lördag 30 mars 2013

Det hypotetiska lidandet är härmed över.


Påskdagen har ju kommit att bli dagen som den kristna kyrkan håller för att vara då den araméeisk-talande timmermannen från Nasaret nedsteg till dödsriket, alltså den dag då hans lidande på korset under Pontius Pilatus överinseende tog slut. - Även om Pilatus själv inte ansåg sig vara delaktig i beslutet om Jesus korsfästelse, utan tvagade sina händer och sade sig "oskyldig till den här mannens blod".
En tolkning av den eventuella händelsen skulle kunna vara att Herrefolkets representanter är ansvariga för att den, numera världsberömda, timmermannen dödades.

Jag väljer i det här läget att hålla mig objektiv och en smula skeptisk i frågan om den kristna påsktraditionen i allmänhet och Jesus existens som Guds son och världens frälsare i synnerhet. - Inte för att jag inte vill ta ställning i frågan, utan för att jag helt enkelt inte vet om Gud finns eller inte, således vet jag inte heller om hans eventuelle son och vår frälsare har existerat i den form Bibeln vill göra gällande.

Som en passus kan jag informera om att mitt eget lidande inte på något sätt är till ända utan det knallar på precis som vanligt...
Jag tror dock att jag skulle kunna komma till en själsligt bättre plats om jag bara kunde få tag i en "pokerpistol"; gärna en Derringer pistol - tvåpipig skulle funka, men en fyrpipig vore pur lycka.
En fyrpipig flintlåspistol skulle tillfredställa min hunger efter gammal fin hantverkstradition medan en Luger av minimodell till fullo skulle tillse att min fritid blev än mer färgsprakande.
Jag vill också vara tydlig med att jag inte låter någon skugga falla över det judiska folket vad det anbelangar min egen misär, den är till fullo orsakad av min egen ofullkomlighet.

Således önskar jag slutligen att den slumrande "minivapenhandlaren" härvid ska vakna ur sin dvala och erbjuda mig det jag behöver för att orka fortsätta min resa mot ödet.

Nej, nu är det hög tid att anbringa litet Eau de Portugal till den ledbrutna kroppens yta inför den stundande påskbjudningen hos min ömma moder. - Jag vill inte under några som helsta omständigheter framstå som ett swin när jag ska representera min familj i ett såpass högtidligt sammanhang.
5 kommentarer:

 1. Måste sticka in med kvällens grogg då vi firar lite hos min till åren komne morfar och till lika föredetta fabrikör och rättare.. Traditionsenligt dricks hemtryggt och grappo i detta hus men vid finare tillfällen som denna kväll så kom grönsedts monopol och pomac att slinka ner i strupen...

  //Philip

  SvaraRadera
  Svar
  1. Philip.
   Din morfar måste vara min groggmässiga tvillingsjäl...
   Vad är grejen med morfäder och brännvin blandat med Grappo egentligen?

   Radera
  2. Ja du, de vet jag ej... Men antar att de handlar rutinmässigt, gammelmorfar Nisse hade samma flaskor på sitt groggbord oxå...

   //Philip

   Radera
 2. blir lide orolig om allt prat om skjälsligt lidande och att du vill ha tag på en puffra för korthållsskytte.på tal om påsk så vill jag bara säga att oavsett religonstänk så kan man ju inte vara helt säker hur det är.Dock har jag en gång trott att jag dog efter en saftig olycka och det blev bara tomt. sedan vaknade jag upp några dagar efter det ock konstaterade att jag levde.och då vet man ju inte heller hur det var att kolavippa.I nutid nu alltså kan jag bara ko0nstatera att jag är ganska berusad på allsköns rusdrycker dock som mest jack daniels. så här mycket har jag aldrig skrivet nån gång i ett inlägg .men jag är ju full då kanske det blir så här illa ha översende O21håkan

  SvaraRadera