måndag 16 juli 2012

Solidaritet med dom svaga.

OBS! Om den eventuelle läsaren ogillar politisk agitation, ombedes den avsluta läsandet nu.

Jag läste en ledare i Aftonbladet för en vecka sedan, ang. ehuru det skulle vara en mänsklig rättighet att ha semester eller inte (Självklart svamlade, den under 80-talet avlade, ledarskribenten i vanlig ordning om hur förtryckt arbetarklassen är, medan direktörer och högre tjänstemän vältrar sig i lyx och flärd.)
I just det här fallet var det semester som var på tal, och skribenten ville uppmärksamma en ny LO-rapport som säger att 60% av Sveriges befolkning har gjort en utlandsresa under det senaste året - Bland "icke facklärda arbetare" är siffran 43%.
32% av arbetarna stannar hemma på semestern, medan bara 15% av tjänstemännen stannar hemma under sin semester.
Det är dom fakta som presenteras. Efter att nödvändiga fakta bretts ut, fortsätter den unge "Ledarskribenten" att proklamera sin syn på dom enorma orättvisor som Sverige dras med idag. - Självklart helt oemotsagd och  baserad enbart på hans förgiftade syn på saken.

Att det kan finnas andra anledningar än orättvisa är tydligen helt otänkbart!
Vem vet - av dom tillfrågade arbetarna kanske 50% hade barn under ett år, och helt enkelt inte orkade ge sig iväg på luff med ränsel och smörgåsknyte... Eller - av dom tillfrågade tjänstemännen kanske det bara var 15% som hade nån semester över huvud taget?
Ansvarsfrågor var heller inte en del av utsugarresonemanget som fördes.
Jag klassar mig som arbetare av många anledningar, och jag kan ärligt säga att jag inte vill göra nåt på semestern. - Det har inget med ekonomi eller klass att göra!
För övrigt är det ju den, under generationer, Socialdemokratiskt styrda statsapparaten som tillsett att många av dessa tjänstemän tjänar dom, i relation till en arbetarlön, monstruösa summorna som gör att dom kan åka på presumtiva lyxsemestrar varje år....
Att Aftonbladet, som "Oberoende Socialdemokratisk" försöker vara en arbetarnas röst gör mig spyfärdig!
Men det är klart, att vara socialist och samtidigt försöka ta in reell information och ha en halvnykter verklighetsuppfattning verkar vara en orimlig ekvation

Slutligen börjar han svamla om sin barndoms somrar och om det tragiska med hans polares otrygga anställningsformer, där han dessutom blandar in frilans osv. Jag antar att hans umgängeskrets befolkas av 80-talister och alla ur den generationen har väl inte imponerat svinmycket på arbetsmarknaden såvitt jag vet. (Jag är såklart medveten om att det naturligtvis finns en hel del undantag här.)

Detta var det absolut sämsta och mest bisarrt vinklade jag hittills läst i denna otroligt motbjudande kvällstidning! - Skämmes, socialistslyngel!

Lite frågor, eller kanske konstateranden...
Om man har någon form av handikapp, så att man helt enkelt inte har möjlighet att trygga sin försörjning på något vis. - Då kan man kanske klassas som "svagare" i ett ekonomiskt perspektiv. Dessa människor ska ju naturligtvis få hjälp av samhället på alla tänkbara vis om dom så önskar. det finns ju många exempel på detta - RIKTIGA sjukpensionärer, folk som varit med om olyckor, folk som blivit sjuka, folk som fötts med sjukdom/handikapp osv, osv...

Om man däremot, av lathet eller ren ovilja, inte har tillsett att ge sig själv förutsättningar för att kunna trygga sin försörjning. - Är man "svagare" då?
Eller om man spenderade hela sin studietid med att röka brass, supa eller sket i plugget av nån annan briljant anledning som te x att vara lite ball.. - Är det samhället som ska lotsa en genom livets vedermödor då?

Att man under dessa scenarion kan klassas som svagare som vuxen, när man står där utan utbildning och kanske heller inte har dom bästa sociala preferenserna, det är ju såklart fullt möjligt. Men är det verkligen ett problem av klasskaraktär eller är det ett problem relaterat till vissa människors totala oförmåga att använda den hjärna, dom i likhet med alla andra människor, har begåvats med?
För övrigt så har jag en mängd bekanta som är just, "icke facklärda arbetare" och dom har med eget svett och eget engagemang ändå lyckts generera en avsevärd mängd skattekronor till kungens kassa.
Med det i ryggen kan man, om man vill, konstatera att när Partiet via Aftonbladet, talar om dom "svaga" så menar dom förmodligen svagsinta eller svagbegåvade, således är det inte mer än rätt att dom talar klarspråk.
Men det är klart, dom kallar väl sina läsare för vad dom vill...

Jag pröjsar mer än gärna för oflyt och tragik, men jag har fan ingen lust att pröjsa för lathet och dumhet.

Ledaren finns att läsa här.




3 kommentarer:

  1. Kanske är det politisk mem låter mest som dumhet.
    Har man varit inne på bladet och sett hur personalsammansättningen är så föstår man varför dett bara är förpackat trams spm trycks.

    Men tillbaka till huvudspåret. I skolan skall det tydöigen vara sämsta gemensamma nämnare. Sen i vuxen ålder skall det vara tvärtom.

    En helt annan sak jag reagerade på. I Sverige har ja hört att t.ex. "finnar jobbar bra men vi svenskar är lata". Igår fick jag höra att senskarna jobbar bra men vi norrmän är lata.

    Egentligen inget konstigt med det. Har någon driv att söka sig utomlands så lär väl den personen vara villig att hugga i o jobba.

    Ok det finns annan typ än arbetskraftsinvandring oxå...

    SvaraRadera
  2. Hmm...

    Jag har högre tankar om dig Lester än att du av egen fri vilja gått och köpt aftonbladet eller expressen, eftersom dessa blaskor är till bredden fyllda med skit.
    Antar att du läst i nåt fikarum...
    Vad pojken skriver är inget du bör ägna din energi åt eftersom han inte vänder sig till dig utan till mer lättlurade och mindre begåvade människor än så.

    Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Själv undviker jag Aftonbladet och den lokala A-pressen (dala-demokraten) då de inte är bra för varken blodtrycket eller min mentala hälsa. Läs positiv och meningsfulla tidningar istället. Klassiker, MCM mm.

    TbA

    SvaraRadera