tisdag 16 oktober 2012

Men vad i helvete!

Miljöhjältarna på Bolibompa i barnkanalen. - Det är helt otroligt att man tillåts göra barnprogram som framställer så komplexa saker som fattigdom i tredje världen och miljöproblem på ett så fördummande, faktalöst och godtyckligt sätt!
Eftersom programmet riktar sig till barn så borde man kanske satsa på saker som saklighet och pedagogik...
Varenda unge kommer ju att växa upp till att bli journalist på Flamman om dom ska formas av sånt här trams.

5 kommentarer:

  1. Jag dristar mig till att fundera kring huruvida du -Lester- tillhör den egentliga målgruppen för programmet. Och därför finner det som du skriver "fördummande, faktalöst och godtyckligt". Jag föreslår att du lånar mina gamla Video2000-kassetter med alla avsnitt av Från A till Ö, som har en tydlig pedagogisk inriktning och väl illustrerar följderna av att ljuga. Eller minns jag fel, min gamla Grundig-spelare för banden har sedan länge havererat och Beliva som sålde den verkar ha dukat under av den moderna tidens konkurrens. Jag får nöja mig med minnena, de brukar alltid få en guldskimrande aura i backspegeln.
    Hasse G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hasse.
      Jag förstår naturligtvis att det inte riktar sig till mig, men...
      Ett barnprogram som behandlar dessa frågor borde iaf vara baserat på fakta och inget annat.
      Till och med jag försöker ju vara objektiv och inte presentera hörsägen som fakta när jag förklarar saker för mina barn.

      Radera
  2. Det är intressant med barnprogram! På SVT(vars påstådda oberoende ju kan diskuteras),tycker jag PK är allenarådande. Av nån anledning tycks det, dock, som att budskapen(dolda eller ej)hålls på den sk. vänsterkanten. Detta är ju i sej konstigt, om man betänker att den statliga mediaapparaten skall hålla sej politiskt neutral. Dom kommersiella kanalerna är ju en helt annan historia. Där sköljer marknadsinriktade små figurer över dom små liven som i sin tur går hårt åt sina föräldrars slantar i sin iver att hänga med i jakten på Sponge-Bob, Pokemon och deras gelikar. Nej, det enda raka vore väl om Discovery Channel(ett av få fyrbloss i mediehavet)började att producera barnprogram. Då skulle man säkert åxå kunna se på dom tillsammans med sina barn. Hej igen förresten! Har ställt in hojen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet med det politiskt korrekta är att det alltid ligger åt det grönröda hållet - som om allt som har med andra idériktningar att göra skulle vara helt förkastligt?
      Jag lyssnar just nu på partiledardebatten i P1 och anser att Sverige skulle vara en mycket bättre plats om alla med rösträtt faktiskt lyssnade på dom olika alternativens ståndpunkter.

      Som en liten passus noterade jag att Miljöhjältarna blivit anmälda till granskningsnämnden ang ett resonemang om köttkonsumtion.

      Vad det gäller Miljöhjältarna i övrigt så är det en god idé att få barn att reflektera över handling och konsekvens, detta borde ändå göras på ett sakligt sätt och inte så raljerande som det har gjorts när jag kollat.

      Radera
  3. Vad gäller orienteringen av Svensk Public Service åt vänster så utses styrelsen av regeringen, sedan kan organisationen under lång tid ha formats att presentera en viss idépolitisk inriktning. jag har även en fördomsfull bild att många som läser på journalistutbildningarna tillhör vänsterfalangen, urvalet kan påverka utfallet. Vad gäller politik är det i mitt tycke så att oavsett inriktning så finns det ofta många goda idéer, frånsett vissa extremer åt båda kanterna, men människan är i slutänden för egoistisk för att inte förstöra det. Lyssnande och kritiskt tänkande röstberättigade i majoritet skulle säkerligen göra Sverige bättre, men min tilltro till partiapparaterna får mig att tro att många valbara skulle ses som diskvalificerade. Men det är klart det kanske skulle leda till ett uppvaknande som leder till att antal år som kaffekokare i arbetarkommunen inte är ett kriterie i urvallsprocessen till kommunstyrelsens ordförande.
    En desillusionerad Hasse G

    SvaraRadera