torsdag 29 januari 2015

I dag är en glädjens dag.

I dag tillkännagavs att en av de mest namnkunniga företrädarna för den svenska femtekolonnen avlidit för fem dagar sedan, och som den nutidsorienterade läsaren redan vet är det naturligtvis den före detta polisen, FN soldaten, spionen och landsförrädaren Stig Bergling som lagt på luren.

Stig Bergling är enligt vissa bedömmare den människa som orsakat mest skada gentemot Sverige i modern tid, dessutom uppges hans flirt med Sovjet ha kostat miljardbelopp i form av flytter och ombyggnader av militär infrastruktur och omorganisationer inom försvarsmakten.
Att han fick bli sjuttiosju år gammal är att se som ett bevis på den världsliga orättvisan...
Den vakne är såklart medveten om att det även i dagens Sverige finns människor vars beslut får lika långtgående konsekvenser som Berglings brott och som dessutom kostar skattebetalarna långt mer än dom kostnader som drabbade skattebetalarna i kölvattnet efter Bergling, den enda praktiska skillnaden är att dessa människor faktiskt styr Sverige, vilket inte Bergling gjorde.

Vidden av Berglings dåd är såklart överspelade idag då det svenska försvaret inte existerar annat än som mikropost i regeringarnas budget, men under sjuttiotalet åtnjöt Sverige en väl utvecklad försvarsförmåga. -  En förmåga mer eller mindre framtvingad av bland annat vår geografiska placering samt det ständigt närvarande kalla kriget.
Denna försvarsförmåga decimerades dock avsevärt i och med Berglings kontakter med den Sovjetiska krigsmakten, framförallt var det kust och marinförsvaret som Bergling avsåg att informera Sovjet om men även säkerhetspolisen och andra delar av försvaret veks ut. - Förmodligen till Brezjnevs stora förtjusning.
Information om det Svenska flygvapnets förehavanden fanns det dock ingen anledning för Bergling att engagera sig i eftersom ett annat avskum, Stig Wennerström, redan femton år tidigare hängett sig åt att göra den informationen känd för Warzawapaktens medlemmar.

Turerna kring Bergling är många efter att han greps av Shin Bet på Ben Gurions internationella flygplats i Israel den tolfte Mars nittonhundra sjuttionio:

Han dömdes till livstids fängelse för grovt spioneri.
Han drog en vals där han erbjöd sig att bytas ut mot Raol Wallenberg.
Han sattes på Karsudden.
Han gifte sig i fängelset med Elisabeth Sandberg.
Han ansökte om nåd nittonhundraåttiofem och nittonhundraåttiosju - båda ansökningarna avslogs.
Han flydde, tillsammans med sin fru, under en bevakad permission den sjätte Oktober nittonhundra åttiosju. Flykten gick via Åland och Eckerö till det Sovjetiska konsulatet i Mariehamn, vidare till Helsingfors och slutligen kördes paret i Sovjetisk diplomatbil till den Finsk-Ryska gränsen.
Under sin tid utanför Sverige levde Bergling i Moskva, Budapest och  Moukhtara i Libanon.
Den tredje Augusti nittonhundranittiofyra hade han mage att återvända till Sverige på grund av hälsoproblem! - Givetvis tog vi emot honom trots att det bästa hade varit att göra honom statslös och hoppats på att Ryssarna snart skulle ledsna på att mata den lama hästen.

En viktig detalj är att Stig Bergling blev medlem i Vänsterpartiet tjugohundrasex. - Man kan anta att han saknade att ha kamrater...

En retrospektiv önskan skulle kunna vara att Stig Bergling i ett tidigt skede efter sitt gripande insåg vad han faktiskt gjort och att han plågades svårt under resten av sitt liv på grund av det, men sannolikt insåg han aldrig detta faktum. I de dokumentära skildringar som finns av Bergling och hans brott förefaller han heller inte särskilt ångerfull.
Vid gripandet hade Bergling drygt sextio tusen kronor på ett konto i Schweiz, det motsvarar ungefär trehundrafemtiotusen kronor i dagens penningvärde. Valserna om att han utförde dessa oförsvarbara handlingar för pengarna är således att betrakta som rena lögner - förutsatt att han var mentalt tillräknelig, vilket det råder delade meningar om.

Stig Bergling.
Född i Sala den första Mars nittonhundratrettiosju.
Avliden i Stockholm den tjugofjärde Januari tjugohundrafemton.

Ingen saknar dig Stig. (Med viss reservation för dom som har röstat, röstar eller kommer att rösta på Vänsterpartiet.)


7 kommentarer:

  1. Stellan.
    Tyvärr fick han inget Leninpris såvitt jag vet. Annars hade han ju varit i gott sällskap...

    SvaraRadera
  2. Synd, han hade blivit lika stolt som Wiehe.

    SvaraRadera
  3. God afton Lester, 82x112 här.

    Besöker dig här för att inte smutsa ner Stellans blogg med det jag ville säga så här på söndagskvällen. Och var inte orolig jag tänker inte dra igång en debatt här också...ville bara uppmärksamma dig på en sak.

    Minns du i tidernas begynnelse när du, jag och Göte (Borg och liknande omskrivningar, för det är väl samma tjomme alltihop får man förmoda? ) hade lite olika uppfattningar rörande Frankfurtskolan i allmänhet och begreppet Kulturmarxism i synnerhet? Framför allt Göte försökte driva argumentationen att Kulturmarxism i själva verket betyder någonting ganska annorlunda än så som det ofta används i svensk debatt. Han föll väl även ganska kraftigt på (så nära man kan komma) Godwins lag genom att dra in Breivik i debatten.

    Hur som, du copy-pasteade in en wikipediatext som kanske så att säga lämnade en del att önska och ansåg dig därmed att ha fått rätt. Nåväl nu är wikipediatexterna om Frankfurtskolan och Kulturmarxism rättade (inte av mig ska kanske påpekas).
    Så avsluta gärna kvällen med att läsa lite på Wikipedia om Frankfurtskolan och Kulturmarxismen som du så innerligt ogillar.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturmarxism

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Frankfurtskolan

    Sov gott!

    SvaraRadera
  4. 82x112.
    Jag tackar uppriktigt för både tipset och ditt engagemang.
    Jag ska naturligtvis läsa den nya wikipediatexten men vill samtidigt påpeka att mitt klipp och klistra var avsett att bjuda den oinvigde att få ett hum om vad jag menade.
    Läsning om vad som i folkmun går under epitetet kulturmarxism finns såklart på fler håll än på Wikipedia...

    SvaraRadera
  5. Äh, min blogg mår bra av lite smuts!

    SvaraRadera