måndag 4 november 2013

Aftonbladet.

Återigen och precis som vanligt hänger jag mig åt Aftonbladets virtuella ledarkrönikor, inte därför att jag älskar att utsätta mig för ett eventuellt tillfälligt högt blodtryck, utan därför att jag helt enkelt måste hålla mig ajour med vad denna, den svenska socialismens taltratt, basunerar ut till folket iform av "objektiva" betraktelser och självskrivna sanningar.

Den avskyvärde Fredrik Virtanen redogör den första november tjugohundratretton för sin åsikt gällande hur man på bästa sätt återställer ordningen och den ekonomiska jämställdheten i konungariket Sverige.
I vanlig ordning kåserar Virtanen mycket osmaklig om sitt eget och därför naturligtvis också andra människors förhållningssätt till tiggare och sämre bemedlade, dvs dom svaga i samhället. Virtanen menar att vi genom att skicka ett par spänn till en tiggare inbillar oss att vi "friköpt" oss från ansvaret att tillse att dessa människor får ett bättre liv - alltså ur ett ekonomiskt perspektiv men sannolikt också ur andra aspekter. Genom att göra detta kan vi följdakligen fortsätta att, som Virtanen uttrycker sig - "rösta på vår plånbok".
Efter detta konstaterande följer en harang om ett nedmonterat välfärdssamhälle där lärartiden inte räcker till att tillgodose alla elevers behov, åldringsvården som kollapsar och att socialen hänvisar fattiga till kyrkan.
Virtanen tycker att vi som ett nationellt kollektiv ska lösa detta genom att betala på skattsedeln istället för att tömma våra fickor på smågrus ned i tiggarens slitna mössa. - Problemet är bara det att dom som i praktiken skulle finansiera Virtanens galenskaper redan är tyngda av politikernas oförmåga att kunna skilja viktiga utgifter från oviktiga.

Fredrik Virtanen.
En man som delvis lever på att skriva sin dimmiga omvärldsanalyser i en tidning som gör sitt yttersta för att driva den svenska staten bankrutt genom att ständigt propagerande för vad som i den politiskt korrekta världen kallas "öppenhet", har alltså mage att gnälla på den begränsning av medel till "det allmänna" som Sverige tyvärr har fått uppleva det senaste decenniet.
Uppenbarligen förstår inte Fredrik Virtanen att social trygghet kostar pengar, väldigt mycket pengar, och om man nu lovsjunger den politik som Aftonbladet tillsammans med moderpartiet och en hel del andra förespråkar så kommer kontentan av detta bli att högen pengar som förut fanns att underhålla välfärden med, samt att utjämna dom ekonomiska skillnaderna i samhället med, blir mindre och mindre. - Dom rika har aldrig varit beroende av dessa pengar och därför kommer deras ekonomiska ställning inte att förändras av att A-kassan sänks eller att sjukpensionen blir lägre.
En skattehöjning kan säkert uppfattas som en fantastisk idé, förutsatt att man är helt jävla verklighetsfrånvänd!
Det faktiska problemet, som för övrigt tycks ha gått Fredrik Virtanen helt förbi, är att dom skattekronor som faktiskt kommer in från alla arbetande medborgare INTE används i enlighet med vare sig folkets eller nationens intresse. Att leva i tron om att dom problem som finns i sveriges offentliga sektor beror på att det kommer in för lite skattepengar är att leva i en villfarelse så grov att det förr eller senare måste till medicinering.
Fredrik Virtanen. - Det är inte intäkterna som är för små. Det är utgifterna som är fel.
Fel i den bemärkelsen att den arbetande befolkningens skattepengar ska tillgodose ett behov som uppenbarligen är alldeles för stort.

Jag väljer att uttrycka mig enligt följande för att exemplifiera vad jag menar: (Passa på nu för detta är ett frislag för alla jävla VPK-kärringar som inte har fått skrika populist, rasist, nazist, fascist eller liknande på länge.)

