torsdag 23 maj 2013

Inför lagen är vi alla lika. - Än så länge...

Om du som eventuell läsare tenderar att äcklas av åsikter framförda av kränkta etniska svenskar mitt i livet, måste jag be dig att sluta läsa nu.


I veckan så gästade Mosa Sayed P1 för att bli intervjuad/prata om sin doktorsavhandling gällande islamsk arvsrätt kontra vad som gäller för arvsrätt enligt svensk lag.
Ett vaket verk av en vaken man, och med det kan man konstatera att man inte per definition är mosig i skallen bara för att man är boxare...

Hursomhelst!
Diskussionen fick mig att fundera över en sak...
I samtal angående problem som är exlusivt sammankopplade med så kallad "multikulturalism" så har ofta alla inblandade ett, enligt mig, mycket märkligt förhållningssätt.
Det är inte lätt att försöka begripa varför man, i frågor rörande arv efter människor som är bosatta i Sverige och därtill är svenska medborgare därför har samma rättigheter som alla andra svenskar, kan låtsas som om det borde finnas ett alternativ? - Ett exempel:

"Det kan uppstå en konflikt när den religiösa traditionen och den svenska lagen krockar i dessa frågor, den konflikten måste man försöka lösa..."

Det borde vara väldigt enkelt att lösa ett sådant problem eftersom den ena kombatanten är lagboken.

Att det ska vara så in i helvete svårt att tillämpa logik!
OM man bor här och dessutom är medborgare så är det självklart att man omfattas av EXAKT samma regler och lagar som alla andra, och skulle man anse att det inte är en bra lösning så kan man ju söka sig till en plats där man finner större tolerans för dom specifika egenheter man besitter.
Att blanda in vedertagna normer som "religionsfrihet" i frågan om alla medborgares likhet inför lagen vore inget annat än osaklighet - på gränsen till förståndshandikappat uttryckt osaklighet.
Religionsfrihet har ingenting med saken att göra!

Man skulle kunna dra osannolika, hypotetiska paralleller till kriminalitet.
Låt oss ponera att man skulle ha samma vansinniga diskussioner när det kommer till te.x grov organiserad brottslighet:

"Det kan uppstå en konflikt när den kultur som råder inom organisationen och den svenska lagen krockar i dessa frågor, den konflikten måste man lösa..."

I det fallet är det ytterst osannolikt att Peter van der Kwast bjuder in företrädare för alla inblandade till nån jävla workshop för att öka toleransen och bygga broar mellan parterna.

Att använda sin religionsfrihet som ett verktyg för att ändra dom kulturella strukturer och traditioner som finns i ett samhälle, ett samhälle man själv valt som sin nya hemvist, är enbart ett tecken på bristande respekt och en pompös självbild.

Den liberala tanken om ett multikulturellt samhälle -notera att det är mångkultur och inte etnisk mångfald som nämns- är förkastlig av många anledningar, inte minst därför att den kulturella mångfalden uppenbarligen inte enbart är att se som en krydda i ett ett väl fungerande samhälle, utan dessutom leder till en del mycket delikata problem gällande att vissa delar av den mångkulturella mixen ska undantas eller särbehandlas från det system som värdlandet byggt "sin" kultur på.
Att Sverige som "dumsekulärt" är en av världes största förlorare i Cirkus Multikulti borde ju den redige redan ha listat ut?

Nu fick arvsrätten agera exempel i resonemanget kring den helt ryggradslösa politikereliten och dess äckliga lilla vanskapta knähund "massmedia", det finns dock fler saker som framöver kommer att leda till att konflikter uppstår mellan kulturella/religiösa värderingar och den svenska lagen. Konstigt nog är konflikternas gemensamma nämnare oftast kärleksreligionen Islam och Svea rikes lag.

Att "ta seden dit man kommer" är visst ett talesätt som inte fått något riktigt genomslag utanför den del av världen där man inte stenar varandra... Det är synd tycker jag.

