tisdag 24 juni 2014

Kungörelse.

Att kabinettet under en tid stått tomt och därför inte levt upp till ambitionen att vara något av en prunkande oas för vilsna och mentalt uttorkade själar, som av någon anledning kommit vilse i den öken vårt nutida samhälle utgör, har den uppmärksamme naturligtvis noterat.
Anledningen till denna, enligt min uppfattning, miserabla vanskötsel är att kabinettets presidium har 1) Tvingats rannsaka sig självt och det rådande klimatet gällande att uttrycka sig fritt. 2) Övervägt den faktiska nyttan i att raljerande berätta om såväl livets pärlor som om samtidens eskalerande vansinne, enbart för att tillfredställa en längtan efter något som sannolikt aldrig kommer att återkomma.

Resultatet av det ovan beskrivna är att kabinettets presidium beslutat att återigen söka locka de fåtal trashankar och illa åtgångna själar som fortfarande inte fallit offer för föraktets och det medvetna missförståndets bila, och bjuda dem de klaraste tankarna, de finaste tillfällena och de schuckraste mojängerna som kabinettet överhuvudtaget kan uppbringa.

Om kabinettets nonchalans åsamkat skada eller lidande ber jag som ytterst ansvarig om ursäkt för detta och böjer därmed mitt huvud i skam.

Gentilt.

6 kommentarer:

  1. Det är glädjande om aktiviteterna ökar till tidigare mängd på denna plats.

    SvaraRadera
  2. En människa ser det som för ögonen är;
    Ja, Hr Boré! Vilken som helst må vara en människas skarpsinnighet att granska de föremål, som omger henne i världen, är det dock endast ytorna av tingen, som hon med visshet upptäcker. Deras inre beskaffenhet, deras rörelsegrunder, deras inre drivkrafter må hon söka, och någon gång tro sig ha funnit i sannolika gissningar; men hon ser icke klart, längre än hennes öga räcker. Det är inte givet åt den svage åskådaren av naturen, de saknar förmågan att inse det fina sammanhanget. Och som vi är domare uti allt, är vi det ännu mer i våra omdömen över varandra. Vi sluter om våra likar från vad vi ser; och vi ser enbart deras yttre väsen; deras gärningar är oss uppenbara – det är allt. Visheten säger oss vid denna tanke; sätt icke; i avseende på ditt tankesätt och vandel, något större ögonmärke av svaga åskådares omdömen. Det enda säkra vittne som behövs finns inom dig själv; samvete, hederlig avsikt och oskyldigt uppsåt.
    Bered oss förmånen att fortsatt dela dina uppskattade tankar och gärningar. De som har sinnesförfattningen av bedömningar med begränsat seende kommer dessvärre alltid att överleva ty mot dumhet kämpar även gudar förgäves.
    In i spår igen!
    S.F

    SvaraRadera
  3. Av de som ständigt håller med undertecknad i dakfrågor, har jag inget nytt lärt mig därutav.

    SvaraRadera
  4. "sakfrågor", inget annat. Ödmjukt.

    SvaraRadera
  5. "Som sannolikt aldrig kommer att återkomma"... Så jävla sorgligt!
    Välkommen tillbaka, kapten. Styr denna skuta mot den annalkande stormen, jag seglar med och sörjer med dig.

    SvaraRadera
  6. Äntligen tebax.
    Mr Snoid.

    SvaraRadera