frekvens så hann jag precis hörda Lotta Bromé avsluta en mening, omedelbart efter att Lottas röst tystnat dök det upp en ny och för mig okänd kvinnoröst. Den nya kvinnorösten deklarerade att det i fyra stockholmskommuner, enligt henne, inte fanns tillräckligt med gator som uppkallats efter kvinnor.
Hon gjorde, med en enastående övertydlighet, gällande att detta minsann bara var ytterligare en del av patriarkatets förtryck av kvinnor, i samma anda som lönediskriminering, diskrimineringen inom företagskulturen och ett allmänrådande kvinnoförakt i samhället i stort.

Varför i helvete ska Sveriges Radio envisas med att bjuda ut programtid till fullständigt verklighetsfrånvända kommunister med matriarkala drömmar!?
Jag blir illamående av att veta att en viss del av kommunisternas partistöd betalas av mig, visserligen en väldigt liten del men ändå. Att vissa människor kan sympatisera med ett parti som använder sina medel till den här typen av helt meningslösa undersökningar gör att jag, med ärligt välbehag, tar ytterligare en spann förakt ur den aldrig sinande källan, och öser över dom.

3. Jag lyssnade på radio - igen!

Vid min nästa bilfärd tänkte jag att "Det ska fan prova några ny grepp vad det gäller radiolyssnande!"
Således återgick jag till mitt kära P1 och såg fram emot att få koppla av en stund med den gode Thomas Nordegren och hans förtjusande bisittare Louise Epstein.
Det är då löken på dagens lax serveras mig... - Henrik Torehammars vämjeliga röst möter mig på P1´s frekvens!!!
Först trodde jag att kanalen kapats av ett homosexuellt internationellt nätverk (Homintern, red. anm.), med huvudsakligt uppdrag att driva den svenska arbetarklassen, övre medelklassen, överklassen, ja i princip alla utom den vänsterorienterade journalistkåren och discodrottningarna på Patricia, till vansinnets rand.
Eftersom jag blev både rädd och samtidigt lite nyfiken på den, eventuella, nya världsordningen med nätverket vid rodret, så lyssnade jag spänt vidare i tron om att det jag hörde var det sista jag skulle få höra innan jag vid, min hemkomst, omedelbart internerades pga av mitt frimod och brist på promiskuösitet, men bara ett ögonblick senare hörde jag Thomas röst lite svagt bakom Torehammars vedervärdiga skval. Då insåg jag att det inte var någon kapning utan något mycket värre. - Henrik Torehammars närvaro var planerad!
Hela min världsbild är återigen kullkastad och jag måste omvärdera både P1 och Thomas Nordegren. - Det hade fan varit bättre om frekvensen kapats av det homosexuella internationella nätverket...


Efter klockan fyra hämtade jag dock lite grejer hos Lundins mekaniska varvid mitt humör repade sig något och vem vet, framåt läggdags kanske jag besitter ett inre som är gentilt väldoftande och fyllt av den mest färgsprakande blomsterprakt... men det sannolika är väl kanske att Maran tar mig på sin nattliga, sedvanliga ritt, där jag ligger i min fållbänk och plågas i febriga kramper och längtan efter den tid som flytt, precis som vanligt...

12 kommentarer:

  1. Under min gymnasietid hände det att vi fick åka buss av 60talsmodell ! (Typ 1985!) I dom bussarna fanns det askkopp, finns det askkopp så får man givetvis röka... Chaffisen snattrade ganska bra i micken när ciggarettröken nådde hans snok.
    Du frågar, bögen svarar. Ett program av Torehammars X. Gick på P3 för ca 5år sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, röka på bussen. - Jag hade säkert gjort det själv om jag inte hade varit tråkig och nykter i plugget...

      Radera
  2. Hittat ett skithus på en sportarena där det finns askkoppar, tänkte sno en, men jag glömmer mejseln varje gång.
    På min tid fick barn röka på högstadiet, räckte med lapp från mamma. Jag hängde bara med rökarna, säkrast så...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är onekligen jävligt tufft att röka!
      I och med mitt inträde i vuxenvärlden har min fascination för filtercigaretter avtagit en smula men nog fan är det tufft. Pipa och cigarr är betydligt trevligare, men det sänder helt andra signaler än filtercigaretter...

      Radera
  3. Det var tuffare förr, nförtiden är det tydligen snus som gäller, även för damer !
    Det var bättre förr.

    SvaraRadera
  4. nu tog du väl i . O21 Håkan

    SvaraRadera
  5. Jag ska be att få föra till protokollet att inte ens den stora läroverksstaden Uppsala kan uppvisa ett stationshus med ett riktigt konditori, där man kan få sig ägg- och ansjovissmörgås och punschrulle till livs.
    Pinsamt.
    Det spädde på mitt dåliga humör från restaurangvagnen.

    SvaraRadera
  6. 1. Jag anser att benämningen "restaurangvagn" är bedräglig, serveringsvagn eller på sin höjd kafévagn kan jag sträcka mig till. Att nasa smörgåsar i plastförpackning och beckna läskedryck i burk är avlägset från vita dukar och varm mat.
    2. Jag är böjd att hålla med radikalsocialisten, men förutom kvinnonamn så anser ja gatunamn på latin, med nysvensk anknytning, industriell koppling samt könsneutrala vara underrepresenterade. Undrar hur jag går till väga för att få radiotid?
    3. Aj, du överlevde i alla fall? Annars är det ju lätt att man knäpper av sig bältet och siktar in i berget för att avsluta plågan.
    Hoppas dagen får ett rofyllt och njutningsfullt slut.
    Tjing Hasse G

    SvaraRadera
  7. Nu hade jag så äntligen tid att läsa hela inlägget.
    Jag anser det enormt diskriminerande att de flesta båtar har kvinnonamn, och ser gärna att de döps om till hen-namn. Givetvis finansierat med skattemedel.

    Ang, Torehammars vämjeliga stämma och åsikter, så kan jag meddela att jag numera behåller lugnet med hjälp av en Valium stor som en tvål, då han ges medialt utrymme. Om jag vore en homosexuell man, skulle jag nog se mig nödgad att dräpa Torehammar och hans gelikar, det är dom som skapar homofobi.
    Man kan ju faktiskt vara helt normal trots att man gillar killar, det bevisas om inte annat av mängder av kvinnor.
    Det som Mediabögarna gör är att avsiktligt provocera för att bevisa för sig själva att dom är starka, på bekostnad av hat, inte bara mot dom själva utan mot alla med samma läggning. Att åka lastbilsflak och ta sig på kuken iförd en fjäderboa under Pride-paraden ökar knappast heller förståelsen.

    Ganska likt det sätt som många nysvenskar drar ner skötsamma dito i smutsen, fast där handlar det oftare om en helt annan attityd, våld och en "samhället kan dra åt helvete" mentalitet. Ju mer sten dom kastar på poliser i Rosengård och Rinkeby, och ju mer kulor som avlossas i Slöddertälje, destå starkare växer sig föraktet. Det föraktet kommer inte att försvinna förrens stenarna slutar vina, eller misshandlarna av oskyldiga människor(för att få respekt) upphör. Oavsett hur många kampanjer mot rasism man lallar med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som vanligt en glasklar analys från Skogås starke man.

      Radera
  8. ...som tog konungens fartyg i hamn.

    SvaraRadera