lördag 11 januari 2014

En kort reflektion över hjärnans gåtfulla väsen.

Denna lördag firar vi en av de allra finaste antidemokraterna, nämligen Sven Justus Fredrik Wollter, som idag fyller åttio år.
Den kritiske är naturligtvis medveten om att Svens professionella gärning är stor och att han är en duktig och folkkär skådespelare, men frågan är om inte hans antidemokratiska hållning överskuggar det?
Sven är ju, som den eventuella läsaren redan vet, kommunist. Sven är dock inte en av de kvasikommunister man hittar i Vänsterpartiet eller Miljöpartiet...
Nej, Sven är minsann en RIKTIG kommunist. En sån kommunist som numer nästan bara finns på Kuba och i Nordkorea. En sån kommunist som som aldrig skulle få för sig att göra avbön.
Sven tillhör således den skara människor som anser att väpnad kamp är ett bättre alternativ att fördela makt på, än att springa och fjanta vid en valurna. Målet är "Det arbetande folkets seger". - Trots detta misstänker jag att många som är engagerade i kampen saknar både arbete och viljan att arbeta.

Sven är sedan lång tid tillbaka medlem i det revolutionära Kommunistiska Partiet, tidigare KPLM(r), ett parti som till exempel, under slutet av sjuttiotalet aktivt stödde ZANU i Republiken Rhodesia och i praktiken hjälpte till att installera Zimbabwes omåttligt populäre diktator Robert Mugabe.
Sven är dock inte den enda partisympatisören som är en van estradör, ett axplock av övriga som inte räds att visa upp sin sjuka syn på rättvisa följer nedan. - Inga oväntade filurer dock...
Cleas Malmberg.
Lasse Brandeby.
Totta Näslund.
Ola Magnell.
Fred Åkerström.
Ken Ring.
Peter Birro.
Jan Myrdal.
Även den ökände "Amaltheamannen" Anton Nilson har tillsammans med Sven och Lasse Brandeby figurerat på partiets flygblad.

Jag hoppas verkligen att publika personliga skönmålningar, dvs av typen som inte har med hans yrkesskicklighet att göra, av Sven uteblir. Om dom inte uteblir så undrar naturligtvis den kritiske vad som kommer härnäst?
Det ogenerade firandet av Enver Hoxhas installeringsdag?
Löpsedlar som tydliggör vikten av att hylla Kim Ill Sungs födelsedag?
Historien har i och för sig lärt oss att aldrig sluta förvånas...

Notera Aftonbladets egna kommentar.


7 kommentarer:

  1. Nu kom jag att tänka på då Göran Persson, som nytillträdd statsminister, var i Kina och berömde dom för deras politiska stabilitet!!

    När jag hörde det på radion, så hölla jag på att trillla ur rörbussen(givetvis cheva van), och trodde att stollen skulle få sparken samma dag. Men, folk glömmer lätt, och röstade vidare på Göran.

    Ja, va fan, farsan har ju alltid varit sosse, och man e ju knegare...

    Men du Lester, Jerry Williams då? Och Guillou? Är dom bara kvasi, eller är dom det riktiga?

    SvaraRadera
  2. Stellan.
    Hahaha!
    "Ja,va fan, farsan har ju alltid varit sosse, och man e ju knegare..." - Huvudet på spiken!
    Det är väldigt många som förenklar sin tillvaro genom den bedrägliga tanken om att socialdemokratin av idag är detsamma som den var under Per Albin eller Erlander.

    Jerry och Jan är nog äkta. Alltså äkta i den mån det går... Har man ekonomiska tillgångar som en vanlig löntagare bara kan drömma om så är det ju otroligt enkelt att vara stor i käften om att solidaritet och ökade skatter är det allena saliggörande för att uppnå det hypotetiskt goda samhället.
    I vanlig ordning är det lätt att slå sig för bröstet gällande kommunismens överväldigande fördelar, när man på förhand vet att man aldrig kommer att behöva ådagalägga sakens storhet i praktiken.
    Jerrys revolutionslusta är jag osäker på, men han har talat gott om Stalin och Castro så nog är han kommunist allt.
    Jan säger själv att han är socialist men han har varit maoist och den skeptiske förutsätter nog att ränderna inte riktigt gått ur än...

    SvaraRadera
  3. Själv är jag ganska röd, men det finns en blå snubbe som jag inte kan låta bli att gilla, jag snackar om
    Mats Hinze. Minns ni honom ? OS-bombaren och en av grundarna till Docklands. "Om inte vi får ha våran klubb ska fan inte Stockholm få sitt OS"
    Gudrun gillade också Mats Hinze.

    SvaraRadera
  4. rocket.
    Mats Hinze var väl ultraliberal med en ton av anarkism? - I och för sig, det räknas väl som höger enligt tradition...
    Att Gudrun gillade Mats säger lika mycket om henne som om Mats.
    Personligen tilltalas jag lika mycket av knark, techno, mordbrand och bomber, som jag gör av ultraliberalism.
    Att du gillar honom framkallar dock en skräckblandad förtjusning. - Men som sagt, vi gillar ju olika...

    SvaraRadera
  5. Av någon konstig anledning så gillar jag tokstollar, även om Mats Hinze inte var någon vanlig tokfrans utan ultratokig men ändå smart...

    SvaraRadera
  6. rocket.
    Jag kan faktiskt känna igen mig i din fascination för intelligens i kombination med djupt rotad knasighet. Herr Hinze är självfallet ett gott exempel på just detta.

    SvaraRadera