fredag 23 augusti 2013

Känslofredag.

Äntligen har blombudet kommit med veckans vackraste snittblomma - fredagen.
Att veckans bukett domineras av fredagens överdådiga frihetskänsla är ställt utom allt rimligt tvivel, jag tar ödmjukt emot buketten, och kommer naturligtvis att tänka på Arne Quick.

Att Arne Quick hade förvärvsarbetat och levt ett högst alldagligt liv innan han uppnådde den mytomspunna superstjärnestatus man idag förknippar med honom, det framgår med all önskvärd tydlighet i och med den inledande textraden i hans världsberömda melodi Rosen.

"När man söker stundens sorger glömma, är det skönt att vaken gå och drömma."

Verklighetsflyktens välgörande effekter är, i både stort och smått, ett fenomen värt att hylla under fredagens sprakande lyckofyrverkeri.
Inom kabinettets väggar är det dock kutym att man håller sig inom ramen för vad Svea rikes lag tillåter, i övrigt står det den enskilde besökaren fritt att avgöra på vilket sätt han vill frigöra sig från kapitalets slaveri och rutinens rasslande bojor.
Skulle det ske genom den steglösa berusning bacchi nektar har att erbjuda så finns det sannolikt en uppsjö med godtemplare som, om dom bara kände till saken, skulle ondgöra sig över att alkoholen slagit sina djävulska klor i den arma stackars människan som naturligtvis bör råda bot på sitt okristliga leverne. Skulle det det däremot ske med hjälp av den oskyldiga dagdrömmen finns det sannolikt ingenting att klanka ned på.
Den räddhågsne och lismande ja-sägaren hade således, med all säkerhet, valt den oskyldiga dagdrömmens alternativ. Den stryktålige och obevekliga sanningssägaren däremot, han väljer naturligtvis att låta rebellen inom sig få syre genom att hänge sig åt den mer politiskt inkorrekta verklighetsflykten, vars grundbult oftast destillerats minst en gång.

Naturligtvis önskar jag att kabinettets gemenskap delar med sig av all den glädje och all den sorg som tvivelsutan gömmer sig i de raka tunna glasen... Dessutom står min förhoppning till att samma anskrämliga samling av hålögda representanter för samhällets träckstinkande och medellösa bottenskrap gör sig besväret att bjuda på dokumentära skildringar av aftonens diet.
Tala nu eller tig för evigt.


Slutligen en rekommendation:
Om du är en människa som har en god relation med ditt inre känsloliv och samtidigt är, av ångest, rastlöshet och tristess, slagen ur balans. Lyssna INTE till Jörgen Petersens tolkning av "Odnozvutjno gremit" (eller som den svenska versionen heter "Jag har hört om en stad") medan du, som en del i din strävan att ordna mat på bordet åt dina nära och kära, sitter fast i en bilkö utanför Rinkeby . - Det kommer enbart att resultera i att dina vindpinade kinder väts av tårar och din ångest kommer att bli än djupare.
För att komma upp till en dräglig nivå efter en dylik incident krävs åtminstne tio till femtom Hurriganesvisor.

Just det!
Mitt Projekt Sinkadus -Den möjligt politiskt inkorrekta motorcykeln- har smugit igång...

10 kommentarer:

  1. Ron Barcello och cola!! De har nog blive sommarens grogg tror ja... Även fått k mig några Newcastle Brown Ale, dock endast för plasten runt burkarna!

    //Philip

    SvaraRadera
  2. Philip.
    Jag ska sopa i mig ett par iskalla Renat och Grappo!
    För övrigt har ditt kistorgelfuskande inspirerat mig till en djupdykning i historien om en riktig virtuos. - Mer om det framöver...

    SvaraRadera
  3. Just den musikaliska ådran flyter tungt nu på höstkanten... Ari Haatainen är ett tips om dragspelstoner är de man letar efter...

    //Philip

    SvaraRadera
  4. Åkte till Finspång för att köpa en bildel. På säljarens gårdsplan stod och låg det pundar-vanar i drivor och snubben såg livsfarlig ut. Säljaren visade sig vara en hygglig prick som lyckats ta sig ur ett långvarigt missbruk, han berättade sin livshistoria på 20 minuter...Det är kul att träffa nya människor. Firade bildelsköpet med 5st Norrlands Guld. I går alltså... i dag ska jag åka till Värmekyrkan i Norrköping och njuta av misär och död, det vankas Titanic-utställning. Det började som en skakning på nedre däck...Borde inte hela jävla båten skakat ?

    SvaraRadera
  5. Hah, Finspång har ja vart i på förmiddan idag! Även kallat "äggskallebyn"..

    //Philip

    SvaraRadera
  6. Fredagen började med smide fram till kl fem därefter bröts magnesium i gruvan.
    Civiltillståndet började med kortburk av märket "Norrlands" medans grillen fick upp värmen. Till köttet blev det som vanligt rötjut.
    Någon grogg hanns inte med därför tänkte jag ta och hälla upp något spännande under eftermiddagen.
    Nu när jag har en hel bar i ladan så är det ju bara smyga upp och hälla ihop en grogg när man har tid och lust.
    Rocket, bildel? Låt höra.

    Sinkadus låter spännande, bilder?

    SvaraRadera
  7. rocket.
    Tack vare min fäbless för narkomaner och narkomani önskar jag höra mer, mycket mer!

    Jerker.
    Magnesium, mmm, ljuvligt...

    SvaraRadera
  8. Fixarerik: Bildelen är inte så märkvärdig, en kardan från en gammal Van.
    Lester: X-missbrukare brukar ha mycket att säga och det brukar handla om självmedicinering.

    SvaraRadera
  9. rocket.
    Både missbrukare och före detta missbrukare brukar ha en hel del att berätta, en del tänkvärt och en del förkastligt - sött och salt...

    SvaraRadera