fredag 16 augusti 2013

Fredagen innan.

Jag börjar med att önska den eventuelle läsaren varmt välkommen till mitt kabinett. På senaste tiden har det, på grund av allmän oreda, varit lite si och så med ordningen men jag har som ambition att återskapa den tidigare mycket goda ordningen å det snaraste.

Ja.
Idag är det, som den uppmärksamme noterat, återigen Fredag - dagen som, likt en enorm jaggernaut rullar in och förgör veckans övriga dagar när det kommer till att representera livets goda. Saker såsom grogg, fysisk vila och fördjupning i ämnen som te x. Per Albin Hanssons Folkhemstal är självklara komponenter i en Fredag värd namnet. Att ta tillfället i akt och fundera över den egna förgängligheten och hur väl man uppfyller uppgiften att tillvarata dom egna kvaliteterna och faktiskt engagera sig i den fullkomlighet som var och en mycket väl kan åtnjuta, är annat som fredagen bjuder in till.

Hur man i praktiken väljer att fira sin Fredag är ju ett ytterst personligt val men eftersom kabinettets besökare utgör en enda kropp, så väljer jag att fokusera på vad den kommer att berika, alternativt förgöra, denna kropp med.
Vad kommer den hårt arbetande patriarken eller den tunnbindare -Som efter ett mångårigt och inte minst olyckligt och kärlekslöst äktenskap blivit lämnad till förmån för en åldrande ryttmästare med mässing på bröstet, plym i hatten och en stinn och frodig bankbok.- att badda sin skrumpna strupe med?
Vad kommer den introverte ungkarlen -Vars uppväxt präglats så hårt av den dominante matriarken att han aldrig någonsin dristade sig till att söka den ömhet och glädje som kan finnas i en kvinnas famn, så hårt att han tvingats, helt utan egen förskyllan, in i den av skam och ånger kantade återvändsgränd som den tvångsmässiga onanin trots allt utgör.- att använda för att mycket långsamt avsluta sin egen misär?
Vilket liquidum kommer valet att falla på när det är dags för den gudfruktige väl faller för köttets lustar och ohämmat frossar i Bacchi nektar?

Nyfiket undrar jag vad Emanuel Swedenborg eller Albert Speer skulle ha ärat sina respektive bacci tempel med?
Swedenborg hade sannolikt serverat sig en Renat med ett uns Sockerdricka medan Speer förmodligen hade valt att njuta en mycket försiktig Gin & Tonic.

Som sagt. - Vad kommer den, av politiskt gyckel och socialt skådebröd, förblindade allmogen att döva den ständiga rädslan för Döden med? Döden, som med sitt flåsande och med sina sylvassa käftar påminner om att intet varar för evigt och att den vackraste sagan också är den kortaste.
Låt inte självförringande eller år av mentala motgångar stå i vägen för den sanna historien om kvällens traktering, utan låt istället känslan av tillhörighet och den oomtvistade glädjen i sanningens förkunnande leda er till skriftlig kungörelse. 

7 kommentarer:

  1. 1. Jack Daniels
    2. Plantation
    3. Funderar på Angostura eller Brandy - nåt tips? Kanske Portvin istället?

    /J B

    SvaraRadera
  2. J B.
    Portvin är aldrig fel, men tillse att du inte överdoserar. - Det resulterar tvivelsutan i ännu större tvehågsenhet vid nästa valtillfälle.

    SvaraRadera
  3. Fick i mig någon Jack och cola igår, inget som hör till vanligheterna men..

    //Philip

    SvaraRadera
  4. Philip.
    Att göra små traditionella avsteg kan pigga opp. - Jmfr. pizza.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De här kännas mer som avsteget från ljuset i mitt liv till en sämre bordell i leszno... Avsteget från blanksprit ger huvudvärk..

      //Philip

      Radera