fredag 14 november 2014

Lov ske pris!

Fredagen, dvs veckodagarnas svar på det absolut vackraste tamburinsolo du någonsin hört, har återigen lagt sin björnfäll över de småborgerliga medelklasshemmen och min misstanke ligger i att en och annan familjeförsörjare kommer att fukta sin strupe med den gyllene vätska som under så många år varit synonymt med fredag i dessa kretsar. - Den kvinnliga intutionen säger att det numer är Systemaktiebolagets dyraste Ipa, som dukas upp på fredagens altare...

För majoriteten av lottköparna i livets lotteri, det vill säga alla dom som sitter med nitlotten i sin smutsiga, knutna näve, är det förmodligen en annan verklighet som är rådande.
Att det kan kostas på med luxiösa drycker i samma utsträckning som i de tvesovlande hemmen är med största sannolikhet en utopi långt ifrån dessa träldömda hjons vildaste fantasier. Närmast sanningen ligger nog en luskammning och sen bums isäng.
OM det mot förmodan blir ett offer till fredagen så gissar den förstående på en klar, en ytterst oansenlig sådan.

Kabinettets precidium undrar förstås vad den mycket föraktade allmogen kommer att blötlägga tonsillerna i, i samband med att arbetsveckan övergår till välsignad helg?

För egen del funderar jag på att plocka fram den gamla Technics 1210:an i avsikt att spisa lite nya heta vax. Häromdagen fick jag nämligen levererat inte mindre än tre stycken vinylskivor - en splitsingel, en split-ep och en singel. Det finns som bekant inget trevligare i musikväg än riktigt tunga vinyler... Alltså tunga i den bokstavliga meningen.
Den gemensamma nämnaren för dessa skivor är Five Finger Discount, en tvåmanna rotbluespunkrocknrollslide-orkester från Småland som inte går av för hackor. Att dom bjuder på riktigt brottarsväng är bara förnamnet... Eller som dom själva hävdar:
"Rock´n roll that could make a blind pig see" - vilket är engelska och betyder ungefär "Har du inte helt fel skor ska du banne mig dansa till detta"
Medan funderingarna kring 1210:an maler så låter jag mig roas av samma orkester i en inte lika genuin digital tappning och dricker mahognyfärgade lättgroggar som om det inte finns någon morgondag. - Vilket man för övrigt aldrig kan vara helt säker på att det faktiskt gör...

Gentilt.Just det!
Jag tar tillfället i akt att återigen visa den löpsedel, inklusive tidningens egen kommentar, som presenterades i samband med styrelseledamot Maos död. Detta är alltså samma tidning som idag trevar efter att få skattebetalarna att under tvång finansiera dess verksamhet, då inte ens det enorma presstödet räcker till att täcka upp de för uteblivna intäkter som lögnerna och folkföraktet resulterat i.
 
 

6 kommentarer:

 1. Eftersom frågan brukar komma upp vill jag berätta att garagekvällen avslutades med ett glas Kraken Rom. När det gäller Mao så har jag kontaktat svenska adademien för att hjälpa mig stoppa att den store ordförandens namn dras i smutsen varje gång "med andra ord" förkortas.
  Med hälsningar: Hemmansägaren.

  SvaraRadera
 2. Ja åkte på kräksjuka efter förra helgens besök i den lokala dryckeskällaren, troligtvis hade någon stoppat isbit i groggen!!
  Denna helg gick vitt till och en svensk klassisk herrgårdsvagn har flyttat in i garaget istället, den är oxå vit..

  //Philip

  SvaraRadera
 3. Det är till att ha ett grammofonverk av rang, vad trakterar herrn för pickup? Som den svensk jag är kunde jag aldrig välja sida utan fick spö av både Ortofon och Shure-gängen.
  Tjing!

  SvaraRadera
 4. Shure? Det var väl verkligen B?
  Ortofon kan jag leva med, även om jag själv på 80-talet gick utanför landets gränser och investerade i en synnerligen välljudande Goldring 920 IGC med Van den Hul-slipning. Åh, så jag saknar den!

  SvaraRadera
 5. Men vafan... Här har jag i hela mitt liv inbillat mig att Ortofon var svenskt, nu googlade jag och insåg till min förskräckelse att det är danskt. Skönt att jag höll mig borta från märket, dårå...

  SvaraRadera
 6. Hoppsan!
  Vem hade kunnat ana att kabinettbesökarna var såväl pålästa som utövande finsmakare inom den högre fidilitetsskolan?
  I och med detta måste jag nog konstatera vad jag själv kan ståta med gällande ljudleverans...

  SvaraRadera