fredag 22 augusti 2014

Semesterfredag

Så har då veckans absolut mest välsmakande dag återigen anlänt, och i vanlig ordning lockar fredagen den bespottade och hårt pressade ursprungsbefolkningen med sitt löfte om vila inom kort.
Vilan är, tillsammans med ruset, de centrala delarna i fredagens budskap och många hävdar att den treenighet som fredagen ruset och vilan utgör är nödvändig för att såväl den moderna arbetsmarknaden som den hämmade allmogens känsloliv ska fungera.

I samband med att jag deklarerar fredagens överhöghet brukar jag ibland tänka på det dystra framtida scenario som tvivelsutan kommer att drabba hela det skattetyngda kollektiv som, i motsats till den politiska eliten och deras lakejer, försöker få det geografiska området Sveriges finanser att gå ihop.
-Nämligen att lördagen inte längre kan vara en arbetsfri dag...
På senaste tiden har det visat sig att massinvandringen till Sverige inte alls gjort Sverige till ett rikt land som Fredrik alltid har sagt. Däremot har det framkommit att Fredrik ljugit för dom människor han är utsedd att värna och att massinvandringen istället kostar en massa pengar. Den kostar faktiskt så mycket pengar att skatten till och med måste höjas inom vissa områden för att Fredrik ska ha råd med sin, numer ganska omfattande, helpension för allsköns människor som aldrig betalat en krona i skatt till den svenska staten eller till svenska kommuner.
Eftersom vare sig Fredrik eller hans socialistiske motsvarighet har för avsikt att ens reflektera över att detta eventuellt skulle kunna vara nedslående för den svenska arbetskraften, vars primära tankar kring skattesystemet förmodligen är att det i första hand ska gagna dem som betalar kalaset, så kommer urholkandet av både skattemoral och sociala försäkringssystem att fortsätta.
Detta skulle i sin tur kunna resultera i att antalet arbetade och tillika beskattningsbara timmar behöver ökas genom att till exempel ta bort ledig lördag. Och vips så har fredagen tvingats abdikera på grund av obalans mellan närande och tärande kapital.

Som den vakne redan listat ut är det som presenteras ovan enbart ett teoretiskt lustspel och inget att bry sig om... Eller?

Iallafall!
Hösten smyger sig på och vad skulle kunna vara bättre än att låta en lättgrogg söka fukta den där medfött torra fläcken i strupen, släppa den fri att porla likt en fjällbäck nedför svalget med vetskapen att den ljumma känslan som sprider sig i kroppen  nu är nära förestående.

Som traditionen bjuder står manegen till den enkla mannens förfogande och jag önskar inget hellre än att den faktiska verkligheten kommer att belysas i mitt kabinett under aftonen.
Vad dricker en fattig bonddräng om fredagen? 
Röker man sin snugga med välbehag ute i de omålade och oändligt fattiga statarlängorna?

Gentilt.


8 kommentarer:

  1. Mitt uppe i kräftfiskeriet så kokade vi några tjog ikväll och till de serveras östgöta sädes! Och även maltbryggd..

    //Philip

    SvaraRadera
  2. Philip.
    Återigen konstaterar jag att du är en läckergom utan dess like.
    Kul att du tittade in förresten.

    SvaraRadera
  3. Efter sommarens ölande kommer jag att vara helnykter i 7-veckor.

    SvaraRadera
  4. Äntligen, vad glad jag blir att se att det är aktivitet här igen!

    SvaraRadera
  5. Men vadå? Skulle Fredrik kunna ljuga? Har du sett hans ärliga ögon? Inte ens självaste Bodström har så ärliga ögon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur schysta dom än låter människorna i riksdagen så tror ja dom kör holländska rodret när Åkesson är på muggen....

      Radera
  6. rocket.
    Lång tid... Åkte du på svår etylinyox eller har du bara ledsnat på skiten?

    Drusse.
    Jag är glad att du uppskattar mina ynkliga försök till kommunikation.

    Stellan.
    Alltsammans kom som en chock för mig också.

    Anonym.
    Hahaha! - Holländska rodret! Ja jävlar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom sluta runkabulle när Göran flyttade till godset...

      //Philip

      Radera