söndag 5 februari 2012

Mmm, dåså!

Vad kan vara mer representativt som första inlägg än en kort reflektion över den, på gränsen till bortglömda företeelsen Sängrökning?
Enligt Wikipedia förhåller det sig enl. följande.

"Sängrökning innebär att man röker medan man ligger och vilar sig i sängen. Faran med sängrökning är om man skulle somna och därmed tappa den brinnande cigaretten, vilket kan orsaka brand, eftersom madrasser normalt består av brännbart material."

Ok, att det kan vara hälsovådligt att blanda eld, brännbara mtrl. och sömn, det kan ju även en folkskoleelev tillstå sig att förstå. Men...
Tänk så jävla mulligt att, en Lördagsmorgon, efter att ha gjort morgontoalett innehållande såväl tömning av tarm och blåsa som läggning av den oklanderliga, på gränsen till fascistiskt exakta sidbenan med hjälp av Watzins Keratin Hårvatten - Med fett såklart. Kunna unna sig att återgå till sin sovkammare, och att med ett leende på läpparna få knäppa igång transistorradion för att sedan åter lägga sig i sängen, och medan man inväntar den sedvanliga Melodikrysstimmen så tar man sig några välförtjänta bloss på en Bellman Siesta, John Player Special eller varför inte en snugga, nystoppad med den gode Greve Hamiltons blandning?
Varför kan man i ett s.k. "modernt" samhälle, inte få göra just detta utan att för den saken allena, bli stämplad som vansinnigt märklig, omodern, kuf osv.? Ord som Excentriker, individualist och beundransvärd manlig/kvinnlig förebild skulle sannolikt inte användas för att beskriva en sängrökare idag.
Men som sagt, eld, brännbart mtrl. och sömn är inte en bra kombination. Tyvärr kan inte den förtjusande kvinnan på bilden berätta vad som gick snett men nåt måste helt klart ha gått på tok...(Jag gissar att Monica hade borstat rätt skapligt under den ödesdigra kvällen.)

Jag har hört att den gamla Folkhemsbyggaren och tillika tvåfamiljsförsörjaren Per Albin Hansson, under tiden han inte hade fullt upp med att lämna ut Balter till Sovjet för att dom stackarna skulle gå en säker död tillmötes i det Nordsovjetiska semesterparadis vi känner som Sibirien, gillade sena kortspelskvällar med grogg.(Vilket är lite förvirrande eftersom han som ung ville ha ett totalförbud mot att ta starkt om man ville vara medlem i partiet.) Det skulle inte förvåna mig om vår Landsfader mer än gärna hade puffat lite på en cigarr medan han låg och red ut bakfyllan under vadmalstäcket. En sådan eventuell cigarr hade han naturligtvis köpt i någon av kooperativets tobaksaffärer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar