tisdag 31 december 2013

Med en brinnande önskan om ett gott nytt år.

Nyårsafton infaller idag och som den vakne vet är det inte Fredag idag. Detta till trots så önskar jag, från botten av mitt hjärta, ta del av den fläckiga och lumpna bondebefolkningens planering inför kvällens sannolika sociala gemenskap.
Kommer den meddellöse akademikern, i likhet med den legendariske Strindberg, att ta sig sin sedvanliga Rackare eller kommer bristen på Perukmakarkonjak att sätta käppar i hjulet för denna sockerdoftande nektar?
Den golfspelande företagsledaren inom småskalig tillverkningsindustri med en handfull anställda, vilka i brist på politiskt intresse och kunskap anslutit sig till Syndikalisternas fackförbund i protest mot avsaknaden av kollektivavtal på arbetsplatsen, kommer sannolikt att njuta av en Champagne i prisklassen runt trehundra kronor. Men kärnfrågan är naturligtvis vad de anställda kommer att dricka till den traditionella oxfilén, och framför allt vad de kommer att runda av det gånga året med?

Den ensamme eller utslagne är som vanligt välkommen att spendera aftonen i mitt kabinett, och även dennes tragikomiska berättelse bjuds, mellan skål och vägg, utrymme för både hög och låg att ta del av.

Så...
Ett schuckert gott nytt år!

3 kommentarer:

 1. Ikväll har jag inmundigat Laroshell Finest Cream & Irish Whiskey, eller vad som i GP-depåerna gemenligen kallades för "mekanikerolja". I detta fall inpackat i den finaste choklad, en liten svaghet jag har.
  Jag önskar Dig ett GOTT NYTT i förvissning om många kommande trevliga stunder i utbyte framför skärmen. / Acke

  SvaraRadera
 2. Acke.
  Jag kommer såklart att göra mitt yttersta för att hålla ert intresse för mitt modesta kabinett vid liv.
  mekanikerolja låter gentilt.

  SvaraRadera
 3. kortburk, blandad fågelwiskey, Lauders och kubansk cigarr lägger en lätt dämpande filt över sinnet detta tjugohundrafjortons första dag....
  Gott nytt år på dig Lester och fortsätt på ditt vackra sätt att stå på barrikaderna och kämpa.

  Willy Wonka

  SvaraRadera