tisdag 15 maj 2012

Skyddsrum.

Efter att ha tittat på flygfilm från Gunnar blev min paranoia mig övermäktig, jag letade genast upp ett skyddsrum att förskansa mig i.
Nu visade det sig att det inte var någon fara och att min manöver var onödig. - Hittade dock lite grejer som kom att påminna mig om det kalla kriget, inte helt bortkastad tid alltså... Trevligt med lite sjukvårdsartiklar och gasanalysutr.









5 kommentarer:

  1. Sedärja. Hoppas verkligen att det är under ditt hus det ser ut sådär. Vore ju skitmysigt, om värsta stekiga 2000-talsvillan med stensatt uteplats låg ovanpå ett bortglömt skyddsrum från Kalla kriget.
    Kanske Erlander har varit där på övning någon gång? I din källare?

    Den här filmen är för övrigt från dina trakter. Känner du igen stället? Finns det kvar? Filmat för drygt ett år sedan.

    SvaraRadera
  2. Jag måste tyvärr erkänna att skyddsrummet jag besökte var annorstädes...
    För övrigt så fick jag med mig en "skyddsrumstoalett" därifrån också, den kommer att bli utmärkt som Thumper keg efter lite modifiering!
    Bygger man skyddsrum nu för tiden?

    Både Arnold och jag inbillar oss att vi känner igen stället på filmen, men vi vet inte riktigt varför. Kan det vara åt Fjärdhundra hållet - Torstuna kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag minns ju inte riktigt var det låg, men det var i dina trakter fast mer norrut.

      Radera
    2. Jodå, har fått information från säker källa. Stället ligger i Torstuna o finns kvar, iaf delvis. Fanns tydligen två boningshus förut, ett stort o ett litet. Det stora såldes och plockades ned bit för bit och fraktades därifrån.

      Radera
    3. Det stora var definitivt jäkligt borta när vi var där för ett år sedan. Antar att det låg högre upp på tomten.

      Radera