fredag 29 mars 2013

Årets bästa Fredag?

Så var det dags för Fredag igen - denna gång med äkthetsintyg och hela konkarongen!
För egen del slår den här fredagen alla andra fredagar med hästlängder av många anledningar; att man, om än bara för en dag, friats från att ansvara över sitt uppehälle är en sak, nästa pilsner är att man i lugn och ro kan ägna dagen åt att kontemplera över livet i allmänhet och dess guldkorn i synnerhet.
Idag har det, till råga på allt, tillkommit ett guldkorn; min mycket gode vän Dr. Olja och hans fru har med gemensama krafter tillsett att det under morgontimmarna upptagits en ny människa i familjens, kungens och kyrkans gemenskap.

Att fira Fredag är ingenting som den, för sin egen överlevnad,kämpande och urlakade proletären bör negligera, då fredagens helande ljus är det enda som kan få denne att träda ut ur den inbillade tillvaro den, genom bröd och skådespel, kommit att acceptera som någonting verkligt.
Så låt era ögon öppnas och frigör er från den politiskt korrekta hållningen gällande allt som ni egentligen bryr er om; låt den insnöade kollegan eller grannen tycka ni är swin för att ni uttrycker er sakligt/kritiskt om saker man "måste" behandla med silkesvantar.
Att kunna se sig själv i ögonen när man gör kvällstoalett är en känsla jag tror är få förunnat. - Å andra sidan tror jag inte att gemene man har den ambitionen heller...

Högtidlighållandet av fredagen som belackaren av det uppdiktade och det inbillade görs i traditionell anda med den enklaste av riter. -  Att njuta Bacchi nektar på det sätt och i den form man finner passande för tillfället.
Men ett moderat intag är tvivelsutan att eftersträva då ett för högt intag åsidosätter den önskvärda effekten av kritisk eftertanke och att på ett ärligt sätt; dvs fritt från Svenssonnormativa värderingars befläckelse; kunna rannsaka den egna personens faktiska del i, och påverkan av, det tragiska skådespel vi känner som samhället.

Det ovanstående bjuder, inte helt osökt, in till den traditionella frågan.
Vad kommer gräddan av rikets fritänkare att låta sippra nedför sina strupar under dagen och den kommande aftonen?
Naturligtvis är min strävan att få alla kabinettbesökare att, likt bröder och systrar, dela med sig av sina egna avslappningsliquidum.

Vad kunde passa bättre, såhär under den kristna kyrkans huvudhögtid, än ett Kunficiuscitat...?
"Vinet är inte upphovet till berusningen. Det är den som druckit det."



6 kommentarer:

  1. Till sillen östgöta sädes och en bayersk 2,8... Nu framåt eftermiddagen GT och troligen lokalbryggt och päronsoda...

    //Philip

    SvaraRadera
  2. En skvätt Mekhong som inhandlades i thailändska viken blandas ut med en 2/5 cola inmundigas denna fasta. Glad påsk // Jocke Brolin

    SvaraRadera
  3. Mariestads påskbrygd förgyller min läsestund på denna eminenta sida. Tänk att ett tvåtusenår gammalt snickeri kan orsaka så mycket ledigt. Glad påsk //Kristofer

    SvaraRadera
  4. Brännvin special och grappo,till min morfars ära!

    Skål

    SvaraRadera
  5. Philip.
    Tradition och känsla! - Vackert.

    Fredde.
    Kvalitetsmorfar. Grappo är ett sjuhelvetes bra groggvirke om man har kommit över en flaska brännvin!

    grogg.
    Att vara principfast är en mycket god egenskap. - Även om principen är öldrickning...;-)

    Jocke.
    Mekhong och Cola är jävligt gott, det minner mig om Dr. Oljas bröllop... Ja jävlar vilken skiva!
    Välkommen in min vän.

    Kristofer.
    Öl?!
    Jaja, man är ju sin egen lyckas smed...;-)
    Kom in, kom in och varsågod att ta nåt ur baren. - Tyvärr har jag inte öl men när du känner dig mogen finns det brännvin till dig med.

    SvaraRadera