söndag 8 september 2013

Medvind.

Idag presenterade Ljuset i mitt liv en gentilare bjudning iform av ett barnkalas. Det hela avlöpte väldigt smärtfritt och enligt hittills inkomna rapporter verkar tillställningen ha varit mycket uppskattad bland gästerna.
På platsen för skådespelet hade någon haft den goda ambitionen att upprätta en så kallad "boklåda" - Dvs en transitplats för böcker man inte längre vill ha eller behöver men ändå inte vill kasta. Tanken är att man kan byta, lämna eller låna ur lådan när man har vägarna förbi.
Som intresserad av god litteratur, men samtidigt medellös, tog jag mig en grundlig titt och fann ett par guldkorn, bägge två trevliga 40-tals utgåvor i linneband - som av en slump är dessutom båda två utgivna första gången 1929...

Tänk den som finge vara fri. Att, oberoende av kapitalets rov på fungerande bolagsstrukturer, spendera dagarna med att uppleva svunnen tid och och sedan länge glömda rum. Att få vandra bland dåtidens frodiga sanningar istället för att kräla bland nutidens karga och tvivelaktiga varianter av densamma.
Att låtas ta del av personliga men tydliga analyser av det mänskliga lynnets fram och baksidor. Att i jakten på intellekuell stimuli tvingas ösa ur en aldrig sinande källa av känslor. Det viktiga. Det viktiga!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar