fredag 6 december 2013

Självbevarande fredagsreflektion.

I samma veva som Kung Bore tar sina första trevande steg in i det mellansvenska landskapet så kommer fredagen smygande. Att dessa två skulle ha någonting annat än just tidpunkten för sitt tillkännagivande gemensamt är naturligtvis fullständigt absurt.
Fredagen är ju som den normalbegåvade redan vet, den dykarklocka som bland annat tillåter den intellektuellt bakbundna allmogen att stanna ytterligare en liten stund under den rådande verklighetens yta.
I egenskap av både åsneburen frälsare och nemesis med gripspann, kommer fredagen för alltid att vara den allsidiga och komplexa dag massorna såväl behöver för att mäkta med den omänskliga pressen från kvartalskapitalismens och den vansinniga liberalismens företrädare.

Den konspiratoriske skulle utan att tveka påstå att fredagen instiftats av antingen det för eller efterkristliga nätverket i avsikt att betvinga de sunda och de broderliga strömmningarna i befolkningen genom att locka med glaspärlor och rusmedel iform av Doobidoo och lågprisstarköl. När apatin så småningom blivit kutym är det fritt fram att riva alla moraliska hinder för ett liberalt, federalt och rovgirigt samhälle utan risk för att den slumrande och hjärntvättade pöbeln kommer med några invändningar gällande den förestående utplåningen av deras tidigare blomstrande ekonomiska och sociala system. - Att de systemen fötts ur begrepp som ansvar, långsiktighet, förnuft och jämlikhet är en klen tröst när den socialliberala överhöghetens vämjeliga käftar slår igen över dess strupe...

Den som å andra sidan anser att konspiration är för flickor att hållas med och utan eftertanke firar fredagen fullt ut, det vill säga att man tar tillfället i akt att medelst socialt umgänge, brännvinsdrypande självömkan eller annan självvald aktivitet, undvika den skrattspegel som det moderna samhället utgör, garanteras därmed en given huvudroll i den konspiratoriskes hypotetiska skådespel...

Att vara vaken är en smärtsam och mycket viktig uppgift, särskillt efter att den stora mättnaden infunnit sig i alla samhällets skrymslen, men för den som under veckans övriga dagar uppfyllt sin vakna plikt och noterat de hot som tornar upp sig innanför Rosenbads väggar finns nåden att finna i fredagen.

Om den eventuelle läsaren haft äran att få bada i nådens ljus är min undran gällande detta i det närmaste glasklar.
-Vad inmundigades straxt innan eller under denna tid av fullkomlig upplysning?

Eftersom det är Fredag och med anledning av fredagens dubbelnatur, kommer jag att leverera ett citat från en av anarkismens fäder, nämligen Michail Bakunin.
Detta är ett försök att påvisa de båda sidor som alltid återfinns på ett mynt, sött och salt, eller om man så vill - svart och vitt...

"Lusten till förstörelse är också en skapande lust."

7 kommentarer:

 1. grogg.
  Jag ber naturligtvis om ursäkt för mitt negligerande av Finlands självständighetsdag. - Jag blev så upptagen av Sverige och dess stora politiska skillnader mot framförallt Finland.
  I övrigt så verkar det avancerat med "stickbrännvin" och "bordsbrännvin" och allt annat som nämns i sammanhanget. Detta måste kollas upp!

  Blacklake.
  Jag kastar inga stenar men jag måste ändå uttrycka min oro för att det kontinentala supandet vinner mer och mer mark...

  SvaraRadera
 2. Jag sätter allt på ett saltstänkt kort. Antingen uppskattas det eller så blir det 'bad standing' från detta forum. Dokumentär från tid när valkar och hud tjock som läder var fattigt men stolt. "Hertiginnans sista resa."

  http://arenan.yle.fi/tv/2073053

  SvaraRadera
 3. Kung Bore, den jäveln ska ja jaga med blåslampa... Utan förvarning är drivorna höga på slätten och som fattig knegare har ja inte råd med hytt på traktorn! 15m/s biter i kinderna, tur man börja odla vinterskägg vid midsommar... Så, glögg i termos medans ja förlänger snökedjor i garaget!!

  //Philip

  SvaraRadera
 4. Philip.
  Förlänga snökedjor i garaget är minsann annat än att sitta i soffan och titta på Idol medan benrötan sprider sig i kroppen.

  SvaraRadera
 5. Man är väl inte fattig om man har råd med en traktor? Jag har inte ens en oxe!

  SvaraRadera