torsdag 21 mars 2013

Mera trevligheter!

Dagens postskörd innehöll mer muntrationer, nämligen en skiva med ett urval ur Thor Modeéns verk.

Att det finns människor som är så vänliga, har ett så stort hjärta, och samtidigt är så pass långa i tanken att dom faktiskt tänker på människor som bara existerar i periferin av deras tillvaro, det är onekligen ett bevis på att mänsklighetens ruttnande majoritet inte alltid är så representativ man vill göra gällande.
Jag kommer att vårda denna gåva som om vore den av mitt eget kött och blod.

Thor Modeén är för övrigt mannen som fått undertecknad att utveckla ett beroende av mahognygrogg. - Men jag ber er, tolka inte detta som något negativt. Då detta beroende skänkt mig så mycket glädje och kreativitet genom åren är det i det närmaste att betrakta som en gåva från den allsmäktige Gud fader själv.

Imorgon är det Fredag och jag vill göra er uppmärksamma på att denna fredag inte på något sätt skiljer sig från årets övriga fredagar vad det gäller visdom, storhet och framför allt ödmjukhet inför den plågade ynkedom som den arbetsivrande pöbeln utgör.
Att systemaktiebolaget bör föräras en visit innan fredagens afton anländer begriper ju en bedlamit. Således förhäver jag mig icke när jag i sten deklarerar besökarna i mitt kabinett som införstådda.

Min förhoppning är att var man av folkungaätt, i sitt hemman eller annorstädes, ska kunna njuta den stjärnbeströdda marshimlens makalösa skådespel med allt det lugn och all den förnöjsamhet som en moderat mängd brännvin i blodet borgar för.
Att samtidigt kunna reflektera över sin egen förgänglighet och sitt förhållningssätt till den egna livsstilen är något som man med bara en liten portion intresse torde klara av, om än bara för ett litet, litet ögonblick...

Nu lät jag mig visst gå händelserna i förväg en smula, jag ber två gånger om ursäkt och ber att få återknyta till detta under morgondagen.

Slutligen.
Stort tack Acke!
Tanken bakom din gåva, såväl som gåvan självt, ligger som ett värmande dunbolster kring mitt hjärta.
Och handskrivna brev - så vackert, så vackert...
Nu måste jag sluta för nu kommer tårarna.

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 kommentarer:

 1. Jahaja, det görs skillnad på folk och fä.
  Här var det "stort tack", i förra inlägget var det "illgärningsman".

  Jojo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnar.
   Jag anar en personlig ton... Det var väl inte du som utgav dig för att vara chefredaktör på Aftonbladet?! ;-)

   Radera
 2. Rocket dricker starkpangare, Pripps blå.

  SvaraRadera
 3. Eau de Vie & Farmor Hildas krusbär. Lyssnar på Hawkwind, i brist på Thor Modeén-plattor.

  /J B

  SvaraRadera
 4. JB, Hawkwind var ju skitlänge sen jag lystrade till, måste spisa nu.

  Thor Moden var ju ännu längre sen jag hörde, vill minnas att det var när jag rotade bland farsgubbens vax för snart trettio år sen.
  Minns att han gjorde stort intryck.
  Innan det minns jag att jag lyssnade på "Baladen om det stora slagsmålet på tegelbacken" .

  För övrigt har Mojito en mass konsumerats tillsammans med rötjut och kortburk ur automaten.

  Hepp

  SvaraRadera
 5. J B.
  Hela ditt körschema känns så jävla genuint!

  Jerker.
  "Balladen om det stora slagsmålet..." är en makalöst bra bit! - "Det var grabbarna från Eken, det var grabbar med kulör" och allt det där.
  Så jävla snyggt!

  rocket.
  Gubbakvart drar man väl efter jobbet, inte klockan tio...?
  Förutsatt att man är en tvättäkta gubbe, alltså en sån som behärskar tekniker som te.x "godartad prostataförstoring", "högt blodtryck", "erektionsproblem", "ligga mitt i vägen och försvåra omkörning därför att det minsann bara är 90km/tim på den här vägen", eller varför inte den gamla evergreenen "Klaga högljutt på grannen angående hans trädgårdsskötsel bara för att hans fru är snyggare"


  SvaraRadera