torsdag 5 april 2012

Genuint?

Jag passade på att ta en bild på min favoritbilverkstad idag. Jag syftar alltså bara på själva fastigheten eftersom jag inte har en aning om kvaliteten på jobben som utförs där inne.
Den här kåken andas ju genuinitet och gammal hederlig service. Störtskön.

Man kan ju bara fantisera om hur man skruvade upp volymen på transistorn när Mona Wessmans, Om jag var du spelades på melodiradion. Efter att volymen justerats stegade man tillbaka till sin plats och fortsatte felsökningen på den mellanblåa Volvo 144:an som av någon anledning bara startade ibland, oftast inte när det var lite fuktigt ute...
Arbetsklädseln var overall utanpå privata kläder, handskar och skyddsskor användes inte och blotta tanken på att en man skulle utföra kroppsarbete i midjebyxor fick samtliga anställda att skrocka lite lätt på ett sedvanligt Jovisst, tro det du lilla gubben, gubbmanér. Asbest var bra och bromsdetaljer på bilar renoverades istället för att dom byttes mot nya.
När kaffet skulle inmundigas hällde man naturligtvis upp ur en medhavd termos i den tillhörande termosmuggen. - Kaffeautomat? Gratis kaffe på jobbet? Nej, jag tror inte det.
När man slutade för dagen hoppade man på jonnen och trampade hem till den redan färdiglagade middagen, satte sig till bords och åt under en, med dagens mått mätt, massiv tystnad. Efter att middagen klarats av var det dax att avnjuta  kvällspipan med tillhörande tidning. Under den tiden fick ju barnen naturligtvis leka väldigt tyst eftersom hussegubben inte ville ha en massa stoj och glam som ramponerade hans tidningsstund.

Undrar om det var Aftonbladet eller Expressen som gällde och vad som stod i tidningen?
Antagligen stod det inget jävla trams om hur man går ner i vikt eller om vem som är rikast i just min kommun i alla fall! Vem vet, kvällspressen på den tiden kanske rentav hölls med nyheter och samhällsinformation?

När det blev Lördag så behöver jag inte berätta vad man bjussade på, men man blandade riktigt stark eftersom man hade fått ut ett förskott på arvet och slagit på stort och köpt en spritt ny färg TV, och detta ville man ju såklart fira.
TV´n levererades sannolikt av minst två karlar, med skärmmössa och verkmästarrock med omslag och midjeband, som skötte montering och installation enl. den order som stadens lokala Luxorombud hade gett dom.
Nyheterna var snarlika i färg, men man tyckte att rapporteringen om konflikten i Indokina började bli tjatig, man tyckte att dom långhåriga och arbetsovilliga ungdomsmänniskorna som "drev omkring" i stan och pratade om hur "ball" det skulle bli på Gärdesfesten borde klippa sig och skaffa ett jobb. Man tyckte att Pehr G Gyllenhammar verkade tuppig men att han kanske skulle göra Volvo gott.
Efter nyheterna diskuterar man med frugan om ehuru det skulle gå för Rhodesia, nu när Engelsmännen inte såg efter dom längre och kommunismen sped sig likt ett virus i landet.

Ihop med midsommarsupen konstaterade man, i gemensamt lag, att det var synd att Märta Arbin numer var borta, Stämningen skulle nog ha blivit lite tråkig om man då vetat att både Sonny Liston och de Gaulle skulle falla ifrån några månader senare...

Men som sagt, sånt där kan man ju bara fantisera om...
Jävligt schucker kåk iaf!

Tyvärr hann jag varken röka eller dricka särskilt mycket ikväll så recensionerna får dröja ett slag, men dom kommer, jag kan dock konstatera att Trocadero gör sig bättre till lättgrosshandlaren än Pommac. Det är ett konstaterande som det bär mig emot att delge er, men det går inte att kväva en sån viktig sanning i sin linda.


6 kommentarer:

 1. Lysande Lester,men du glömde å skriva om söndagssteken...

  //Flugfiskaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå!?
   Söndagssteken och proceduren kring den är väl likadan nuförtiden som den var förr...? ;)

   Radera
 2. När kommer fantomnostalgisamlingen " Med snuggan som enda vapen " ut i bokform?

  Hade det inte stått en Berlingo utanför på bilden utan istället en Peugot 504 hade man trott att bilden var tagen 1977.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Peugeot 504 - vilken jävla gunghäst!
   Fantomnostalgin har negligerats en smula men jag lovar bot och bättring.

   Radera
 3. Var det idag vi firade att Jesus blev spikad på ett kors?

  Om vi spikar fler profeter...kommer vi få fler helgdagar!?

  SvaraRadera
 4. Erik, jag vet inte men för fler helgdagar kan det väl vara värt att testa och spika upp några :-)

  //FLUGFISKAREN

  SvaraRadera