måndag 6 januari 2014

Oljetanken Dolly.

Efter en mödosam och utdragen resa är oljetanken äntligen färdigsvetsad.
Min bräckliga och späda flickkropp utsattes under gårdagen för rent omänskliga fysiska och mentala prövningar när svetsarna skulle tas ned inför poleringsarbetet. - Det märktes med all önskvärd tydlighet att mitt kött är svagt och jag kan inte annat än att sätta mitt hopp till att min ande uppvisar en styrka stor nog att väga upp köttets tillkortakommanden.
Pansarfilningens paradoxala förmåga till både grovkornig avverkning och ytterst delikat detaljering, är med största säkerhet en av anledningarna till att den varit en såpass stor del av i princip alla viktiga händelser i nittonhundratalets Europa. Till detta kan man även lägga andra positiva saker, till exempel glädjen över den alldeles makalösa stimuli det innebär att traktera ett så fruktansvärt schuckert instrument. - En stimuli som verkligen kom till pass när det gällde att, efter vändstekningen vända sorgen över dom sönderbrända tassarna till en glödande entusiasm inför den kommande, kraftmässiga åderlåtningen som efterarbete ofta innebär.

Iallafall!
Att tanken nästan är klar gör att jag kanske kan komma vidare i mitt lilla projekt, styre och gaffel är nog näst på tur.
Vad det gäller sadeln så har sadelmakerskan och tillika Ljuset i mitt liv utlovar resultat under veckan och Wheeler Dealer kommer att kontaktas gällande hjuldetaljer.

Det blir självfallet en hel del pyssel om den färdiga produkten verkligen ska vara en EXAKT kopia av en original HD tank, men nu är det åtminstone bara slip och polering som återstår...
Hemgjort smakar absolut bättre än köptas!

Början till nedre skärmfäste.

Skärmfäste.

En nytillverkad original HD hästsko.

En annan vy.

Ytterligare en vy.

6 kommentarer:

 1. Spisar Belle & Sebastian och dricker mellisar i garaget, mår nog fan dåligt på riktigt.

  SvaraRadera
 2. rocket.
  Att du lyssnar till Belle & Sebastian tyder på att du antingen fått en psykos och behöver akut hjälp av psykiatrin, eller att du är en tjugoåring med ett tidigare självskadebeteende som pluggar på Lunds universitet och röstar på miljöpartiet.
  Då jag är tämligen säker på att du inte är något av det jag nämnt ovan så står jag mig slätt gällande vad som bedrövar dig...
  Vad bedrövar dig!?

  Berätta lite om din T-Hot i framtidsmaterial, dela din entusiasm med oss!

  SvaraRadera
 3. Jag måste säga att det ser alldeles väldigt fint ut. Du kan inte bara formulera Dig. Du kan banka, bocka och svetsa åxå. / Acke

  SvaraRadera
 4. Stiligt och mycket nära målet...
  ...en original hästskotank.

  Bra jobbat !

  SvaraRadera
 5. Som jag fått utstå spott och spä för min facination för hästskon. Det är väl med kappor som med skratt, vänder bäst som vänder sist. Hemgjort smakar alltid bättre, ok, kan du lägga upp en bild på tanken som jag hittade i mina gömmor och donerade. Nåja, jävligt fin är din nya tank i alla fall!

  SvaraRadera
 6. Acke och Jerker.
  Fina ord som lägger sig som en gammal mollskinnsrock över en bekräftelsetörstande ungmö.
  Tack.

  Johan.
  Den kappa jag bär har vänts såpass många gånger i hobbyfordonsestetikens pinande vind, att varenda söm är på gränsen att brista. Dessutom har hela kappan blivit lika tunn som ett läskpapper av det ständiga kastadet av och an...

  SvaraRadera