lördag 11 maj 2013

Kväsig apparat.


En av ungdomsmänniskorna i byn har gått åstad och köpt en så kallad väskryckarhoj. - Dessutom en mycket välutrustad sådan, hel och halvljus samt choke är bara en bråkdel av finesserna som fanns representerade.
Det norrländska ursprunget bergfästes av flakelack, springer och kromad ram.
Starkt jobbat John!

19 kommentarer:

  1. Snygg cykel. Kan det vara så att den där bajken har varit blå och är byggd i Västergötland...Kanske tom av Le Beef ? Frågorna hopar sig.

    SvaraRadera
  2. Jag är visst lite pratsugen i dag också...Köpte en rödflakad BSA A10 av Mats Bomberg 1996-97, jäklar vad folk garvade år flakelacken på den tiden. Om namnet Bomberg låter bekant så är han lite känd för sin Vincent Chopper och en vass Chevelle hgv.

    SvaraRadera
  3. Spontant så tror jag inte att det är den, den här såg ut att ha varit med ett tag...
    Men jag kan ju som vanligt ha fel.

    SvaraRadera
  4. Ser ut att vara en såndär som transporteras av sin ägare istället för att transportera sin ägare. Jag kan ju ha fel oxå och i så fall skyller jag på lösningsmedel och öl.

    SvaraRadera
  5. rocket.
    Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte biföll i ditt resonemang.
    Oavsett om det är Biffens gamla eller inte så här jag verkligen inte mandat att säga emot dig när det gäller ärenden i kategorin "svenska hobbyfordon"

    - mumlar ett skamset "förlåt" medan jag, med blicken generat sänkt, backar ut ur rummet.

    SvaraRadera
  6. Njaaaa....Jag googlade lite och fick se Biffen på en limegrön skapelse...Men hojen känns bekant... Kan den ha figurerat i blått utförande i Wheels ? Har den hål/öppning i transkåpan ?

    SvaraRadera
  7. Ball! Kromad ram är inte kattskit.
    Rocket kommer att reda ut ägarhistoriken inom kort.

    SvaraRadera
  8. Jag har inte förstått det förens nu, men mitt intresse för ägarhistorik är lite småsjukt...
    Jag har vidarebefodrat frågan till en kamrat som är skitvass på just gamla choppers.

    SvaraRadera
  9. Ägarhistorik kan vara rätt störande också. En gång köpte jag en sextifemma Impala kupé som aldrig blev min på riktigt - överallt fick jag höra att det var Larsas gamla bil. Inge kul, så jag sålde den och importerade en Cadillac istället, den var min och ingen annans.

    /J B

    SvaraRadera
  10. Hej alla! Rocket är nära sanningen om hojens bakgrund, hojen är byggd av Tobias som är vän med Biffen och båda är med i "motorfamiljen" Jokers. Cykeln har varit blå med gul framlykta och det är i stort allt som skiljer den från 10år senares upplaga. Den ska ha varit med i gasoline? För övrigt är Rocket min idol av vad jag kan utläsa av hans inlägg här, han måste gilla denna om han ska fortsätta verka vara en man med god känsla för musik. http://www.youtube.com/watch?v=CsyrOGRxF0E

    SvaraRadera
  11. Jag önskar att Rocket vore lika vass på mahognybåtar, så jag kunde få reda på historiken om min båt. Funderar på att ljuga ihop nåt själv, eller Lester kanske kan vara behjälplig?

    SvaraRadera
  12. DEAD SKELETONS, DEAD MANTRA: Det var en lång och fin bit, härlig video också. Jag fastnade lite extra för den lilla tjejen som dansade bredvid en, kan det ha varit en sågspelande gubbe ?
    Tänk vad mycket info det kan bli bara för att Lester Borés polare har skaffat en Traja !

    SvaraRadera
  13. Jag försöker dansa som hon varannan fredag och lördag.. Kul att du inte spydde på den låten iaf. Skickade en bild på hojen som den såg ut förr till bloggägaren och den dyker väl upp strax, snyggt att känna igen hojen med uppkapet i transen ur minnet Rocket! Du är en idol.

    SvaraRadera
  14. Sebban...Nu kopplar det, ägaren till pundarbagern ? Det måste jag fira med med en fin bit.
    http://www.youtube.com/watch?v=3Yuqxl284cg&list=AL94UKMTqg-9CBpZ6zv2VLxC7tXlakSg1E

    SvaraRadera
  15. Kvalitet, bjuder på denna och ett bra pris på hojen ;)http://www.youtube.com/watch?v=dJ3TlcsqDf0

    SvaraRadera
  16. Sebban: Finns du på riktigt ? Frågorna hopar sig.

    SvaraRadera
  17. Är mest en skugga av mitt forna jag, har egentligen ingenting att erbjuda omvärlden i form av fordonsbögeri och har lagt mitt krut på överkonsumtion av såväl alkohol som musik, gärna i kombination. Ville mest flika in lite info om grannpojkens nya cykel men vi kanske möts nångång.

    SvaraRadera
  18. Det vore kul, kanske spisa lite god popmusik ?

    SvaraRadera
  19. Har alltid varit svag för "impop" inte särskilt fantomnostalgiskt ord, vill gärna tro jag uppfunnit en ny genre..

    SvaraRadera