torsdag 23 juli 2015

Sagan om det unika statsskicket.

Det var en tisdag i slutet på Juli som det hände. Det var då han på allvar insåg att det nya statsskicket, Idiotin, hade slagit klorna i nationen. - En nation han tidigare känt stor samhörighet med och alltid ansett sig vara en visserligen väldigt liten men ändå viktig del av.
Han satt vid det mörkbetsade köksbordet och försökte förstå. Förstå varför allt ställts på ända på så kort tid? Förstå varför samtliga politiska eller allmänna debatter kunde bli så polariserade? Förstå varför sakliga argument som alltid varit fullgoda tidigare nu viftades bort med nonsensord och känslomässiga argument helt utan saklig eller faktisk grund? Förstå varför en avvikande åsikt nu ansågs vara ett tecken på ondska eller brist på kunskap istället för just vad det var - en avvikande åsikt..
Han hade under den senaste tiden upplevt att den fördumning och den naivitet som samhället visserligen börjat visa tecken på redan för tio femton år sedan, nu accelererat avsevärt. Saker som han och hans lika lågutbildade vänner skojat om som fullständigt absurda för bara ett par år sedan stod nu som solklara fakta på tabloidernas förstasidor dag efter dag.
Nyhetsrapporteringen i samtliga vedertagna medier var numer så vinklad att han dagligen förvånades över att normalbegåvade individer fortfarande inte lockades att konsultera utländsk nyhetsförmedling som referens, han var dock inte helt säker på att massan ansåg sig skyldig att informera sig om läget i sin egen närhet och avlägsenhet...
Under aftonen hade han roat sig med att läsa den skattefinansierade organisationen RFSLs principprogram och efter det informerat sig om den enormt effektiva lobbyapparat som verkar i RFSLs namn. Han konstaterade att lobbyverksamheten varit en framgångssaga utan like och det brydde honom en smula. Anledningarna till hans bryderier angående RFSLs extrema inflytande på samhället var flera.

För det första kände han obehag över att en organisation, som i ett remissyttrande till justitiedepartementets sexualbrottskomitté angående lagändringar gällande sexuella övergrepp mot barn(SOU 1982:61)skriver att barn har ett "behov av sexualitet som behöver tillgodoses".
Organisationens krav i yttrandet blev därför att barns "frivilliga eller på eget initiativ tillkomna sexuella umgänge med en vuxen" inte skulle vara straffbart över huvud taget.
Som grädde på moset skrev RFSL i en bilaga till yttrandet bl a följande:
"Vem är förbrytaren? Pedofilen som skänker ömhet och kärlek och främjar en naturlig sexual- och personlighetsutveckling eller så kallade normala människor som orsakar förvirring och med tabuterror hindrar den naturliga köns- och personlighetsutvecklingen... "

För det andra upplevde han att en organisation som har haft en "pedofil arbetsgrupp" under sina vingar inte kan anses vara en naturlig del av ett civiliserat samhälle. I synnerhet inte då företrädare för denna "arbetsgrupp" fortfarande var aktiva inom organisationen eller hade väldigt täta band till densamma.

Den tredje anledningen till hans, enligt honom, välgrundade misstro var att RFSL jobbat aktivt (tillsammans med RFSU) med att avskaffa informationsplikten för HIV. - Dvs att man som HIV-smittad inte har nån skyldighet att informera en eventuell sexpartner om att man bär på ett dödligt virus som smittar genom sexuell kontakt.
Anledningen, enligt RFSL, till att denna informationsplikt skulle avskaffas var att HIV-smittade stigmatiseras i samhället och att alla har lika stort ansvar för säker sex.

Ytterligare en detalj i sammanhanget var hur RFSLs ideologiska/politiska gren prisats för sin mycket lyckade  lobbyverksamhet, visserligen var priset välförtjänt eftersom dom uppenbarligen vunnit väldigt mycket mark de senaste tio åren.
Vad som gjorde det hela anmärkningsvärt var att RFSL bara hade runt 5000 medlemmar...
En uppskattning skulle kunna vara att ca tre procent av befolkningen tillhör den grupp människor som RFSL säger sig agera språkrör åt och eftersom landet har nio miljoner invånare så skulle ett grovt antagande vara att den gruppen består av ca 270.000 personer i faktiska tal.
Således representerar RFSL ungefär 1,9 procent av landets största sexuella minoriteter.
Hur kunde en organisation som i stor utsträckning finansieras med skattemedel, och som inte företräder fler än dryga fem promille av den totala befolkningen ha ett så stort mandat?
En snabb reflektion över hur stort inflytande ett politiskt parti med stöd av fem promille av befolkningen skulle ha fick honom att le, eller hur stort inflytande fackförbundet Byggnads skulle ha i olika förhandlingar om dom representerade mindre än två procent av alla landets byggnadsarbetare...

Att det nya statsskicket, Idiotin, hade en roll i det svaret var tvivelsutan och han fortsatte att le åt det hela medan han tog en mun av kaffet som nu börjat vandra från ljummet till kallt. Han reste sig och gick ut i köket med den halvfulla koppen och tömde ut det kalla kaffet i vasken, koppen lät han stå brevid bryggaren eftersom han antog att hans analys av det nya statsskicket skulle tarva både påtår och tretår.
Han återgick till sin plats på stolen invid fönstret och tittade ut över gårdsplanen. Han hade en gång i tiden köpt en gammal fårhage i avsikt att bygga ett hus åt sig och sin familj där. Han hade hoppats och trott att det skulle vara en bra plats för hans barn att växa upp på, på den tiden fanns inte Idiotin mer än som en marginalföreteelse allra längst ut på de politiska kanterna och därför hade han precis som alla andra skrivit under skattsedeln och på heder och samvete intygat att det förtryckta beloppet var med sanningen överensstämmande och han hade gjort det med övertygelsen att pengarna skulle gagna de som redan hade utfört sin arbetsplikt eller av någon anledning inte kunde utföra den. Nu var huset färdigt sedan länge och hans illusioner om det rättvisa samhället hade varit demonterade ungefär lika länge...

En annan företeelse som bekräftade hans teori om det nya statsskicket var den halsstarrighet och den prestige som numer genomsyrade den nationella politiken.
Folkets företrädare i landets högsta politiska organ betedde sig mindre och mindre som statsmän och statskvinnor, istället tenderade dom att framstå som ett gäng "Motvalls kärringar" som inte ens är kapabla till att hålla reda på vilken politik man själv står för och vilka löften man gett.
Retoriskt och kunskapsmässigt var riksdagen på en nivå som borde göra medborgarna nervösa - trots att man med lätthet kunde ordna statistik och fakta gällande i stort sett vad som helst i samhället så avsåg merparten av de 349 att inte bemöda sig, trots att riksdagen hade flera funktioner vars uppgift var att utföra just detta. Om man nu lyckades skramla ihop nåt material som byggde på fakta så läste man materialet som Fan läste Bibeln. - Antingen för att man var såpass obildad att man inte kunde tillgodogöra sig texterna och dra logiska slutsatser baserat på vad som delgavs däri, eller för att man redan hade bestämt sig för hur verkligheten skulle vara och därför inte behövde ta del av hur den egentliga verkligheten var.
Det sistnämda trodde han berodde på att människor med mental ohälsa iform av psykopati eller narcissism lätt intresserade sig för den politiska banan på grund av de fördelar den bjöd.
"All makt utgår från folket" sa han för sig själv...
"All makt utgår från folket" - I helvete heller!
Att riksdagens ledamöter, eller åtminstone delar av dom, hade mage att anse sig "valda med förtroende" fick honom att må illa. Politiska broilers som curlats fram genom livet utan att överhuvudtaget behövt bekanta sig med den vanliga människan och dennes vedermödor. Ofta hade dom aldrig haft ett arbete, på sin höjd hade dom som hastigast roat sig med en blek kopia av arbete. - En statsminister som käkat smörgåstårta med fackklubben hela sitt yrkesliv men hävdas vara "metallarbetare", en skolminister som skryter vitt och brett med att han "är lärare" när sanningen är den att hans yrkeserfarenhet är jämförbar med den hos en lärarpraktikant.
Dessa vedervärdiga fakta fick honom att avbryta sin analys för stunden men han var övertygad om att han snart skulle återuppta den...

49 kommentarer:

  1. Jag är således inte ensam om att ligga sömnlös om kvällarna.
    "Äh, jag orkar inte bry mig om politik, jag röstar på Moderaterna, man är ju företagare"
    "Äh, alla politiker är samma skit, men man är ju knegare så jag röstar på Sossarna"

    Och med hjälp av sådana resonemang så är välfärden ett minne blott innan barnbarnen vuxit upp.

    SvaraRadera
  2. Oroa er inte, det vänder... Även de politiskt korrekta börjar se hur de artar sig i Sverige! Jag är minst sagt bitter över det men ja ser självklart ljuset i tunneln! 23,3%

    Med vänlig hälsning, Hr Grytlund

    SvaraRadera
  3. Ja bitter över nuvarande situation såklart...

    SvaraRadera
  4. Att medlemmar ur pedofila arbetsgruppen fortfarande är aktiva och har "inflytande" inom RFSL är en myt som gärna odlas runt om på olika internetställen. Men inte sant. Hänvisa gärna till trovärdiga källor vilka personer det rör sig och vilket inflytande de har inom RFSL.

    I övrigt haltar ditt räkneexempel en del då du tycks förutsätta att man måste betala medlemsavgift för att sympatisera med vad RFSL står för samt att man måste vara HBTQ-person för att sympatisera med vad RFSL står för.
    Det sistnämnda är ett närmast absurt antagande att göra. Men så är ju också hela din grundidé att RFSL är en lobbyorganisation en smula tossig.

    SvaraRadera
  5. Väntar fortfarande... vilka är personerna och vilket inflytande har de inom RFSL idag...

    SvaraRadera
  6. Anonym.
    Som du säkert vet så negligerar jag normalt sett folk som inte har hyfs nog att presentera sig, trots det ska jag bemöta din mer än lovligt snurriga kommentar.

    Som det står att läsa i inlägget:
    "... då företrädare för denna "arbetsgrupp" fortfarande var aktiva inom organisationen eller hade väldigt täta band till densamma."

    Jag anser att Kjell Rindar är en sådan person. (Han öppningstalade vid Pride 2011 om jag inte missminner mig och faller därför in under kategorin "väldigt täta band")
    Såklart ligger det inte i RFSLs intresse att skylta med pro-pedofila åsikter från sina sympatisörer men sannolikt så finns det sådana där... En pedofil är förmodligen inte dummare än vad en normal människa är och borde därför göra vad han eller hon kan för att försöka få nån form av inflytande inom ramen för sitt "intresseområde" och vilken annan organisation skulle ens vara i närheten av att visa någon som helst förståelse för en pedofil? - Möjligtvis att Miljöpartiet eller "Den Gröna" gruppen i EU-parlamentet skulle ta emot den med öppna armar...
    Min avsikt var inte att påvisa enskilda individers inflytande i RFSL utan snarare att påvisa det fruktansvärt snedvridna förhållandet mellan hur många RFSL representerar och vilket gehör dom får för sin agenda.

    Du säger att mitt räkneexempel "haltar"
    Varför?
    Om du i all din anonymitet anser att det är ett "absurt antagande" att man borde vikta en organisations inflytande i förhållande till hur många medlemar dom har så har du nog en hel del kvar att upptäcka när det kommer till logik.

    Att använda sig av den logik som du nu så öppenhjärtligt delat med dig av är däremot något jag själv och sannolikt många med mig skulle kalla absurt eftersom man kan använda ditt resonemang till i princip vad som helst med exakt samma resultat som när du tillämpar det på RFSL.
    Det nedanstående är ett exempel på hur man skulle kunna använda ditt sagolika resonemang för att propagera för Svenskarnas Parti eller för att påstå att Svenskarnas Parti faktiskt ska vara en tongivande part i samhällsdebatten:

    ...du tycks förutsätta att man måste betala medlemsavgift för att sympatisera med vad SvP står för samt att man måste vara Svensk för att sympatisera med vad SvP står för.

    Jag förstår naturligtvis att inte varenda bög i hela landet är medlem i RFSL, dels för att man inte är en idiot bara för att man är bög och dels för att man kanske inte är en "organisations-människa" bara för att man är bög, men nu handlade ju inte detta om det utan om att en organisation som representerar några promille av den totala befolkningen har en så stor påverkan på allt från media till lagrum.

    Med det sagt lutar jag mig tillbaka och väntar på att DU, anonyma människa, ska prestera det omöjliga och presentera något som styrker ditt uttalande om att det INTE finns några pedofiler bland dom aktiva i RFSL.
    Som du förstår så räcker det inte med att komma dragandes med att en yrkes-homosexuell representant uttalat sig och "fördömt" sådana tankar inom ramen för RFSL.

    OM du är aktiv inom RFSL så har jag en hel massa frågor som vi skulle kunna beta av framöver.

