tisdag 21 augusti 2012

Kulturgärning?

Jag funderar på att starta ett "Spritgille" - Dvs ett sällskap där man understundom samlas för att dricka olika sorters sprit under dom förutsättningar den aktuella spriten är som mest njutbar, dvs ett gille för att motverka slentriansupandets utbredning. Jag tror att det behövs eftersom nuförtiden dricker ju till och med pöbeln ganska gloriösa drycker, men helt utan respekt för det allvar situationen tarvar.
Jag måste finslipa på upplägget, men folkligt ska det vara, och singel malt finns det ju andra som dricker, så fokus kommer inte att ligga där...
Full med finess. - Finns det?
Published with Blogger-droid v2.0.6

19 kommentarer:

 1. Definiera finess.

  Kallar du detta "Full med finess"?

  Eller vill du möjligtvis ha tips om hur du finslipar stilen? Stilakuten, typ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där kallas väl spiknykter såvitt jag kan förstå?

   Radera
  2. Det är där definitionen kommer in!?

   "Bli full med finess", är ju en sak men ifall du tänkte "vara full med finess" så vet jag inte riktigt hur du menar.

   Menar du någon form av sofistikerad fylla eller att bara vara dyngrak utan att vara ett odrägligt drägg?

   Vad är det för vits att vara full ifall det skall vara sofistikerat. Påverkad är kanske det du menar, att vara lagom påverekad och bara underhållsdricka utan att bli full/dyngrak.

   Radera
 2. Dyngrak men civiliserad - Där har vi det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag egentligen inget mera att tillföra denna diskussion :-/

   Hittar gillet däremot en fungerande lösning så vill jag gärna ansluta mig, men ifall det är empriska resultat som gäller... Jag har, under många år, hittills misslyckats kapitalt så där har jag inget att tillföra.

   Radera
 3. Skönt att det finns fler än jag som tycker att Singel Malt verkar vara en modedryck. Som dessutom är otroligt överskattad.

  SvaraRadera
 4. singelmalt är tråkigt. man vill väl ha ordentligt med malt. multimalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!
   Janne din spjuver...

   Radera
  2. Full med finess! Vackert,synd bara att man sällan lyckas med det.
   Du är dock ett sant ess på att uttrycka dig Lester!

   Radera
 5. Man kan ju blanda flera singelmalt, då blir det ju inte så snobbigt...

  Fika på rost, gamla raceway.
  Torsdag vid halvsex kan vara lagom.


  Vi kom, vi sågs, vi sörplade!

  SvaraRadera
 6. Jag väljer att hålla mig utanför diskussionen. Den har redan barkat åt skogarna vad mig anbelangar.
  Går och smuttar på mitt tjärdricka istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi våra laster, ingen är sämre än någon annan - möjligtvis annorlunda...
   Jag förutsätter dock att du har lika mycket glädje av din genre som jag har av min.

   Håll dig lite nykter istället så att jag kan få en eller annan konstruktionssmidesaforism till livs!

   Radera
 7. Brilliant intiativ!

  Kommer detta koncept fungera som någon typ av franchise som kan dupliceras över hela Svergiekartan? Finns ju många vilsna själar som borde lyfta ögonen och vidga vyerna och prova andra rusmedel än Millieniums starköl. Frågan är ju dock hur kvaliteten isåfall kan säkras, en värd av rang i varje sällskap som kan guida flocken genom aftonen med trevlig inramning och atmosfär är ju ett måste.

  Ett sådant uppdrag kan inte lämnas åt slumpen! Jag ser framför mig hur män och kvinnor som anser sig vara av "the right stuff" söker sig till de Boréiska ägorna och står i givakt under tre dagar och tre nätter utanför dörren för att visa sin hängivenhet. Vid soluppgången på den fjärde dagen visas kandidaten in och bjuds på färskt kaffe ifrån Don Pedro'n innan herren i huset tillsammans med Edward Blom kör en så kallad "good cop, bad cop" och bryter ned den gamla personligheten för att sedan bygga upp en ny förbättrad värdåersonlighet som är redo att gå ut i världen och rekrytera lärjungar!

  Eller svävade jag iväg nu...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!!!
   Jag måste nog tillstå att ditt tillvägagångssätt är en smula burdust och inte heller helt olikt en dokumentärfilm om slagsmål...
   Du har naturligtvis rätt i sak angående att ett uppdrag av den här digniteten tarvar en eldsjäl med endast sitt mentorsuppdrag och sin elevs bästa för ögonen.
   Dryckesgille! - Det vore inte dumt...

   Radera
  2. Burdust, ja det må ju vara, men säkerligen effektivt och jag vill nog påstå att ändamålet helgar medlen i ett sånt här ärende. Att öva sabrering samtidigt som man förhörs om vilken Creedance Cleerwater Revival skiva som gör sig bäst vid en sammankomst med lärjungarna torde vara ett minne för livet och en livsviktig kunskap i sitt nya kall.

   Skulle man av någon anledning svara "Mardi Gras" bestraffas detta med att man får stå över kvällens lättgrogg och hålla sig till Hansas ölsortiment tills man lär sig veta bättre....

   Radera
 8. Ett mycket lovvärt projekt, på min ära! Skulle då vilja passa på att komma med ett, i all blygsamhet, tips för att ytterligare bidraga till den ytterst gemytliga stämning som med största säkerhet skulle infinna sej på ett sådant dryckesgille.
  Blivande medlemmar bör lyssna på utsändningar av Dagens Eko(minst 40 år gamla), för att på det viset få det rätta språkbruket och således per automatik bli befriade från ord som "typ", "alltså", "liksom" och liknande styggelser som ju alltmer breder ut sej som allenarådande. Vill även passa på att tipsa hr Boré, som ju utan tvekan är en man som gärna hänger sig åt svunna tider, om denna hemsida, http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket/svenska_akademiens_ordlista/exempel_pa_strukna_ord . Där kan man hitta många exempel på ord att nyttjas på ett slikt gille. Smaka på detta: "Lärdomshögfärdig" Det hör man inte varje dag!

  SvaraRadera
 9. Nu ska vi inte vara sådana.

  Om en dryck är tilltalande så är den tilltalande, oavsett om flera andra har upptäckt samma sak.
  Det här med dryckjom blir lite fånmärkvärdigt om man per automatik ska utesluta sådant som "vanliga människor" gillar.

  Det finns, i mina vanliga människor-ögon, flera trevliga single malt-fasoner. Bunnahabhain är mysig till cigarr, till exempel. Och det kommer jag att fortsätta anse, trots att det numera är jäkligt white trash att erkänna att man nyttjar single malt.
  Om pöbeln börjar dricka Roslagspunsch så det sprutar ur öronen är det bara att gratulera. Inte ta avstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnar.
   Enligt mina hittillsa riktlinjer kommer single malten kanske inte att exkluderas helt, men fokus kommer inte att ligga där.
   Anledningen är inte att single malt är en modefluga utan att jag inte gillar Whisky. - Vare sig singel eller multi malt
   Jag har inga problem att uppfattas som en trosbärare pga mina val av spirituosa. - Till och med morsan tycker ju att punch och Portvin är sliskigt, till exempel...

   Du har således helt rätt i ditt resonemang ang. drycker som tilltalar en.

   Radera