fredag 19 september 2014

En lite kallare Fredag...

Idag är det, som den eventuelle läsaren såklart redan uppmärksammat, Fredag.
Den liturgiska färgen är sannolikt grön och kaffesumpen skvallrar om att hösten kommer att bli lika bländande som sommaren varit.
Det vill säga en sjusärdeles gentil avslutning på den bildliga lösgodispåse, till bredden fylld med feces, som en arbetsvecka mycket väl kan utgöra. Som tur är så har ödet visat sig från sin bästa sida och min alldeles egna påse innehöll i princip enbart The Bristol Stool Scale Typ1 praliner. - Det innebär i praktiken att jag skonades från överraskningar av någon värre kaliber och kunde hänge mig åt vad man i den fränt luktande folkmunnen brukar referera till som "vardagslunken".

Mitt intresse för samhällstopparnas hycklande och den obeskrivliga misär, både intellektuell och social, som stora delar av valmanskåren lever i, har förmått mig att på allvar fundera över den vakna befolkningens väl och ve...
Hur många av medborgarna i dagens Sverige är rädda för att dom ska avslöjas som politiskt oliktänkande?
Innebörden av ett sådant avslöjande sträcker sig oändligt mycket längre än vad som är värdigt såväl det geografiska området Sverige som alla andra demokratier värda namnet.
Förföljelse av oliktänkande är något som gemene man oftast förknippar med diktaturer men att ett av världens mest "demokratiska" länder nu också kan skryta med detta är både obehagligt och djupt tragiskt.
Problemet uppmärksammas då och då av en del människor som begåvats med både en sund demokratisyn och den fördelen att dom har tillgång till etablerad media, överlag styrs dock debatten i mångt och mycket av skribenter som anser att folkets demokratiska röst skall bekämpas på odemokratisk väg och med högst odemokratiska medel. Att den nu abdikerade statsministern uttalat sitt stöd för detta gör bara saken än mer avskyvärd.
Att de svenska fackföreningarna och den "opolitiska" Svenska kyrkan skulle hålla sig utanför detta makabra skådespel hade onekligen varit en smakfull gest och ett tecken på att de bevingade orden "allas lika värde" faktiskt är något som man avser att hålla fast vid. - Detta är dock inte aktuellt utan dessa gigantiska organisationer har också sällat sig till de nutida häxjägarna.
Folkförakt är ett i sammanhanget milt uttryck. - Sverigedemokrat eller inte.

Att det ovanstående gnager ett sinne som anser att medborgarens rätt att uttrycka sig fritt, såväl i allmänna val som i konst, text och tal, är ett oomkullrunkeligt faktum som är svårt att förbise.

Det enda som skulle kunna råda bot på mina grubblerier och göra denna afton överlägsen den dag som förflutit, är om jag hade den äran, den obeskrivliga lyckan, att få dela den eventuelle läsarens redogörelse för den gångna veckans vedermödor och beskrivningar av dennes liv som medellös träl i ett bottenlöst hav av träck.
Sist men inte minst önskar jag som vanligt höra färgsprakande information om vad den genomsnittlige läsaren fuktar sin strupe med under den långa promenaden hem från bygdegården och den nyss avslutade husmorsgymnastiken?

Gentilt.

16 kommentarer:

  1. Laddar inför hummerfiske med eau de vie och Pommac....

    //Philip

    SvaraRadera
  2. Trälveckan avslutades med en underbar tur i chevan i höstsolen på eftermiddan och en uppiggande kortburk så här på kvällskvisten, du vet man är ju ansvarsfull familjeförsörjare och tar det lite lugnt med rusdryckerna.. /Rubbe

    SvaraRadera
  3. Åh Philip dun gamla gottsältare!

    Rubbe.
    Makalöst roligt att du tittade in! Välkommen, slå dig ned för all del.
    Cheva och burköl minsann! Det är till att leva livets glada dagar minsann...

    SvaraRadera
  4. Hoppade in på Union-svets efter kneget för att få slang paket till svetsen servat, möttes av orden "tjena grabben, vill du ha en öl?"

    SvaraRadera
  5. Rocket, är Benny kvar där eller e han pensionerad?

    SvaraRadera
  6. Ööööö...Nu blev jag förvånad. Benny är pensionerad och fixar svetsar på hobbynivå. Vet inte om firman/namnet är sålt, för mig är Benny Unionsvets. Han har lokalen i Skänninge fast det kanske du vet ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo de finns union svets i lkpg oxå, fanns kanske? Jodå, Benny i skänninge känner ja till, kompis till min far... Är du från trakterna??

      Radera
  7. Jag firade fredagen med några glas sherry. Har du fått igång din Triumph?

    /J B

    SvaraRadera
  8. J B.
    Sherry?! - Intressant...
    Sherry och portvin är en underskattad genre. Kul att du njuter annat än vad tidsandan föreskriver.
    Trajjan är startad och såld...

    SvaraRadera
  9. Svar
    1. De va fan, Vadstena här...

      /Philip

      Radera
  10. Jasså? Det är till att ha sålt advoodokatens tjänstefordon!
    Det var som själve faan.
    Gratulerar å det grövsta.
    Har du fönstershoppat nåt för kommande projektet månntro?

    Trevligt att råkas igen förresten.
    Adjö.

    SvaraRadera
  11. Kan medela att den första hummern är uppdragen, blev en sen premiär pga dåligt väder... Greddestads "mellis" dricker vi just nu och imorgon kväll ska vi gå på lokal och äta såkallad skaldjursbuffe! För tillfället sitter vi i en sjöbod och umgås med dom som var med förr...

    //Philip

    SvaraRadera
  12. Jag bor numera i hmrlnd.

    Philip, det låter underbart och jag känner ett visst avund!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gösta har bott på Nordkoster sen han föddes -29 han e bra på att dricka sprit och berätta anekdoter! Framåt småtimmarna är han dock svår att förstå, kan gissa att gubbarna från hmrlnd oxå har grov dialekt som blir än grövre efter kvälls groggen..

      //Philip

      Radera