söndag 26 maj 2013

Convallaria majalis.

Eller Liljekonvalj, som blomman kallas i vardagstal, är det självklara valet när det kommer till att ära sin älskade moder.
Idag är det ju just Mors dag, så ta tillfället i akt och hylla era egna och naturligtvis era barns mödrar med en bukett liljekonvaljer.
Som ni säkert redan vet så står bukettens storlek i direkt relation till hur mycket vördnad och kärlek ni hyser till bukettens mottagare. - Det där med att blotta tanken skulle räknas är tvivelsutan rena löjan!

Dagen är inte riktigt slut än, så ni hinner ut en sväng och knia ihop ett stann till mor innan det blir mörkt. I värsta fall kan det duga med ett telefonsamtal eller kanske till och med ett samtal mellan fyra ögon över en kopp kaffe, men för allt i världen - glöm inte bort mor!
Dagens huvudperson är värd det bästa, för sålänge du inte lider av kroniska neurodiagnoser kopplade till missbruk under graviditet eller liknande så har du henne att tacka för livet.


2 kommentarer:

  1. Minns när jag som lite gosse plockade liljekonvaljer till de gamla på stadens ålderdomshem. Jag gav hela buketten till en gubbe, då rosslade en gammal hagga...Jag vill också ha konvaljer. Det var bara att knipa halva buketten för gubben och ge till kärrinen. Jag säger som Roffe Wickström: Vi har inget annat än vår solidaritet.

    SvaraRadera
  2. Otroligt fint av dig att plocka blommor till dom som byggt vårt numera upphuggna välfärdssystem!
    Solidaritet är klockrent, tyvärr definierar inta alla solidaritet på samma sätt.

    SvaraRadera