måndag 7 maj 2012

Inget är sig likt längre! Inget, säger jag!

Eftersom jag är såpass lat att jag inte ens kan tvinga mig ut i garaget och göra nytta längre, så tänkte jag att jag att jag skulle unna mig lite TV-tittning istället.
Jag kände inte igen en jävel av dom som syntes i rutan!
Vad hände med alla dom folkkära ansikten som man vant sig vid? Vem har bestämt att TV mediet inte längre ska kunna förknippas med ord som - Trygghet, glädje, civiliserade konversationer och pålitlighet?
Hoppas iaf att Curry fortfarande presenterar vädret...

Nej, från och med idag blir det nog till att tvinga sig ut oavsett vad latmasken har att erbjuda.














19 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jojo, det är inte bara du och jag som kan skryta med ett ovanligt fördelaktigt utseende...

      Radera
  2. Förfallet började nog redan på 70-talet! Flumvänstern började ju göra sej hörd och vips, började alla tv-människor se ut som halvtaskigt stickade yllevantar. Speciellt barnprogrammen blev ju svårt infekterade. Maten och Kroppen(eller va de hette) med Janne Bergqvist, jamenvafan, man ville ju knappt äta nånting efteråt! Trauma större än Vilse i pannkakan juh! T.o.m. Beppe som ju var hip, förvandlades till värsta flanellfarbrorn. Förresten, tror ni att Beppes Gonattstund hade passerat i dagens samhälle? Jag menar, en skäggig gubbe iklädd nattskjorta som delar binge med en massa ungar. Näppeligen!
    Annars kan man inte annat än hålla med, mediafolk då och nu är verkligen inte samma sak. Lasse Holmkvist ser ut som den där bookien du inte vill va skyldig ens en hundring. Arne Weise är misstänkt lik Johnny Cash´s okände, till Sverige bortadopterade, bror. Putte Kock, nog är det väl lite Al Capone över det lätt jovialiska, men ändå "jag kan lätt slå in skallen på dej med ett basebollträ"-leendet? Nils-Petter, vars far när familjen kom till Sverige från Rumänien på 1910-talet, bytte familjens efternamn till Sundgren eftersom det gamla släktnamnet Tepes hade lite dålig klang, N-P är egentligen född 1785. Bengt Grive aka. Boris Grivensky, avhoppad från GRU(Röda Armens Underrättelsetjänst)1955, lärde sej svenska otroligt fort med hjälp av en makulerad Hermodskurs och en ettrig småskollärarinna från Målilla.