I den politik som bl a. Fredrik Virtanen tycker verka juste så är en av grenarna att visa upp Sverige som ett land där det inte finns någon orättvisa, ingen ojämlikhet och heller ingen främlingfientlighet, detta praktiserar man genom att aktivt ökar den del av befolkningen som inte genererar några egentliga skatteinkomster utan istället är en belastning för den redan nedtyngda nationella ekonomin. Samtidigt ojar man sig lite lamt över att det t ex inte finns några jobb åt medborgarna och istället för att konstatera fakta, dvs att se världen som den är och handla därefter så fortsätter man att se världen som den borde vara och agerar genom att trampa vidare i ullstrumporna medan man bekymmerslöst visslar lite uppsluppet på Internationalen.

Detta resulterar i att dom som redan har det knapert och är beroende av bidrag eller liknande för att kunna leva ett drägligt liv drabbas ännu hårdare och får det ännu sämre eftersom staten naturligtvis tvingas kapa även dessa utgifter när det de facto inte finns några pengar kvar att spendera. - Dom rika kommer inte att drabbas av detta då deras liv inte förändras nämnvärt av sänkta bidrag.
Så...
Dom rika bli rikare, inte reellt såklart utan endast i förhållande till dom fattiga eftersom dom fattiga blir fattigare.
Lösningen blir sannolikt att återigen höja skatten för den procentuellt krympande skaran arbetande, för att sen fortsätta använda skattepengarna till missriktade satsningar som inte genererar något som har med välfärd att göra, med samma resultat som exemplifierats ovan. - Skulle man vilja dra det till sin spets, eller åtminstone halvvägs, så skulle man kunna tänka sig att det till slut inte finns några kvar att beskatta eftersom även "dom rika" skulle bli fattiga och skyhöga bolagsskatter skulle göra att alla arbetstillfällen försvann. - Som den vakne säkert förstår så kan inte ett land överleva på "inkomster" från t ex den offentliga sektorn eller från delåterbetalningar av bidrag iform av "skatt".
Om man på riktigt önskar att den privatekonomiska balansen återigen börjar närma sig jämnvikt så är det dags att inse det lilla landet sveriges begränsningar.
Man kan inte, som Fredrik Virtanen alltid gör, samtidigt beklaga sig över att Svenssons och naturligtvis borgarnas girighet och brist på medmänsklighet gör att orättvisorna breder ut sig, när man samtidigt, så fort man får chansen och i alla lägen skriker att "Sverige är ett rikt land, vi har råd att göra ditten eller datten".
Förstår du inte att det är dina idéer och prioriteringar som monterar ned välfärden?
När välfärden byggdes hade vi ett skattetryck på ca 30%, nu har vi ett skattetryck på ca 45% och ändå räcker inte pengarna ens till att bibehålla den välfärd som redan finns...

Man skulle kunna dra paralleller mellan ett land och ett hushåll...
Om person A åtnjöt ekonomiskt oberoende, var ensamstående och bodde i ett palats så skulle man kunna kalla honom ogin om han inte hjälpte en granne i nöd efter att denne blivit arbetslös och förlorat sitt hus i en brand.
Om person A istället var ensam familjeförsörjare och bodde med sin fru och sina fem barn i en trerumslägenhet skulle uttalandet om att vara ogin inte vara lika självklart längre. Skulle person A till det, som tack för hjälpen, dessutom bli försörjningsskyldig till grannens släktingar skulle alltsammans bli fullständigt absurt.

