lördag 27 april 2013

Projekt BUSE del 3.

Idag hade jag den stora äran att genom min mycket goda vän Janne kunna förfoga över en fräs under förmiddagen. Det resulterade i att jag kunde påbörja bearbetning av mina 7075 bitar.
Om någon undrar varför det finns ämne till två pistoler så är det för att jag under projektets gång fått reda på att ytterligare en, tillsynes exakt likadan, pistol hittats i kvarlåtenskapen efter Göran Stangertz, vilket jag kommer att återknyta till senare.
Av den anledningen blir det eventuellt två nya tillverkade - dom två replikorna kommer då att utgöra en autentisk serie, precis som när det begav sig...

Projektet går inte snabbt, men så sakteliga börjar det åtminstone klarna en smula.
5 kommentarer:

 1. ÅH JÖSSES! Nu snackar vi! Detta är annat än gamla motorcyklar det! Jag kissar nästan i byxorna. Kommer dom att graveras med lämplig text och serienummer?
  En sån där skulle Bildt behöva ha i skjortärmen vid nästa statsmöte i österled.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stellan.
   Det gläder mig att världsmästaren blir en smula uppjagad av den enkla och ytterst modest framförda levnadsrapportering jag tillhandahåller i mitt kabinett.
   Alla detaljer kommer naturligtvis att vara autentiska med de två orginalpistolerna.

   Under min tid som aktiv i det svenska flygvapnet hade jag den äran att träffa den gode Bildt och två av hans "livvakter". Min bedömning av det dåvarande läget är att hr. Bildt sannolikt inte besitter den vapenvana som krävs. - Livvakterna däremot verkade vara salta grabbar som skulle kunna dra en "Taxidriver" om det knep.

   I och för sig så var ju det medans det fanns ett riktigt flygvapen, nu består väl den vapengrenen av ett par gamla överstar och en överfurir som skenar mellan officersmässen och stabsbyggnaden med arrak...

   Radera
 2. Wtf? Hur kan det komma sig att det bara är jag som kommenterar detta stordåd? När det byggs moped eller ska kommenteras dryckjom är det ju en jävla fart här.
  Är det så jävligt att folk inte har känsla för replikor av dom forna sossetopparnas skjutjärn? Jag kan ju inte sova förrens jag sett fler bilder eller fått läsa mera skrönor om gamla kvasiintellektuella celebriteter med dragning åt vänsterkanten.

  SvaraRadera
 3. Förresten, Grovsnus? Är Boré murare av den gamla stammen? Alkoholintaget talar ju även det för att så skulle vara fallet.
  Men kräftorna, tyder ju på övre medelklass.
  Du är en mysteriernas man, Lester, en mysteriernas man...

  SvaraRadera
 4. Stellan.
  Även jag står stum inför det faktum att ingen tycks uppskatta en insats av kulturhistorisk karaktär!
  Men vad vet jag, dom kanske är på landbandy eller nåt...?

  Jag har brukat grovsnus sen barnsben och även om jag undestundom förirrat mig in i den dunkla paralellverklighet som kantas av hårdhudade jordbrukare med Ljunglöfs Ettan i rostfria dosor med gångjärn, eller ibland till och med av höginkomsttagare med egen segelbåt och en pris Generalsnus under den lilla kattläppen, så har jag alltid återvänt till den trygga och kärleksfulla famn som Grovsnuset erbjuder.

  Kräftor är den enda sanna vägen till ett sprudlande libido.

  SvaraRadera