    SvaraRadera
  3. Bengt Bedrup var åxå avhoppare, en av få från Nazityskland. Han hette då Berthold Beidrupf och var ytterst ansvarig för SS frisksportavdelning, den sk. sturmsportabteilung. Så hans roll på Sveriges Radio var ju självskriven.. Sven Petterson va de ja. Nån som har undrat vart tillmälet "Plex" kommer från? Han dök ju bara upp på TV i mitten på 50-talet från ingenstans. Underligt nog sammanföll hans uppdykande med ett noga iscensatt försvinnande från Sidsjöns Mentalsjukhus utanför Sundsvall. Sven Pettersson(som faktiskt hette så)var nämligen den 6:e okände medlemmen av Salaligan. Han var i själva verket inte ens med "på riktigt", utan bara som sidekick pga. sina extremt komplicerada och komplexa(där kom det)tics. Han var den avledande manövern helt enkelt. Han beviljades amnesti 1954 och slussades ut i samhället med hjälp av dåvarande radiochefen Nordensköld. TV-sporten ansågs vara tillräckligt harmlöst... Feldreich skulle egentligen ha blivit Sveriges första astronaut, men dom hittade ingen hjälm som var stor nog så det fick bli TV istället. Allan, han är bara stenhård! Beppe, ack Beppe, denne son till en italiensk, landsförvisad radiohandlare av släkten Marconi och en käck jämtländska. Som en passus kan nämnas att man av anledning av nämnde radiohandlare, i vissa delar av Jämtland anammat bruket att istället för det gängse uttrycket "son of a bitch", istället säger "du son av en radiohandlare". Nåväl, Hr Wolgers kunde lika gärna ha blivit större än Letterman och Leno tillsammans, men slutade sina dagar släpande på nån slags hittepåkompis vid namn Dunderklumpen i västra Jämtlands fjälltrakter nynnande på Bachs Air. Frk Schollin(gift Wahlgren)har ju ynglat av sej så till den milda grad att 78% av Sveriges artister(dit räknas även buktalardockor, dokusåpadeltagare, motorsågsjonglörer samt utövare av sk. flatulence-art)på ett eller annat sätt härstammar från den Schollinska-Wahlgrenska ätten. Egen sköld på Riddarhuset är på g. Så till sist Maggan, denna gigant! Hennes stora sorg i livet var att hon tackade nej till Ernst-Hugos frieri den där kvällen i september 1958 efter föreställningen "Den gamle och cigarren", en tämligen okänd pjäs av Ernest Hemingway(skriven 1953 under pseudonymen L. Boré). "Vilka ungar det skulle ha blivit!" brukade hon vid sällsynta tillfällen utbrista vid uppsluppna middagar på stamlokuset Vegabaren i Haninge. "Hon var alltid lite crazy" minns en anställd! "Hon ville alltid ha kräftstjärtar på burgaren!" Ja, vad månde ha blivit av ett slikt äktenskap. Reklamfilm blev det understundom för turturduvorna iallafall. Vem sprang inte och köpte Flora efter den skådespelarinsatsen?

    Ojdå, så det kan gå på nattskiftet! Bar visst iväg lite där!Häpp!

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vart de dubbelt! Sorry!

      Radera
    2. Anders.
      Tack för informationen, jag fick alla mina farhågor bekräftade på en gång.

      Radera
  5. Beppe Wolgers erkände i sina memoarer att han gick till en prostituerad en gång.
    Bara en sådan sak!

    Vi som växte upp i Stockholm under 1980-talet minns trafikrapportören Sven-Roland Engström i Radio Stockholm, mannen som till slut dog på sin post, mellan två sändningar.
    När jag för något år sedan besökte HC Elefanten, denna enorma anläggning i berget där samhällets nyckelfunktioner skulle hysas in när atomkriget rasade som värst utanför dörren, visade det sig att Sven-Roland hade ett eget rum där.
    När bomberna regnade från himlen var det hans lugnande stämma som skulle hålla paniken i schack innan befolkningen slutligen förångades.

    Uff.

    Inte konstigt att anläggningen avvecklades ungefär samtidigt som Sven-Roland avled. Vem skulle axla den manteln? Henrik Torehammar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha!
      Torehammar, vilket skämt.
      Att man kan slösa bort radiotid på en människa som inte har en enda relevant kvalitet över huvud taget, är ett mysterium lika stort som Hoffas försvinnande.
      Jag lutar mer och mer åt att Torehammar är det yttersta beviset på att Karl Erik Kejne hade rätt i sin tes ang ett mäktigt, homosexuellt nätverk som har Sveriges framtid i sina händer.

      Radera
  6. Nu går "Två red tillsammans" från 1961 på TV4 Film. Alltid ett glädjeämne i vardagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Behöver du aldrig producera?!

      Radera
    2. Man producerar bäst i trivsam miljö.
      I morgon ska jag till Gävle och besöka en snubbe som byggt en egen flygsimulator av framdelen från en J 35 Draken. Då ska det produceras!

      Radera
    3. Han ska vara en riktig sköning! Jag har några polare som varit där och "flugit".

      Radera
    4. På söndag ska jag till Arsenalen i Strängnäs och fota pansar. Bjuder du på färskmalet på hemvägen?

      Radera
    5. Självfallet!
      Sannolikt blir det fabriksmalet iofs...
      Om du har chaufför blir det punch!

      Radera
  7. Så mycket info att ta in att jag måste sätta mig ett tag. Men bra att få veta hur det egentligen ligger till
    Tack

    SvaraRadera