Om "icke etniskt svenska" människor vill anamma sina rötter, sitt språk, sin religion och sina seder och bruk så är ju det självklart upp till var och en att göra det, och det ska naturligtvis finnas full frihet att göra så inom ramen för det egna intresset. Men att gå därifrån till att göra gällande att det nya hemlandet ska ändras i sina grundvalar för att kunna möta kraven från nyanländ befolkning/befolkning som tillhör en annan kultur än den traditionellt rådande, är ren och skär arrogans och bristande assimileringsvilja.
Assimileringsviljan som i sig är nödvändig för ett fungerande samhälle - parallella kulturer är per definition något som alltid leder till segregation i olika utsträckning och exemplen på det är många, en uppsjö av olika inbördeskrig genom åren till exempel...

Menmen, vad fan vet jag om kulturell mångfald?
Egentligen kanske jag skulle dra igen käften, rösta på sossarna och invänta döden, precis som alla andra..

11 kommentarer:

  1. En tjusig utläggning. Men som inte särskilt påläst i arvsrätt i olika kulturer så är man ju nyfiken på om det är stora skillnader eller om det går att lösa på ett enkelt sätt. Tycker att Du brer på i en fråga som du förväntar dig att få ett stort medhåll i. Jag är inte sosse men fattar inte varför Du spyr över dom när alliansen med sina ökande pålagor och sociala nedrustningar har spätt på klyftorna. Men det är väl som vanligt invandringen, datordjävlarna och vargarna som får skulden.
    /Toma

    SvaraRadera
  2. Man blir inget annat än bitter, ledsen och bedrövad....

    ///Philip

    SvaraRadera
  3. Lazon.
    Ditt påstående att jag skulle presentera funderingar för att få medhåll vet jag inte riktigt hur jag ska svara på så jag nöjer mig med att klargöra att så inte är fallet. Hur du väljer att tro på den saken eller inte kan jag ju ändå inte göra mycket åt.
    Hur påläst man är inom det ena eller det andra är inte relevant i mitt resonemang eftersom det går ut på att man inte kan göra undantag från lagen bara för att "lagen inte passar alla". Att man ens tar upp sådana saker som att det skulle finnas några alternativ till att alla ska vara lika inför lagen är ju för fan helt sinnessjukt, eller tycker du själv att det är en fråga som kanske ska diskuteras för att se vilka som ska undantas eller på vilket sätt vissa ska undantas?
    Att jag, som du uttrycker dig, "spyr" över socialdemokratin beror på två saker.
    Först och främst tycker jag om att fabulera kring forntida socialdemokratiska högdjur i allmänhet och Palmeadministrationen i synnerhet.
    Den andra anledningen är att jag förkastar den nutida socialdemokratiska ideologin med allt den innefattar. - För övrigt förkastar jag även liberalism.
    Att jag driver med socialdemokratin betyder, som du säkert förstår, inte att jag anser att alliansens pågående slakt av vårt välfärdssystem är bra, däremot så förstår jag tillräckligt mycket för att veta att saker och ting kostar pengar, och eftersom vi inte har evigt med pengar så måste vi prioritera vad pengarna ska gå till, samt få in så mycket pengar som möjligt - vilket också rimmar illa med socialistideologi där alla helst ska ha gratis allt. Här skulle jag kunna peta in ett Thatchercitat men jag hoppar över det.
    Jag har ju min uppfattning klar för mig vad som är viktiga utgifter för det land jag bor i.
    Konungariket Sverige´s nuvarande prioriteringslista överensstämmer dock inte med min egen, men att den genererar mer kostnader än min är tvivelsutan.

    Jag har inget problem med invandring, däremot har jag stora problem med trams.

    Datorer är en makalöst festlig förströelse som dessutom underlättar handeln med kvalitetsprodukter för min egen del, och med kinasopor för det hungrande kapitalet samt pöbelsvenssons del.

