fredag 7 mars 2014

En Fredag med vaga löften om frid.

Att det blivit Fredag kan inte ha undgått någon. Fredagen är som bekant den enda av veckans dagar som kan skryta med att erbjuda total avslappning för den som låter sig omfamnas av den gode Bacchus och genom detta träder in i dennes gemenskap.
Fantastiskt är att under helgens upptakt få njuta känslan av det smakfullt inredda templet, en känsla som enbart kan uppbringas genom ett moderat intag av framförallt destillat. - För den själsligt mindre människan kan även jästa produkter stå till buds...

Hur förhåller sig den svenska allmogen gentemot de demoner som, trots bristfälliga färister, nu stryker omkring ända in på den mentala timmerkojans knut?
Kommer demonerna att drivas på flykt genom nymodigt psykoanalys-trams, eller kommer valet att falla på en något mer traditionell försvarsmetod?
Som förespråkare och bärare av svensk sed rekommenderar jag naturligtvis att den svältande pöbeln återstiftar bekantskapen med förädlad potatis, förädlat spannmål eller kanske rent av förädlad cellulosa?

Min förhoppning gällande den brokiga skaran som besöker mitt kabinett, är att den ska sprida sitt gyllene stoff över den hög med träck som ett vaket liv inom ramen för det geografiska området Sverige numer innebär.
Ingen saga är för simpel, även den minst spektakulära beskrivning av livets armod kommer att skänka näring åt kabinettets gemenskap, så länge den utförs med en själslig närvaro som gränsar till det vulgära.

Kabinettets estrad står i vanlig ordning till den lilla människans förfogande.
Släpp ut eder vrede och eder ångest!

3 kommentarer:

 1. Änteligen. Fredagen vill inte, på riktigt, infinna sig tidigast Herr Boré utlyst den med ordning. Förstå vilket ansvar. Man skall aldrig upprepa sig, det blir lätt traditioner som icke går att ta daga av på lättsamt sätt. Men nu är vi här med förväntan vad helgen ska erbjuda för vedermödor. Hemlagad saft i barnens närvaro ger en berusande känsla likväl.

  SvaraRadera
 2. Mansén.
  Hemlagad saft! Skapligt gentilt måste jag säga.
  Representativt.

  SvaraRadera
 3. Solen var framme här idag och 12grader varmt dessutom!! Fick läska mig med en GT i värmeböljan...

  ///Philip

  SvaraRadera