söndag 24 februari 2013

Estetisk fulländning?

När jag under dagen närvarade vid barnens skridskoåkning, noterade jag att byggnaden som uppförts för idrottsutövande här i byn har vissa brister gällande estetiken.
Jag har sett det förut och blir därmed nyfiken på om det är ett fastställt faktum att idrottsfolk har en sämre förmåga än motorfolk att skilja på snyggt och fult, eller om det bara är slump?

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 kommentarer:

  1. Va festligt det blev när man blandat kulörerna på detta vis.

    Idrott... jojo...

    SvaraRadera
  2. Motor- du menar som en bilförsäljare- randiga byxor till en rutig kavaj...

    SvaraRadera
  3. Stämmer nog det där med idrottsfolk. Jag känner några stycken själv, som resonerar: -Fina grejor köper man på IKEA, och det viktigaste är att det är nytt och inte gammalt!

    SvaraRadera
  4. Härliga 70-tal.

    Kommer såväl ihåg det basjsbruna och senapsgula (brrrrr)
    Platådojorna i bajsbrunt och en superstatisk tröja i senapsgult. Man kunde lysa upp ett kolmörkt rum i blått sken när man drog den över huvudet. Och den ljuva ozonlukten det skapade. Det var inte lätta att börja hångla heller ifall man inte hittade något man kunde jorda sig i först.

    Som parentes så hade man inte heller uppfunnit den vita gel-coaten i plastbåtsindustrin. Och den härligt brungula Audin som rostade bort inför ögonen på en, en sådan är säkert en riktig raritet idag. Dubbelparentes, köksluckorna är fortfarande den färgen i föräldrahemmet, jag sitter omringad av dem nu.

    SvaraRadera
  5. Just kombinationen av brun och gul verkar ha varit riktigt på modet. Det är ju inte helt utan att man frågar sig varför?

    Grogg.
    Har jag fattat dig rätt om jag säger att din förklaring är att det inte har med idrottsfolk att göra, utan att det helt enkelt är en tidsepok som speglas?
    Hmm, intressant...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo, man kunde ju åka runt och dokumentera 70-talspryttlar genom färgidentifiering. Men vete f..n elände brukar ju gå igen så man kan ju aldrig vara för säker.

      Radera
    2. Grogg? Fleetwood? Finns det fler personligheter som lurar i det dolda?
      Jag är förvirrad nu...
      Bäst att jag tar min medicin och lägger mig ett slag.

      Radera