fredag 20 april 2012

Fredag eftermiddag såhär långt...

Fredag. Den vakne vet ju redan att Fredagen är dom charmigt alkoholiserades afton och jag tänker passa på att fira den tillsammans med alla dessa människor.
Hittills har den här eftermiddagen bjudit på Systembesök, kvällsvard, en snabbtitt på Madicken. (Herr Nilsson är en fantastisk karaktär) samt avsmakning av Plantation Grande Reserve, Denna Rom MÅSTE alla, som inte har provat den, köpa. - Klockren.
När jag glad i hågen stegade ut från Systemet efter att ha handlat och lämnat in en beställning på en flaska Bokma oude Genevér, så kände jag en liten olustkänsla över att jag, på senaste tiden, har spenderat en del bly i nämnda butikskedja. Tanken gnagde medan jag gick till bilen och det förelåg en risk att mitt humör skulle råka ut för ett s.k. bakslag...
Inhoppet i sotloket var i det närmaste en tiopoängare, nyckeln vreds till tändningsläge, speldosan hoppade igång och jag möttes av tonerna från "En fattig trubadur" av Alvar Kraft, i detta fall framförd av Harry Brandelius.
När Harry mjukt och fint framförde textraden: Du behöver inga penningar när du vid porten står, och du kan ingenting ta med dig dit du går... släppte olustkänslan och hemfärden klarades av under nästan euforiska former. Tur var väl att jag inte visste hur fint Systempåsens innehåll skulle smaka, det hade nog blivit för mycket glädje på en gång. (Jag hade ju lyxtobak i kupén dessutom...)

Just det! Jag ramlade över lite jävligt genuina grejer idag också. - Gamla fina sprutor, jag vet inte vad jag ska ha dom till riktigt iofs. När man ser så här fina grejer är det ju nästan så att man önskar att man vore morfinist...

Jag funderar på att dricka upp hela!
Min Tisdagsdate.
Dr. Bengtsson uppskattade kvalitet... Tyvärr skiter ju folk
i kvalitet numer. Huvudsaken är att det är billigt.
Inom en snar framtid kommer jag dessutom att ikläda mig den dräkt som när den tidigare ägaren hade den, utsågs till Norra Kvarkens absolut smutsigaste stass.
När jag väl är risslad kommer en del av Trajjans motordetaljer att få sig en jävla omgång! Det tråkiga är att jag kommer att missa Let´s Dance och därtill tillhörande troschocker...Faan också!
Jaja, livet som månskenspsykpatient är definitivt ingen dans på rosor, men det visste jag ju redan innan...

14 kommentarer:

  1. Ja, ibland får man lust att droga bara för den goda sakens skull.
    Men eftersom man är lite för lat och snål för att syssla med droger blir det liksom ingenting av det. Det kanske bara är bra iofs. Man får så jävla fjällig hy av att knarka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Ja, hade det inte varit för hyns åldrande hade man ju lätt varit rotpundare!

      Radera
    2. Men om man bara sysslar med modesta droger då? Som marijuana. Odla i din trädgård, torka i ditt skafferi.
      Hemnära tjänster när de är som bäst.
      Fast det är inte lika rockänråll som kokain, extacy och LSD.

      Radera
    3. Jag bangar nog på det också. Jag har hört att man får risigt hår av att röka brass...

      Radera
  2. Haha kollade också lite på Madicken, och satt faktiskt och funderade på att sporra dig till att skriva ett inlägg av alla Herr Nilsson's sköna uttryck. Appråpå Allan, han var en riktigt stor man i mina ögon, händer att hans skivor hamnar på grammofonen medans rökverken glöder. Tunga texter minsann! Brännvin och tobak kunde han minsann också, nä nu åker en platta fram!

    Kul att du tyckte om rom tipset! Len som en kvinna :-)

    SvaraRadera
  3. Blir någon förvånad om jag säger att Plantation alltid finns i min modesta hemmabar? Har bara hållit tyst om det då jag trott att den varit för trivial för Flugfiskaren. Glad att jag hade fel i den fördomen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det tog jag som en självklarhet...
      Precis som att man först sätter på strumporna innan skorna ska på...
      Men det är ju klart, finns juhh folk som dricker rom & juice grogg ;-)

      Radera
  4. " Visst är de bätter men int ä de bra " med Allan.
    Finns på ytube.

    En hjälte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan är en sann hjälte!
      Lyssna även på;
      Far
      Den lilla bäcken
      Du och jag... Äh köp albumet Allan's allra bästa (finns även på internet för spotify användare)

      Radera
  5. Lättmahognygrogg samt ett stopp Dunhill early morning pipe i min Stanwell Sixtus no.212, en jävligt bra kombination mellan tobak och pipa :-)

    SvaraRadera
  6. Harry Brandelius i alla ära och frid över denne entertainers minne. Men en njutning för ett retro öra är att lyssna in sig på Sven Arendfelt som huserade på etiketten Sonora m bl låtar som Hjärtats Röst,I en roddbåt till Kina, Hoppa i Byxorna, Negerkyssar,,listan kan bli ännu längre. Underbar musik att nynna till medan man läppjar på lättgroggen.. Tur man har dubbel-cd:n..Skål!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Störtskön! Men jag tycker att Sven låter lite halvfull...

      Radera
  7. Ja det var han säkert rätt ofta..Kopierar detta från Wikipedia: "I samband med högtidlighållandet blev, genom donationer och insamlade medel, hans tidigare anonyma gravplats på Södra kyrkogården i Lindesberg försedd med en gravsten." Så jag tror inte att Svenne enbart nöjde sig med halvfyllor..:) Oavsett det är en man vars musik tilltalar..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att dö helt utblottad och försupen har ju faktiskt också en viss charm.
      Eller så är det kvittot på att framgångssagan slutar enligt facit.
      Cornelis, Svenne, Monica Z, Mona Seilitz - Det finns säkert fler exempel...

      Radera