    SvaraRadera
  7. Såg Paul Hollenders film Pelle Polis när den gjordes och minns några tvivelaktiga uttalanden från en man i den som möjligtvis är mannen du nämner. Dock var det hela så länge sedan att mitt minne är långt ifrån pålitligt på den punkten. Minns också att det följde en intensiv debatt i media om Pedofila arbetsgruppen efter det.
    Huruvida den här personen (om det nu var han, några källhänvisningar bjuder du fortfarande inte på) fortfarande hyser de här uppfattningarna vet jag inget om men oavsett är det inte vidare fiffigt att låta honom tala och på det viset företräda RFSL.

    Jag tycker att man ska ha i åtanke att under den inte jättelånga tid i RFSLs historia som Pedofila arbetsgruppen fanns så var det här också relativt utbredda uppfattningar i svenska samhället i övrigt. Hur absurt det än kan se ut för våra moderna ögon. Vi hade tex en justitieminister som både köpte sex av minderåriga och skrev under motioner för att sänka åldersgränsen för sexuellt umgänge.
    Samtidigt som homosexualitet var klassat som en sjukdom fram till 1979. Något av uppochnervända världen för våra moderna ögon.

    Pedofila arbetsgruppen är enligt min mening en skamfläck i RFSLs historia men den är för den skull inte en central del av den. RFSLs verksamhet är långt bredare och mer mångfacetterad än så . Jag framhärdar i att ditt räkneexempel haltar om hur många människor som berörs av de frågor RFSL driver. Kan däremot föreställa mig att det inte är så många i din omedelbara närhet som är (öppet?) berörda.
    Och inte kan det väl vara så att du inte gillar olika, att du helst inte vill se att det finns grupper som diskrimineras på regelbunden basis och att de behöver organisationer som för deras talan?

    Du ber mig bevisa att det INTE finns aktiva pedofiler inom RFSL. Nu var det ju du som påstod att det fanns folk från Pedofila arbetsgruppen som fortfarande har "väldigt täta band" till RFSL. Det bör då rimligtvis vara på dig bevisbördan faller att så är fallet och inte på mig att så inte är fallet. Annars får vi lätt en något urspårad diskussion där jag kan påstå lite vad som helst, tex att de förekommer omfattande tidelag med getter under Hang 'em high och att det ankommer på dig att bevisa att det under Hang 'em high inte fanns en enda person som ens utövade en smula petting med en get frampå småtimmarna.

    Till sist: Jag väljer att vara anonym i kommentarfältet till en blogg som drivs av någon som skriver under pseudonym. Inte så väldigt spektakulärt kanske? Och nej, jag är inte medlem i RFSL, men sympatiserar i allt väsentligt med deras verksamhet.

    SvaraRadera
  8. "En smula petting med en get på småtimmarna". Hahaha!

    SvaraRadera
  9. Anonym.
    "Huruvida den här personen (om det nu var han, några källhänvisningar bjuder du fortfarande inte på) fortfarande hyser de här uppfattningarna vet jag inget om men..."

    Tror du på fullt allvar att man skakar av sig diagnosen pedofili genom att bara slut "hysa" uppfattningen att man har en sexuell dragning till barn!?
    Jösses...

    Remissyttrandet jag nämner lämnades ju till justitiedapartementet under Rindars ordförandeskap behöver jag styrka saken mer?
    Även Rindars efterträdare Stig-Åke Petersson har uttalat sig ytterst tveksamt gällande, vad han anser vara, det negativa debattklimatet runt pedofili.
    En underavdelning för pedofiler har diskuterats så sent som på nittiotalet.
    Den omtalade Spartacusguiden från RFSL som flitigt användes av pedofiler och till och med uppmärksammades i en FN-rapport är ytterligare en fingervisning om hur man inom RFSL förhåller sig till detta.

    Den Pedofila arbetsgruppen är sannolikt inte en central del i RFSLs verksamhet idag, men att det finns pedofila uppfattningar inom RFSL är allmänt känt, även om du vill göra gällande att dom inte ens existerar.
    Gällande RFSLs verksamhet så är det dels en lobbyorganisation som arbetar för en sexuellt avvikande livsstil på bekostnad av majoriteten. (Att alla människor är jämlika betyder inte att minoriteterna ska diktera villkoren för samhällets utveckling, det betyder heller inte att minoriteterna ska sätta agendan för samhällsdebatten eller bestämma fokus för densamma.)
    RFSL är också en liberal politisk makt på vänsterkanten (detta styrker min tes om organisationens legitimitet och det falska mandat man besitter eftersom sexuell läggning borde vara politiskt ofärgad, eller är alla bögar och flator Marxister?) som inte sällan befinner sig i politiska situationer långt utanför kampen för sexuellt likaberättigande.
    Mitt räkneexempel haltar inte. Hur gärna du än vill tro att bögsvängen utgör en betydande del av populationen så är det inte så, det hjälper inte att gömma sig bakom skitsnack som "höga mörkertal" eller "många vågar aldrig komma ut som bögar". - För övrigt har jag aldrig pratat om "hur många människor som berörs av de frågor RFSL driver", eftersom RFSLs agenda påverkar alla som bor i Sverige, det jag pratar om är att en lobbyorganisation som säger sig representera en viss grupp har ett alldeles för stort utrymme i debatten och alldeles för stort inflytande på samhället i förhållande till hur många dom egentligen företräder.

    SvaraRadera
  10. Självklart har jag inga problem med människors sexualitet, så länge det är lagligt, eftersom det är en privat angelägenhet.
    Däremot är det ju så att pendeln svänger åt två håll, om böglobbyn försöker förändra samhället i en riktning jag anser vara fel, så kommer jag naturligtvis att göra vad jag kan för att samhället inte ska försämras, sett ur mitt perspektiv. På samma sätt så anser böglobbyn att mitt drömsamhälle kanske inte är optimalt och därför kommer den sannolikt göra vad den kan för att min röst ska dränkas i eurodisco och pride-tåg. - Det är ju det som kallas för öppen debatt och demokrati. Allas rätt att uttala sin åsikt du vet...
    Jag föredrar att inte dividera om "olika" annat än på skoj eftersom det är ett så urbota dumt uttryck, vilket i sig inte är konstigt eftersom det ju var Aftonbladet som myntade uttrycket "Vi gillar olika". Alla människor är ju olika, varför skulle det vara finare att ha en "olika" hudfärg eller en "olika" sexuell läggning än vad det är att t ex. ha en "olika" politisk uppfattning?
    Att gilla olika på riktigt innebär i min värld att man gillar en nazist lika mycket som en Somalisk krigsförbrytare eller en pedofil eller en mördare eller en nobelpristagare. - Dvs HELT absurt.