    Lustigt att du tar upp vargarna... Men det är klart, kränkta vita män är väl lätta att läsa.
    Vad det gäller vargar så finns det säkert en anledning till att dom nästan blev utrotade. Men jag ser fram emot att storstadsområdena tar emot "sin" del av vargar framöver.

    Jag uppskattar din kritik, på riktigt.
    Du tittar väl in i morgon?

    SvaraRadera
  4. Larzon säger -"Jag är inte Sosse men..."
    Vad är han då, kommunist?

    På hanses egen blogg spyr han galla över alliansen nu som då men inte ett ont ord om vänsterfalangen.

    SvaraRadera
  5. Jag håller givetvis med i denna fråga, där du liksom jag med jämna mellanrum sparkar in yttterligare en öppen dörr. Det märkliga i det hela är att det finns så många som ser ett stort problem i det självklara. Dörren är öppen, men ändå måste den sparkas in, för att dom som ges medialt utrymme ser inte att den är det.

    Det jag inte håller med om är att media skulle vara politikerelitens knähund. Jag tror att det är precis tvärt om.

    Ang, vänster vs, höger... Tja, Alliansen är nästan lika ryggradslös som S.

    Thatcher, däremot. Hon hade stake och var obekväm, men hon räddade väl ett land? Det har inte vår höger lyckats med, tvärt om.

    Kan jag få höra vilket citat du tänkt nämna? Som belöning för att jag tog mig tiden att skriva denna långa kommentar istället för att koppla in ölkylen på båten?

    SvaraRadera
  6. Hm. Lester jag är nöjd med svaret. Det hetsar alltid upp att vara lite motvalls.
    Anonym är anonym och skall därför inte läggas krut på.
    Självklart tittar jag in i morgon.
    /Tomas

    SvaraRadera
  7. Stellan.
    Naturligtvis var dörren både öppen, insparkad och upphuggen till kaffeved redan när jag kom. Detta till trots så valde jag att ventilera mina funderingar i ärendet - men inte för att bli strykt medhårs, utan för att jag måste.

    Angående media vill nog ändå påstå att journalister mörkar och lägger på fler lock än vad dom upplyser och öppnar upp... Så länge det inte ligger i linje med den rådande politiska korrektheten alltså, då går det bra att gräva i saker.

    Margret Thatcher:
    "Det finns inga allmänna tillgångar, det finns bara skattebetalares tillgångar."

    Lazon.
    Motvalls är en fin egenskap.
    Ja, visst är det roligare om man blivit presenterade...?

    SvaraRadera
  8. Jag vet att man måste få ur sig all förtvivlan över vissa saker. Öppen dörr eller ej.
    Jag kontrar Margerets visdomsord med Albert Einsteins bästa:

    "Det finns två saker som är oändliga: universum och människors dumhet, men universum är jag inte helt säker på"

    SvaraRadera
  9. Det som förvånar mig i detta sammanhang är att en del av våra invandrade vänner inte har dragit slutsatser av att dom måst lämna sin hemort. Det finns ju skäl till att dom har funnit vårt samhälle bättre att leva i. Att då inte kunna dra den enkla slutsatsen att det är korkat att hålla kvar vid det samhällssystem som fick dom att sticka utan tvärt om försöka införa det här åxå finner jag en aning svårsmält. / Acke

    SvaraRadera
  10. Lester for President.....

    ...ifall du skulle välja att kandidera.
    Som daglig besökare på denna blogg så kan jag inte annat än imponeras av dina insikter i olika områden - från politik, sprit, joe hunt magneter till triviala saker som meningen med livet. Jag får ibland nypa mig i armen och undra om denne Lester finns i verkligheten. I så fall kommer jag rösta på honom som president. Svea Rike och hela världen skulle onekligen bli en bättre plats att leva på.

    Johannes Åverling

    SvaraRadera