Fredrik Virtanen.
Det handlar inte om medmänsklighet, det handlar inte om att svensken köper sig fri från skuld genom att ge smågrus till rumänska tiggare, det handlar inte om en utbredd främlingfientlighet, det handlar inte om att svenskens misstro mot islam har ökat, det handlar inte om att gemene man med ett arbete bespottar den sjuke eller den svage, det handlar inte om egoism eller att vara sig själv närmast, det handlar inte om att människor som har ett arbete är snåla, det handlar inte om borgarnas hetsjakt på samhällets svaga eller det tragiska i att allvarligt sjuka faller mellan stolarna, det handlar heller inte om dumhet eller feghet.
Det handlar om pengar.
Det handlar om plus och minus och förmågan att kunna få dessa två i balans. - Både privat och offentligt.
Det handlar om att prioritera utgifter på ett sätt som den genomsnittlige medborgaren, oftast en etnisk svensk mitt i livet, kan försvara för sig själv, för sina barn som behöver skolan och för sina föräldrar som kanske behöver vården.
Det handlar om att rätta munnen efter matsäcken.
Det handlar om precis allt annat än det du gör gällande i din dumma, oförskämda, folkföraktande och stereotypa krönika.

Fredrik Virtanen.
Du kommer alltid att vara en välbetald kvasijournalist som inte har någon som helst kontakt med den verklighet du så gärna beskriver för alla som sannolikt är mindre begåvade än du själv, men bespara allmogen från dina lama och förmätna försök att få dem att känna skuld inför ett samhälleligt problem dom inte har någon annan del i än att dom, i många år och med goda intentioner, röstat på människor dom sannolikt har trott haft sveriges bästa för sina ögon. - Så var inte fallet och medborgarna får nu stå sitt kast enligt lagen om handling och konsekvens.

Aftonbladet är, som den upplyste redan vet, "oberoende socialdemokratisk".
Krönikan finns här.

6 kommentarer:

  1. Våra föräldrar lyckades bygga upp ett välstånd med betydligt mindre skattetryck. Största problemet är väl att Nordbor i allmänhet vill alla väl, men det blir fel trots all välvilja. Ett exempel, grovt förenklat, är privata hantverkare som ger offert på ett arbete men förlorar mot en konkurrent som anställt "långtidsarbetslösa", vars löner delvis subventioneras av staten. Ännu fler blir arbetslösa och beroende av staten, som vill så väl och skapar "nonsens arbeten" men tvingas samtidigt höjda skatten. Ovanpå allt blir vi fler invånare och fler jobb kan automatiseras och/eller effektiviseras bort. Svår ekvation. Det finns absolut lyckade fall, där staten gått in med medel, problemet är att gemene man känner bara till de mindre lyckade fallen.

    Nu när vi håller på att automatisera bort alla "riktiga" jobb så måste vi i framtiden hitta på ett nytt sätt att förhålla oss till "arbete". Så jag tror mig veta orsaken och verkan men säger mig inte veta svaret.

    SvaraRadera
  2. Lester, jag älskar dig! Jag ser blodådrorna i din panna framför mitt inre, jag känner igen din frustration, och den ger dig ångest och grubbelsjuka. Jag hoppas du har psyke nog att klara av det som du utsätter dig för. Klarar du det, så tror jag att du är den starkaste man jag känner! Fysiskt arbete ter sig enbart löjligt i jämförelse, och det sliter inte på dig ens i närheten av vad det gör att utforska denna vanmakt.
    Lycka till, för faan!

    SvaraRadera
  3. Mmm, jag njuter när jag läser det du skriver!
    Jag skulle inte vilja vara i Herr Virtanens kläder när han öppnar sin "mailbox" och upptäcker denna skrift. För den har väl skickats till honom så han får veta vad som är rätt och fel?
    Har du fått något svar från Trafikverket förresten? Jag tänker på inlägget den 20:e augusti...
    /MS

    SvaraRadera
  4. Väntar svar från Aftonbladet.
    Inte hört nåt från TSV.

    SvaraRadera
  5. Bra rutet!!
    /Mr Snoid

    SvaraRadera
  6. Du är som vanligt, mycket saklig och alldeles lagom aggressiv. Tummen upp!

    SvaraRadera