    Jag påstår fortfarande att det finns folk som "hyser" pedofila uppfattningar inom RFSLs sfär.
    Jag påstår dessutom att det finns väldigt mycket information som pekar på det, både genom uttalanden från representanter och annat. Problemet är att du inte vill att det ska vara så och kommer därför inte nöja dig med mindre än att jag presenterar en ljudupptagning där RFSL-ordföranden propagerar för pedofili, vilket i sig är ett osannolikt scenario...
    Således kan vi lämna det.
    Du hävdade dock med all önskvärd tydlighet att det var "en myt" att det fanns pedofila intressen inom RFSL, det vore kanske klädsamt att styrka den tesen.

    Det du skriver om Hang 'em Hi, som det heter, känns ju bara lekstuga. Menar du alltså att det bara är den ena parten i en diskussion som behöver styrka sina påståenden?

    Om RFSL nu är en organisation som du anser gör gott och som du "sympatiserar i allt väsentligt med" - Varför är du inte medlem? Vill du inte att deras röst ska bli ännu starkare eller är det bara så enkelt att du räknar med att skattebidragen från bl a mig, räcker för att RFSLs och gissningsvis ditt eget lyckorike snart ska vara ett faktum?

    SvaraRadera
  11. Hej igen,

    Jag märker att du saknar akademisk kunskap om begreppet källhänsvisning och användande av källor. Helt kort betyder det alltså att om du påstår någonting som varandes sant så måste du också kunna hänvisa (med länk) till en pålitlig källa där alla som är intresserade kan ta del av den informationen. Att du själv, gång efter annan, skriver att en sak är på ett visst sätt gör ingen som helst skillnad.
    Undantag kan göras för saker så självklara att det kan anses vara allmän kännedom. Tex att jorden är rund och kretsar kring solen eller att Liberalismen är en högerideologi och inte en vänsterideologi.

    Mitt exempel om Hang 'em Hi (ursäkta min tidigare felskrivning!) är en alldeles utmärkt illustration av hur bevisbördan ligger hos den som påstår något. Och det tror jag att du egentligen förstår du med, om inte så orkar då inte jag förklara det för dig. Du får fråga en kompis.

    Nu har jag inte tid med det här mer för nu vankas det get-petting i solnedgången!



    SvaraRadera
  12. Anonym.
    Du har uppenbart ett problem med att ta emot information.
    1. Jag hävdar att det finns pedofila element inom/med täta band till RFSL.
    2. Du säger att det är en myt och kräver förklaring.
    3. Jag menar att Kjell Rindar har "täta band" till RFSL iom sitt öppningstal vid Pride 2011.
    4. Du säger att du sett Hollenders film men kräver ytterligare förklaring?

    Du menar alltså att en länk? Är mer pålitlig än Rindars egna ord?

    Dessutom är det under Rindars ordförandeskap som remissyttrandet jag nämner i texten undertecknad och lämnas in.
    Tyvärr finns inte remissyttrandena på riksdagens hemsida men jag tror dom går att beställa därifrån, jag tänkte beställa dom för att visa dig men insåg att du nog skulle fråga efter en länk istället så jag hoppade över det.

    Som sagt, vill man inte förstå så kommer man aldrig att göra det heller.
    Det enklaste är att vi lägger ned den här ordväxlingen och att du fortsätter stödja RFSL.

    Att du anser att endast den ena parten i en diskussion behöver ha bäring för det han säger är lite märkligt men samtidigt förstår jag att det förmodligen är den enda hållningen man kan ha om man ska kunna försvara RFSL - en skattefinansierad lobbyorganisation.

    SvaraRadera
  13. För den som inte sett Hollenders film som SVT vägrade sända så finns den att se gratis via den bifogade länken.

    http://hollender.se/07_video/ppsv.htm

    SvaraRadera
  14. Ok, men nu har vi ju slutligen kommit någon vart!
    Ditt påstående "företrädare för denna "arbetsgrupp" fortfarande var aktiva inom organisationen eller hade väldigt täta band till densamma. "
    syftar alltså till den här Kjell Rindar och att han talade under Pride 2011, som arrangeras av Föreningen Stockholm Pride och inte av RFSL. Kunskapen om Rindars ståndpunkter, åsikter (eller vad fan man nu ska kalla eländet) är alltså baserat på hans uttalanden i filmen Pelle Polis samt ett remissyttrande från RFSL som gjordes under Rindars ordförandeskap. Ett remissyttrande varken du eller jag läst ska tilläggas.

    Då vet jag vad du baserar din uppfattning på. Tackar!
    Vill nog lite hävda att dina ursprungliga formuleringar mer gav intryck av att det fanns en ganska omfattande pedofilivurm inom RFSL idag och inte bara en person långt över pensionsåldern.
    Vill vidare hävda att pedofili inte är något som RFSL alls propagerar för idag. Att det för att återknyta till mitt ursprungliga inlägg är mer av en myt som odlas bland hbtq-fientliga lite varstans där ute på internet att så skulle vara fallet.

    Som jag minns det var det förresten helt andra saker som gjorde att SVT inte sände Pelle Polis än just delarna om RFSLs pedofila arbetsgrupp. Fint att filmen finns tillgänglig men vet inte riktigt om jag orkar se den igen. Minns den som "viktigare än bra" om du förstår vad jag menar.

    För övrigt tycker jag det är lite roligt att du använder dig av uttrycket "böglobbyn" som myntades av Siwert "Vi är satans pijpel" Öholm. Det närmaste Sverige kommer amerikansk kristen böghatande tok-höger.
    Och som, lite intressant, härjade fritt på SVT i ganska många år.

    SvaraRadera
  15. p.s. Jag orkar inte titta på filmen men ser ingen anledning att tvivla på din utsago om att Rindar där uttalar sig på det vis du påstår att han gör. Bara så att du inte missförstår mig där.

    SvaraRadera
  16. Tjosan! Här händer det grejer!
    Jag har inga fakta alls att komma med gällande pedofilidebatten, men väl en annan fråga...
    Vad är det för rättigheter som man anser att man inte har?
    För inte har det väl blivit ett sånt här stohej med parader och motioner, bara för att man vill synas?
    Det finns ju en väldig massa kufar i samhället, som inte har organisationer och parader. Man kan säkert "särbehandlas" av både myndigheter, privatpersoner och potentiella arbetsgivare, om man är en femtioårig hårdrockare med nitarmband och tunt långt hår.
    Varför hör man aldrig nåt om dom?
    Gammal hårdrockare är inget man väljer att bli, det blir man...

    SvaraRadera
  17. Siwert Öholm tycker ju vad det verkar lika illa om Hårdrock som om bögar så där har ju de två grupperna något gemensamt!

    På det hela taget har ju hbtq-personer ungefär samma rättigheter som hetros idag, vilket är tack vare ihärdigt arbete. Men fortfarande får homos överallt finna sig i att bli ifrågsatta, trakaserade, skämtade om osv. För att inte tala om hur transpersoner behandlas.

    Grundidén är väl att det ska vara lika enkelt att vakna och leva en vanlig dag någonstans i Sverige om man är hbtq-person som om man är hetro, vilket det inte alltid är idag. Sen kan ju olika personer ha olika uppfattningar om vilka medel som är bäst för att uppnå det målet. Flitiga läsare av Vardagsmighty kan knappast ha missat att Stellan inte tycker att Prideparad är det bästa medlet. Och nu heller eventuellt inte politiska motioner om jag förstår saken rätt.

    SvaraRadera
  18. Anonym.

    Jag har aldrig påstått att det finns en pedofilvurm inom RFSL.
    Jag har heller aldrig sagt att RFSL propagerar för pedofili.
    Jag påstår däremot att RFSL har ett alldeles för stort mandat att påverka samhället, i förhållande till de människor dom säger sig representera.
    Jag påstår vidare att RFSL är en lobbyorganisation vars verksamhetsområde är betydligt mer politiskt än vad det borde vara, samt att deras normbrytande agenda i stort sett inte för någonting gott med sig utan att den istället spär på ett missriktat motstånd mot bögar, flator och andra sexuella minoriteter. En stor anledning är att RFSL inte agerar som "de sexuella minoriteternas beskyddare" utan istället driver en politisk agenda i avsikt att få minoriteter att framstå som någonting annat än just minoriteter. - Detta inkluderar numer samtliga "svaga"/"utsatta" grupper/minoriteter i hela världen.
    RFSL är ett propagandaorgan som verkar mot väldigt många normer i samhället.

    Att jag skriver böglobbyn får du ta för vad det är, blir du förnärmad så kan jag bara beklaga dock tror jag inte att du blir det...

    I början av din kommentar verkar det som om du vill påskina att Stockholm Pride inte har någonting med RFSL att göra? Jag kan inte bemöta den saken med annat än att skaka på huvudet...
    Eftersom vi nu kom in på Pride så vill jag uppmana den nyfikne att kolla upp människorna i styrelsen för Stockholm Pride. - Nästan undantagslöst socialistiska akademiker. Onekligen ett intressant faktum.

    SvaraRadera
  19. En annan sak Stellan, en kännare av hårdrock vet ju att Bathory har en get avbildad i sin logga. Frågan är väl då vad man gör med geten frampå småtimmarna...

    SvaraRadera
  20. Anonym.
    Alla har vi ju olika gränser för saker och ting men alla har också en gräns.
    Var går din gräns för vilka som ska kunna vakna upp och leva en vanlig dag?
    Ska den som anser att den är en tomat av obestämt kön få lika stor acceptans och utrymme i samhället som den som anser sig vara en människa med ett bestämt kön?
    Ska samhället anpassas efter den som vill uppleva en sexuell relation med en undulat?
    Ska lagboken utgå ifrån det faktum att det finns någon som faktiskt vill bli mördad?

    Eller utgår ditt resonemang från hur många som räknas till en specifik minoritet?

    SvaraRadera
  21. Nej, jag påpekar bara att Sthlm pride och RFSL inte är samma sak, att det är två olika organisationer.

    "Jag har aldrig påstått att det finns en pedofilvurm inom RFSL" På så vis, trodde det var det vi diskuterade.

    Om du tycker intresseorganisationen RFSL har för stort inflytande blir jag nyfiken på vem du menar ska begränsa det inflytandet, och hur?

    Vidare väcks så klart frågan vem det är som gett dem inflytandet från första början? Är det en del av den judisk-negroida homosexuella liberala högervänstermarxistska sammansvärjningen som kontrollerar all media, riksdagen, EU-parlamentet samt FNs generalförsamling?

    Är medveten om att jag håller en lite raljant ton nu men menar trots det vad jag skriver.

    SvaraRadera
  22. "Var går din gräns för vilka som ska kunna vakna upp och leva en vanlig dag?"
    Vid att jag alltid uppmanar till sexuell samvaro mellan samtyckande vuxna. Exempelvis undulater och barn faller inte in i den kategorin.

    Den som vaknar upp och tror att den är en tomat har enligt min mening helt andra och långt större problem än att vinna samhällets acceptans.
    Men menar du på allvar att du jämför transpersoners könsidentitet med att vara bingalen och tro att man är en grönsak?
    I så fall du faktiskt långt mer obildad och inskränkt än vad jag trodde.

    SvaraRadera
  23. Inlägget handlar om en lobbyorganisation som har ett oproportionerligt stort inflytande på samhället.
    Att du ifrågasätter detaljer i texten förändrar inte utgångsmaterialet.

    RFSLs inflytande beror på flera saker. Till att börja med så är RFSL en mycket skicklig och samhällsmedveten lobbyorganisation. Att Sverige styrs av, till stora delar räddhågsna ynkryggar helt befriade från historia och ideologisk konsekvens, dvs politiker och en journalistkår som helt tappat fotfästet är två av anledningarna. Att gemene man inte orkar/får chansen att ta reda på sanningen om skeenden i samhället är en annan.

    I en demokrati har man ju sin yttrandefrihet, sin demonstrationsrätt och sin rösträtt att tillgå i sin strävan efter ett bra samhälle. Om man anser att samhället är på väg åt fel håll så röstar man ju rimligtvis på någon som är av samma åsikt.
    Naturligtvis så använder sig vissa (i ett mer generellt sammanhang än just gällande sakfrågan) dessutom av utomparlamentariska metoder men det får stå för de socialistiska terrorgrupperna som i den här frågan är på din och RFSLs planhalva.

    Att raljera är bra! :)
    Du gör mig dock lite besviken när du försöker förminska mig genom att insinuera att jag skulle var dum och obildad.

    Jag förstod naturligtvis vad du menade, men min poäng är att det alltid kommer att finnas minoriteter. När samtliga t ex sexuella läggningar vi känner blivit "normala", tror du att RFSL och liknande organisationer kommer att lägga ned verksamheten då?
    Sannolikt finns det ytterligare marginalföreteelser som måste beredas samma utrymme som majoriteten tillgår i samhället, i media och i politiken.
    Och det jag frågade om gränser, det vill jag gärna ha ett konkret svar på.

    Att transpersonen är mer socialt accepterad än tomaten betyder ju inte att det är någon reell skillnad.
    Vad vet du om tomatens artuppfattning? Enligt den kanske art bara är en social konstruktion som måste brytas sönder till förmån för den och andra som är födda i fel art. Enligt tomaten är det sannolikt ett oerhört stort samhällsproblem att såna som du kallar den bindgalen.
    Vid vägs ände och enligt den logik, RFSL och du själv använder, är det ju bara personen själv som kan göra den bedömningen.
    Vad är den konkreta skillnaden mellan att anse sig vara av fel kön kontra att anse sig vara av fel art? Du borde veta det eftersom du anser att den ena ska accepteras och den andra är "bindgalen"
    Återigen, är det så att andelen individer är nyckeln till det du delar upp i "acceptans för" och "bindgalen"?

    Inskränkt och obildad? - Stora ord från en hycklare.

    SvaraRadera
  24. Jag tänker ungefär så här angående "detaljen" jag kommenterade: Du publicerade ett ganska långt blogginlägg där du skrev om olika saker du ogillade i Sverige idag. Jag höll (surprise) inte med om ganska mycket men valde att kommentera det du skrev om den sk Pedofila arbetsgruppen och dess del i RFSLs verksamhet idag. Jag gjorde det då du där gav uttryck för uppfattningar som ofta ventileras på det som i mainstreammedia brukar kallas för "högerextrema hatsajter" men som kanske inte är en så välgrundad uppfattning. Efter en del borrande i frågan fann vi att det rörde sig om en man i 75-årsåldern som höll ett tal år 2011 på en festival anordnad av en till RFSL närstående förening.
    -Och det kan man ju så klart kalla en detalj i texten. Och som jag ifrågasatte.

    "När samtliga t ex sexuella läggningar vi känner blivit "normala", tror du att RFSL och liknande organisationer kommer att lägga ned verksamheten då?" Svar ja.

    Känner lite att vi nått vägs ände när du itycks kräva av mig att jag ska förklara varför tomater skiljer sig från människor. Vill för formalians skulle påpeka att den korrekta formuleringen inte är att man "upplever" utan att man ÄR. Att ens könsuttryck inte stämmer med juridik och biologi är inte en upplevelse utan något man ÄR. Tex att man ÄR en man född med kvinnlig biologi. Viktig distinktion där!
    (på sidan 19 här kan du läsa mer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/pagefiles/12169/R200825_Vem_far_man_vara0810.pdf )

    Annars kan jag rekommendera den här om du inte läst den, visserligen inte om en man som tror han är en tomat men lite åt samma håll http://www.bokus.com/bok/9789171370181/forvandlingen/

    SvaraRadera
  25. Anonym.
    Utan att egentligen ha en aning så kanske sådana saker uttrycks på hatsajter därför att traditionell media aldrig skulle drista sig till att granska eller kritisera "en utsatt minoritet" eller dess intresseorgan?
    Om RFSL gärning nu är utförd vid scenariot jag beskrev tidigare så undrar ju vän av ordning varför dom inte lade ner redan 1973 när riksdagen uttalade att homosexualitet är en accepterad samlivsform. - Det var väl homosexualitetacceptans som var RFSLs mål från början?

    Att jag inte använder ett korrekt hbtq-vokabulär får du ha överseende med, självklart måste det i jämlikhetens namn finnas utrymme för personer som ÄR ett annat kön än det dom föddes med, likaså måste det finnas utrymme för personer som ÄR någonting helt annat än det dom råkade födas som? Varför tycker du att det är så provocerande?
    Varför är det så omöjligt att VARA till exempel en apa?
    Vifta inte bort det här nu, och hänvisa inte till nån rational från socialatyrelsen.

    Enligt din retorik var det alltså ok att kalla en bög för "bindgalen" om man gjorde det före 1944? Eller fick man kanske kalla en bög för "bindgalen" ända fram till 1979?

    Skulle du sympatisera med eventuella svenska intresseorganisationer för "transspieces-personer" OM forskarna på Södertörn kommer fram till att man faktiskt kan VARA något annat än människa?

    Vi kanske har nått vägs ände, men det vore intressant att få svar på mina frågor...

    SvaraRadera
  26. Att ha en upplevd könsidentitet som skiljer sig från den juridiska och/eller biologiska är väl i jösse namn något helt annat än att vakna en morgon och tro att man blivit förvandlad till en skalbagge?
    Skärp dig nu för fan!


    SvaraRadera
  27. Och som sagt var det en ganska lång och synnerligen livlig debatt om Pedofila arbetsgruppen i mainstreammedia efter filmen Pelle Polis. Det här var ju lite innan internet fanns i modern mening.

    SVT valde dock att inte visa filmen då man så att säga fann det inte riktigt i linje med sina journalistiska principer att suga av sina intervjuobjekt i syfte att få dem att slappna av och våga berätta saker.

    Tanken svindlar en smula hur rapportsändningarna skulle kunnat se ut om så var fallet... Mats Knutsson intervjuar Birgitta Ohlsson...

    SvaraRadera
  28. Jag ogillar, precis som du misstänker, motioner om att små barn ska få byta kön. Om du anser att det är konstigt, så får du förklara för mig hur ett barns utveckling går till, och varför man ska få fatta ett sådant beslut vid tolv års ålder(femton utan målsmans godkännande).
    Likt de flesta människor så finns det motioner vars innehåll jag anser vara helt sjukt.
    Jag tror heller inte att gamla hårdrockare skulle få mera acceptans genom att anordna en freakshow med syfte att chockera och provocera.
    Sifwert Öholm är förövrigt en idiot.
    Frågan är inte vad Bathory gör med geten, frågan är om vi måste tvinga alla att hylla det dom gör med geten...

    SvaraRadera
  29. Anonym.
    Det var ju inget "upplevt" det är ju nåt man ÄR...
    Det finns ingen anledning att brusa upp, enligt många människors sätt att se på saken så är det exakt lika konstigt att uppleva sig som kvinna trots att man de facto är en man, som det är att uppleva sig som till exempel en apa trots att man de facto är en man.
    Att du inte håller med dessa människor gör inte att dom är konstigare, dummare, mer intoleranta, mer trångsynta eller mer ondskefulla än dig, även om du gärna vill tro det.
    Förresten, vem har sagt att nån vaknade upp en morgon och var apa? Den har ju sannolikt varit apa hela livet.

    Varför återvänder du till Pelle polis?
    Blev det ansträngande att behöva redogöra för din uppfattning?
    Jag noterar att du inte svarade på någon av mina frågor iaf...

    Är det några som är idioter så är det Mats Knutsson och Birgitta Ohlsson!

    SvaraRadera
  30. Aaaaaahhahaha, kom på mitt misstag strax efter att jag klickat på publicera. Pinsamt för mig och ett gott skratt för dig Lester!

    Det är inte en fråga om att hålla med eller inte. Tranpersoner är inte som Bigfoot eller Loch Ness utan något som existerar. Sen kan man ju så klart ogilla att de existerar, men det är en annan sak.

    Jag återvände till Pelle Polis för att påtala att mainstreammedia inte förtigit Pedofila arbetsgruppen. Men håller med om att den blivit egendomligt central i vår argumentation.

    Jag svarar inte på dina "frågor" då det mest är påståenden omskrivna till frågor rörande egendomliga slutsatser som du menar att man kan dra av saker jag skrivit. Och olika hypotetiska antaganden om eventuella framtida forskningsresultat.

    Stellan, jag delar din uppfattning att barn inte ska få byta kön om man med det menar att den biologiska processen ska påbörjas med hormoner, operationer osv. Men vet inte vad det stod i motionen ifråga, har inte läst den. Däremot säger sig de flesta transpersoner ha vetat sedan tidiga barnsben att de är ett annat kön än vad de tilldelats vid födseln. Och då kan jag tycka att det inte är helt orimligt att de kan få byta juridiskt även innan 18 år. Men gissar att vi är oeniga här.
    Getpetting tycker jag inte vi ska hylla. Det får räcka att de håller på med det på det där Hang 'em Hi.
    Skulle eventuellt vilja argumentera för en komisk poäng att en del gamla hårdrockares turnéer har drag av freakshow men förstår ju att det inte är vad du menar.
    Däremot ser ju inte Pridedeltagarna själva sig som en freakshow, det ligger nog mer i betraktrens öga det där. Chopperåkarna i Californien var ju för den delen en freakshow om något, där i bikerkulturens barndom.

    SvaraRadera
  31. Konstig jämförelse av mig där förresten när jag kom dragandes med chopperkultur i Kalifornien som en freakshow! Vet ärligt inte riktigt hur jag tänkte, skrev nog snabbare än jag tänkte kanske. Det är läggdags nu!

    SvaraRadera
  32. Anonym.
    Jag är såklart medveten om att transpersoner existerar. Jag har heller inga problem med att dom existerar. Uppepå det så inbillar jag mig att det är ett ytterst litet fåtal som anser att dom inte ska få existera.
    Men...
    Varför är det en helt omöjlig tanke att det skulle kunna finnas andra definitioner av människan än som hbtq-personer och straighta personer?

    Om man ska ha en renhårig diskussion om saker som vad man ÄR (enl dig) eller vad man ANSER att man är (enl mig) så måste man ju framföra konkreta filosofiska resonemang kring saken och inte bara påstå att transpersoner finns medan andra självuppfattningar inte finns... Det är för mig helt självklart att OM man nu kan definiera transperson så kan man naturligtvis också definiera sig som någonting annat. - För mig är båda sakerna precis lika abstrakta, den enda skillnaden ligger i representationsfrekvensen.
    Att du anser att det är ok att definiera sig som transperson men inte ok att definiera sig som apa må vara hänt och jag skulle till och med acceptera det om du kunde redogöra för varför det förhåller sig så eller åtminstone varför du är av den uppfattningen.

    Det är såklart lätt att vifta bort alltsammans eftersom det för dig och säkert för flera andra låter konstigt att någon skulle definiera sig som apa men det är ju bara din personliga subjektiva uppfattning och utan argument så har den lika lite bäring som Åke Greens uttalanden.
    Som jag sade tidigare, för många människor är båda varianterna lika logiska/ologiska men återigen så tycks du tro att det enbart åligger din meningsmotståndare att redogöra för sina åsikter medan du själv inte behöver redovisa varför saken skulle förhålla sig på det sätt du gör gällande.

    SvaraRadera
  33. Osäker nu på om du menar att det verkligen är en viktig fråga att människor ska få säga sig vara tomater? Eller driver du bara på argumentationen för att du nu börjat gå den här vägen och inte kan vända om.
    Är det verkligen intressant att diskutera människor som är tomater och som vill leva som tomater? Jag tycker faktiskt inte det.

    SvaraRadera
  34. p.s. Angående den vetenskapliga förankringen av att transpersoner är något som existerar och alltså inte är en fråga om tyckande, så hänvisade jag ju till en vetenskaplig rapport publicerad av Folkhälsoinstitutet så jag har faktiskt redan hänvisat till en trovärdig källa för det påståendet.

    p.p.s. "OM man nu kan definiera transperson så kan man naturligtvis också definiera sig som någonting annat. - För mig är båda sakerna precis lika abstrakta"
    -För att citera Frank Zappa: You need to get out more!

    SvaraRadera
  35. Anonym, skönt att du märkte det själv, chopperkulturen(som jag aldrig hyllat) var ju i stora drag motsatsen till hbtq. Dom ville visa att dom stod utanför samhället.
    Att tro att folk slutar "dra skämt" om bögar, flator och transor, genom att åka lastbil med bara skinkor, är lika dumt som om moonande raggare skulle påstå att dom gjorde det för att få allmän acceptans.
    Att bara vara som folk är mest(utöver läggningen vill säga), är
    nog rätt väg att gå.
    Om du är den jag tror, så vet du att jag inte särbehandlar någon på något plan, för deras läggning. Under förutsättning att den inte skadar någon annan, bör tilläggas.

    SvaraRadera
  36. Anonym.
    Eftersom du avfärdar alla önskningar om en förklaring till titt resonemang med argument som att dom skulle vara irrelevanta eller att den som önskar förklaringen är en kuf och att du därför inte avser att slösa din dyrbara förklaring på honom så kommer jag att presentera en hypotes om anledningen ditt enorma motstånd till att bringa klarhet i varför du tycker som du gör...

    Sannolikt kan du inte motivera dina åsikter med annat än att transpersoner utgör en större del av populationen än vad dom som är apor gör, det gör i sin tur att den större gruppen skall mötas av acceptans medan den mindre gruppen skall mötas av tillmälen som "bindgalen".
    Som du säkert förstår så är ju apornas ställning i samhället av yttersta vikt för de som ingår i gruppen, förutsatt att man tillämpar ditt eget resonemang.

    Om man skulle skärskåda ditt resonemang och vara konsekvent så innebär ju det att du inte alls håller med RFSL eftersom dom ju värnat till exempel transpersoner sedan den gruppen var en ytterst liten marginalföreteelse i samhället, dvs en gång i tiden var gruppen transpersoner kanske i storlek med den nuvarande gruppen apor.
    Det betyder att du hade kallat transpersoner för bindgalna och därtill avfärdat hela gruppens faktiska existens som ointressant och oviktig om den här diskussionen utspelat sig för hundra år sedan.

    Slutligen så slås jag av hur du förhåller dig till andra människors åsikter och uppfattningar. Du tar varje chans att förminska mig enbart för att jag är av en annan uppfattning än dig, exemplen på härskarteknikspraktik börjar bli diger om man sammanfattar dina kommentarer.
    Det går bra för dig att förringa andra men att redogöra för hur du resonerar, det klarar du inte.
    Du kan inte ens förstå att det faktiskt finns människor som anser att det är konstigt att nån vill byta kön!? - Det är verkligen nåt som faller in under kategorin trångsynthet!

    Att ditt förhållningssätt till saklig diskussion och åsiktsmotståndare är osmaklig är en underdrift.

    SvaraRadera
  37. Anonym.
    Gällande den "vetenskapliga förankring" du länkar till och använder som ett iofs väldigt bra bevis på att transpersoner existerar är tyvärr helt irrelevant. Att det är så beror på att jag aldrig hävdat något annat än att transpersoner finns.
    Jag är vid i min åskådning och utgår ifrån att endast den person det gäller kan definiera sig själv, medan du lever under strikta normativa regler och tycks anse att du själv har definitionrätten över personer som inte passar in i din världsbild och därför kan dessa efter ditt behag utropas som till exempel "bindgalna". - Förutsatt att man inte tillhör en redan etablerad minoritet som erkänts av RFSL förstås, då kan man lugnt knalla vidare med sina unika egenskaper.

    SvaraRadera
  38. Jaaa du... jag vet inte jag, kanske det är för att jag inte vill ödsla tid åt att diskutera tossiga människor som tror dom är tomater som du tycker att jag ägnar mig åt härskartekniker. Inte så mycket att göra åt i så fall, då får det väl vara så då.

    Stellan, jag vet inte vem du tror att jag är men jag vet inget om hur du behandlar andra. Det låter dock som en sympatisk hållning du redogör för.

    SvaraRadera
  39. Anonym.
    Visst är det svårt när man plötsligt blir avkrävd att förklara varför man tycker på ett visst sätt och vad man grundar sin övertygelse på?
    Det är ju mycket enklare när man kan tysta sina meningsmotståndare genom att förlöjliga dom eller slå in en konspirationsteoretiker-stämpel i pannan på dom. - Man önskar ju att det var så enkelt överallt...

    SvaraRadera
  40. Hej!
    Jag vill först understryka att jag fullständigt skiter i vem som ligger med vem, så länge alla är med på det och varken barn eller djur inte blir drabbade.
    Men något som jag ställer mig frågande till och som jag tänker dra en parallel till mig själv är följande: Jag är fet, ful och flint (vi bortser från att jag faktiskt kan banta...) och inget av det är ju särskilt socialt acceperat. Men om jag helt plötsligt börjar kräva av min omgivning att jag ÄR smal, snygg och har en tjock man, bara för att jag själv anser det, då är man väl ute och cyklar?! Man är ju det man är född till, även om man inte vill eller inte?! Om man sedan kräver att sin omgivning ska stå för diverse operationer, att passen ska ändras, att läkarjournal, folkbokförning och dylikt ska ändras så att man själv ska passa in i samhället efter sin egen självbild, då har man väl tom tappat bort cykeln?! Tycka vad man vill, men man kan inte reklamera sin egen tillkomst?! Har man så mycket fritid så att man kan sätta sig och begrunda sådana tankar så djupt, då borde man skaffa sig ett jobb (eller ett till...). I min värld är det extremt abstrakt!

    SvaraRadera
  41. pappakeno.
    Alltså, jag tycker nog att resonemanget haltar lite...

    SvaraRadera
  42. (Svarar på din fråga här istället för på v-mighty)

    Att unga tjejer blir antastade i folksamlingar är inte direkt något nytt. Att svenska polisen inte tycker att övergrepp mot unga tjejer är så mycket att orda om är inte heller något nytt.
    Att en (1) anonym källa inom polisen påstår att man inte berättat om övergreppen på grund av att "det skulle gynna SD" är väl kanske inte riktigt samma sak som att, som att du skriver "politiker, polisväsendet och media medvetet har mörkat dessa multikulturellt betingade problem"? Skärpning Lester! Lite mer stringens tack.

    Gulligt att du tänker på mig men får göra dig besviken att jag inte som du hoppas på ändrat inställning nämnvärt.

    SvaraRadera
  43. Det var jag som skrev ovanstående

    SvaraRadera
  44. 82x112.
    Hahaha! Du låter som Sarnecki! - Blablabla, kriminaliteten sjunker, Sverige har aldrig varit tryggare, gruppvåldtäkt är ursvenskt, blablabla...
    Lite mer stringens?!
    Vad menar du!? - Att det inte räcker med att en person (som om det endast är en person som vittnat om oegentligheterna) berättar om vad som försiggått?
    Det är helt oviktigt hur många vittnesskildringar som får utrymme, det har fortfarande hänt. Eller?
    Om ingen (alltså noll personer) berättat om DNs och polisens mörkande, har det inte hänt då?

    Tror du att detta hade hänt, om du nu anser att det har hänt, om det varit svenska män som ägnat sig åt grova kränkningar av invandrade kvinnor? Eller av svenska kvinnor för all del...
    Tycker du att det är en felaktig slutsats att de brott som begåtts är en del av det multikulturella samhället?

    Jag måste slutligen säga, med emfas, att din kommentar gör mig orolig.
    Jag trodde inte att det fanns "vanliga" människor som kunde uttala sig på det sätt du gör. En sån sagolik flathet och påtaglig nonchalans inför ett så otroligt avvikande beteende har jag svårt att ta in.

    Antingen är du naiv eller så är du ond och det blir svårare och svårare att avgöra den saken.
    Det här är inte filosofiska bryderier eller teoretisk pajkastning, det här är ju den faktiska verkligheten. Tyvärr verkar verkligheten inte vara något som du tar på allt för stort allvar...

    SvaraRadera
  45. Åh, jag ser så fram emot svaret på frågan om det omvända scenariot!

    SvaraRadera
  46. Det där är ju krångligt, då man nuförtiden ska benämna ALLA som bor i Sverige svenskar, även de som resar på terrorsemester, man får nog skriva "etniska svenska män" även om man även har rensat ut det begreppet.

    SvaraRadera
  47. 82: Undrar verkligen hur det står till med ditt motorintresse, så mycket som du är ute cyklar.

    Mvh Skogåsbon

    SvaraRadera
  48. 82: Har inte Polisen och media mörkat?? Du skämtar va?
    Undrar varför kod 291 kom till?

    Mvh Skogåsbon

    SvaraRadera