tisdag 28 februari 2012

Karl-Erik Kejne - Berättelsen om en entertainer.

Jag kom att tänka på vad som måste vara den i särklass roligaste och mest paranoida affären någonsin i Svensk historia - Den så kallade Kejneaffären. Dom allra flesta känner naturligtvis till nedanstående från tiden då det begav sig, men för er övriga kommer här en liten redogörelse.
Kejneaffären är, i vardagstal, namnet på dom händelser som följde efter att pastorn, konspirationsteoretikern och tillika böghataren Karl-Erik Kejne, 1948 gick ut med anklagelser om att det i Stockholm fanns en "Homosexliga" som bl.a.organiserade manlig prostitution och att denna homosexliga dessutom skyddades av ett "Mäktigt homosexuellt brödraskap" (Smaka på den meningen...) som bestod av bla. poliser, högt uppsatta politiker och makthavare.
Det hela började med att Kejne anklagade en lekmannapredikant vid namn Gösta Malmberg för att Malmberg bla. skulle ha försökt tvinga en inneboende yngling till att, tillsammans med flera andra, delta i ett sexuellt övergrepp. Kejne polisanmälde dessutom Malmberg för bla telefonterror och förtal. Hans anklagelser ang. homosexualitet och maktmissbruk/korruption sträckte sig ända till både Domare och Biskopar.
Kejne hävdade också att Malmberg och det s.k. Brödraskapet hade försökt gillra en fälla för att få Kejne att själv att framstå som skuffdunkare.
Turerna kring Kejne är många och tom självaste Vilhelm Moberg var med och privatspanade lite med Kejne mellan sina bokmässobesök! Påstådd rättsröta och manlig homosex var väl inte Mobergs favvoämnen kan man tro...

Affären avfärdades 1951 utan att Kejne kunnat bevisa någonting av det han anklagat folk för, däremot hade flera av Kejnes vittnen/uppgiftslämnare ett inte helt fläckfritt förflutet. - Den enda som dömdes var Malmberg, som 1951 dömdes för fellatio med en underårig pojke som vid fellatiotillfället ska ha varit 20 år (minimiåldern för homosexuellt umgänge var 22 år 1946 då händelsen skall ha ägt rum.), men den rättegången har kallats en skådeprocess...

Skönt ändå, att likt Kejne, vara helt jävla superrudis, och kasta ur sig anklagelser om homosexualitet så fort man blir trängd eller ev. överbevisad. Och dessutom på fullt allvar försöka bevisa sin teori "om existensen av ett mäktigt homosexuellt brödraskap som kan ha Sveriges öde i sina händer" - Det var jävlar inga små ord han tog i sin mun den gode psykpastorn.

Karl-Erik Kejne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar