fredag 29 juni 2012

Toffelhjälte.

Jag insåg ikväll att mina tempelsmygare är inne på sista versen. Alltså som i den absolut sista versen i hela Vita bandets sångbok. - Det känns lite som om att jag är på väg att förlora den otroligt lojale Rättaren som arbetat på godset sen jag var barn.
Det stora problemet är att det har gått hål i sulan, samt att sulan har separerat från själva skon. Knepigt.
En insikt av den kalibern smärtar naturligtvis, som alla säkert förstår, nåt alldeles kopiöst.
Det finns dock en liten strimma av hopp mitt i all denna bedrövelse. - En av dom mest underhållande människor jag träffat, och som dessutom har förmågan att förstå, att en vackert smyckad text kan vara lika tilltalande som den daggvåta ängen är en tidig Julimorgon, när man i sitt livs bakrus desperat försöker räta upp sin sargade lekamen, för att med osäkra steg påbörja sin pilgrimsfärd ut ur sovkammaren och kasta ifrån sig resterna av det, av Kristus förvandlade vatten, man girigt inmundigat under den backanal som gårdagen erbjöd, eventuellt ska åka till Docksta  under den kommande veckan.
Om så sker finns det en möjlighet att han kan inhandla ett nytt par åt mig och jag kan då med visst vemod, pensionera mitt nuvarande par.
Om den eventuelle läsaren inte äger ett par av dom anrika och dessutom Svensktillverkade skorna, uppmanas denne att omedelbart införskaffa ett par Patrik alt. Gunilla. - Naturligtvis i det bruna respektive svarta originalutförandet...

Funkar såväl ute som inne.

Sköna.


Snygga.

måndag 25 juni 2012

Estetisk fulländning.

I kväll började jag trixa lite med bakskärmen jag hittade bakom garaget förut.
Det syns tydligt att den tidigare ägaren är ett estetiskt geni!



Jag glömde det viktigaste...

Jag satt på kammaren och tittade på fotografier som jag lät ta under min Roslagsvisit, och döm av min förvåning när jag hittade bilden på den här välsaltade herren!
Han kom in till ön för att söka skydd från regnet och naturligtvis så bjöd jag på både silvergrogg, sup och kaffegök till strömmingsvällingen. Självfallet bad jag om att få ta hans fotografi, vilket han stolt och jakande nickade godkännande till...
Trevlig var han, och hans mustiga berättelser från svunna tider lämnade ta mig fan ingen oberörd! Det var banne mig så att jag kände både saltstänk och lukten av fiskrens medan han svor sanning i sina historier.

Jaja, det var väl det om det.
Ett liknande, och dessutom levande bevis på svunna tiders överlägsenhet kommer man nog att få vänta på...
Enligt egen utsago var Vegamössan
mörkblå när han köpte den, hösten
1951.

söndag 24 juni 2012

Stockholms norra skärgård. aka Roslagen.

Efter att jag som vanligt spenderat det veckoslut som innehåller dom omåttligt populära dagarna, Midsommarafton och Midsommardagen, på en ö belägen i Gräsö socken i norra Roslagen, så kan jag återigen, torrt konstatera att allt sillstryparsnack om att västkusten skulle vara kronan på det verk som i folkmun går under namnet Konungariket Sverige, verkar ha ingredienser av både  en smula rutinmässigt självhävdelsebehov och ett uns traditionellt problem med att kontraktera sanningen när det kommer till viktiga tillkännagivanden.
Dom delar av Sveriges Ostkust som jag känner till och har sett, är minst lika representativa i rollen som galjonsfigur på det nordiska regalskeppet Sverige, som den västkust det skroderas om så fort en ur dom hjältemodiga Svearnas skara råkar ta ett snedsteg in i Feskekörka.

Midsommaraftonens backanal avlöpte lugnt och sansat under förhållanden som skulle ha passat såväl Bengt Bedrup som Roffe Bengtsson.
Att samtliga närvarande dessutom är oerhört solida människor, gjorde ju att det var precis lika trivsamt som vanligt.

En Midsommar utan att man stöter och blöter företeelser som är/har varit livsstilsliknande och människor som blivit odödliga tack vare sina handlingar inom respektive underhållningsgren, men ändå aldrig skulle namntappas av en 80-talist, är ingen Midsommarafton alls, åtminstone inte i den mening som nunnorna i Skokloster avsåg.  (Det förekommer naturligtvis även att politiker och näringslivstoppar från en tid som flytt, avhandlas under Midsommarflagg.)

Några av slutsatserna kommer att presenteras nedan.

Att Yvonne Lombard och Lennart Hellsing är ett par, det vet säkert den uppmärksamme läsaren redan. Men att den tio år äldre Lennart mer än gärna lämnade premiärer och sjangtila bjudningar under kvällens tidiga timmar, för att han hustru skulle kunna "roa" sig på egen hand i det presumtiva Gomorra som Stockholm utgjorde på 60-talet.

Att Beatles turnéledare vid Sverigebesöket 1963, Bertil Bertilson, som f.ö. var en del av den legendariska partygruppen Rockfolket och gick under smeknamnet "Dirty Bertil", på senare tid hängde lite med Little Gerhard, och förmodligen försökte hjälpa honom att klara den extremt problematiska vardag som en övervintrad rockidol ställs inför dagligen.
Slavkontrakt på nåt sjavigt charterhotell, att alltid tvingas bli jämförd, rent utseendemässigt, med sitt 40-50 år yngre jag, att till slut tvingas skriva på kontraktet som kanal fem erbjuder, även om det innebär att man ger bort rättigheterna till den sista lilla gnuttan självrespekt man fortfarande har kvar, bara för att överleva.

Att antalet nöjesprofiler som, iofs mot betalning, ställer upp på reklamkampanjer för cigarettmärket Prince, förmodligen har sjunkit ganska dramatiskt dom senaste 40 åren.

Att Slas´ ständigt aktuella bok Vem älskar Yngve Frej, som filmatiserades 1973, är ett mästerverk och dessutom är anledningen till att Loffe fick chansen att göra sin absolut bästa karaktär någonsin.
Vem älskar Yngve Frej är ett måste för alla som ibland tycker att samhället förändras i ett tempo som är alldeles för snabbt. - Både boken och filmen.

Att Bosse Larsson aldrig lät folk tala till punkt under Nygammalt´s små "intervjumoment". Plus att gula mollskinnsbyxor är ett inslag man saknar i den moderna stadsbilden nu för tiden.

Att Läsarsånger kan vara trevligt om dom framförs på ett skönt sätt, oavsett det faktum att godtemplare och läsare är opålitligt folk... Slentriandyrkare av Mammon!

Detta är ju som ni förstår, bara ett axplock av klargöranden, men det är tillräckligt för att belysa hur ofattbart trevligt jag har haft
Synd bara, att "det moderna samhället" har förstört hela landet, inklusive Roslagen.
Likt en enorm Juggernaut, har det skövlat allt som inte är direkt kopplat till konsumtion av kapitalvaror eller glättig smörja som ingen behöver, men som ändå måste bytas ut med jämna mellanrum. Det har blivit nån form av masspsykos.
Just det faktum att det numer inte finns tid till annat än att köpa grejer och jobba, svider lite extra när man bjuds att beskåda Moder natur från hennes bästa sida, och dessutom från första parkett.
Jag har ältat det här tidigare, men det finns ju inte utrymme i vår tid, för dom, te.x av Albert Engström beskrivna, Rospiggarna, gubbarna, fiskarna, hamnsjåarna, kärringarna och inte minst öfverklassens riktiga monokelbaroner. - Faan!

Dom sedvanliga nattsamtalen mellan fyra ögon, om allt mellan himmel och jord, fick i år en ny skådeplats. Den nya platsen är grymt gemytlig och det känns som att till och med Ingmar Bergman och Erland Josephson skulle trivas mkt bra i den snickarbod som numer utgör "en plats för ostörda samtal". - Det är svårt att inte störa nån vid tre rycket om varenda skrymsle bebos av en människa som vill/behöver sova, men nu är det problemet ur världen. Dom nattliga pratstunderna resulterar sällan i några svar, snarare att dom fungerar som nån bizarr form av tankesmedja...Hahaha!
Det som var på agendan var bl a, varför en del människor har så svårt att ikläda sig den roll som situationen kräver av dom?
Alltså - Ett exempel...
Varför en del MÅSTE sitta uppe och jåla hela nätterna, även om dom vet att det kommer en morgondag som har, i princip samma krav som alla andra morgondagar har i sitt vedevärdiga sköte?
Varför kan en del människor inte förinta hela sin personlighet och alla sina särdrag för att stället bli en ansvarsfull och seriös robot?
När infaller ögonblicket där den personen man är och den personen man vill vara börjar gå skilda vägar?

Jag rökte såklart eftersom hela helgen var ett väldigt högtidligt tillfälle.





Det är viktigt att vara tydlig
med vad man säljer.

En av de intellektuella.


Vackert


Vackert sa jag!



torsdag 21 juni 2012

Nämen, så passande!


Ang. mitt tidigare svammel om dödsföraktande Indianryttare.
Idag blev jag varse detta informationsanslag.
Att jag kommer att göra mitt yttersta för att närvara kan ni skriva opp!
Published with Blogger-droid v2.0.5

onsdag 20 juni 2012

Min mission går segt...


Eftersom jag aldrig hinner bygga hoj eller raggarbil eller nånting över huvud taget, så här jag engagerat mig i att få Frälsningsarméns mest fromma major, som dessutom råkar vara min granne, att börja röka cigarr.
Eftersom det är en väldigt trevlig syssla så ser jag det som min skyldighet att övertyga honom om det förträffliga med cigarrökning...
Det går väldigt trögt kan jag säga, han hävdar att han blev allergisk mot cigarrök under sin tid som Churchills stenograf vilket iofs skulle kunna vara sant, jag har därför begärt ut journalerna från hans livmedikus så att jag kan förvissa mig om sanningen.
I vilket fall som helst så tror jag att den här cigarren hade passat honom utmärkt! Lagom snäll och lagomt långvarig. - Lite som att vara barnvakt åt en snäll och lugn treåring en stund.
Published with Blogger-droid v2.0.5

Motorcirkusen dödsrosslar?

Fan va synd att fenomenet Motorcirkus inte är i ropet längre.
Såvitt jag kan förstå, så solade sig ju dessa kringresande Indianryttare i glansen av sina dödsföraktande velodromshower ända in till slutet på 80-talet. Sen verkar det ha blivit iskallt på motorcirkusfronten?
Eller är det helt enkelt så att hussegubben inte är tillräckligt aktiv i sitt besökande av platser där dom turnerande sällskap som hänger sig åt underhållning som te.x striptease, försäljning av rostade mandlar och sockervadd samt nasande av allsköns jävla bråte är representerade?
En och annan fakir och spådam kanske också kan ha varit en del av den sällsamma skara jag på ett mkt förutfattat sätt, försöker beskriva. Det är nämligen på dessa platser jag misstänker att motorcirkusarnas orädda hjältar var närvarande. (Att dom dessutom var kungarna på kullen, och fick njuta alla dom fördelar som kungar i regel åtnjuter, ser jag som självklart.)
Jag har ett litet minne (som iofs kan vara planterat i mitt huvud av det homosexuella nätverk som styr Sverige) av att jag har sett Sala Motorcirkus på Mickelsmäss marknaden i den bedårande lilla pärlan Örsundsbro, en gång när jag var grabb...
Alla tunnorna borde ju finnas kvar, alla hojarna borde ju finnas kvar eftersom det förmodligen inte finns någon som är så verklighetsfrånvänd att han eller hon skrotar en Indian Sport Scout, alternativt låter den förgås på annat sätt. Så varför finns inte verksamheten kvar?

Sala Motorcirkus är ju  bara en bland många, det fanns ju åtminstone fem sällskap till, med en eller flera tunnor, ett axplock nedan.
Drei Abbins
Herlitz Motorshow
Willian Arnes Motorcirkus. Senare Erik Hansens Motorcirkus med William Arne
Hans-Tommys Motorshow
Cappers Motorcirkus "Fantomerna i Häxkitteln"

Jag vet inte om tunnor var vanligt på kontinenten, men det verkar som att Skåne är en aning överrepresenterat i den här svängen. Det kan ju bero på saker som att Skåne hade ett digrare utbud av marknader, tivolin och  annan obskyr verksamhet då det begav sig. - När farsans grabbar var små...
I Stockholm med omnejd hade folk säkert fullt upp med att tramsa på Nalen med juste smula och med att åka tunnelbana.
Gröna Lund borde ju ha haft en tunna, märkligt vore det annars?!

Jaa, det var väl det om det.
Slutsats:
Förr i världen var folk intresserade av dödsföraktande män och kvinnor. Jo det är riktigt. - Motorcirkussvängen är/var en jämställd verksamhet som bygger på den logiska formeln att OM man KAN köra en Sport Scout i en tunna så får man det, oavsett om man är man eller kvinna.
Det hade iofs varit skönt om detta fenomen uppkommit idag. Då hade varje motorcirkus varit tvungen att ha lika många kvinnor som män. - Vare sig nån av kvinnorna eller männen kunde köra eller inte, gärna att man valde in folk som var underrepresenterade i tunnorna, hur kul hade det inte varit att se folk som Bingo Rimér, Katrin Zytomierska, Blondin Bella, Nalle Knutsson eller kanske Adam Tensta, få blackout och slå på en kronvurpa i tunnan, alternativt fara över/genom nätet....
Nu för tiden är intresset för hårda motormän mindre än intresset för Sudan som charterresmål.

In i helvete ballt i alla fall! Jag saknart!
Undrar om det är möjligt att sadla om till Dödsryttare när man är såpass gammal som jag är?






















tisdag 19 juni 2012

Fan va torrt!


Tisdag.
Cederlunds torra punch, kaffe och en granne med sommardepression...
Förutom det kan jag ha hittat en passande bakskärm till Trajjan, det låg ett par skärmar bakom garaget och jag tror att en av dom kommer att sitta som en fläskläpp. - Det är inte särskilt torrt iofs, snarare fuktigt...
Published with Blogger-droid v2.0.5

måndag 18 juni 2012

En passus till...

Jag hittade en bild på Jeff Decker bajken jag yrade om tidigare... Jag antar att han byggde sin innan Falcon knåpade ihop sin variant på samma tema?
Hoppas att det ska smaka iaf!

Klocka köpes. Gärna med höghöjdsvana, te.x från ett liv i alperna.


Om någon sitter och ruvar på nån av dom nedan avbildade prylarna, och dessutom skulle behöva avyttra den, till förmån för till exempel kurslitteratur i attackfeminism och låtsasdemokrati, eller kanske för att arrangera en festival till förmån för alla dom som tycker att man inte behöver jobba, men ändå ska ha samma levnadsstandard som den traditionella arbetaren. Eller förresten, inte fan vet jag vad folk behöver flis till. - Det är ju så lätt att man snöar in på sina egna referenser när man sitter och spånar...

Mysig klocka.
En annan typ av mysig klocka.





lördag 16 juni 2012

Han kom som ett yrväder en Juniförmiddag...

tyvärr hade den gode Erik aka "Enmansorkestern från Trögden" inget höganäskrus runt halsen, men det var ändå en väldigt trevlig överraskning att han dök upp. Efterhand valde också min granne - Riddarfalken från Malta. - att förgylla vår pratstund med sin närvaro.
När man har en adlig broder på besök så dricker man ju såklart Don Pedro kaffe, tyvärr råkade undertecknad brygga kaffet lite svagt. Köksan var på den veckovisa husmorsgymnastiken precis när kaffet skulle beredas, och jag har ingen direkt vana av s.k. "köksstök"
Dom flesta ämnen som är av någon som helst vikt avhandlades. - Allt i från 1949 Pontiac och egen verkstad, 26 tum förlängd hydraulgaffel till att träna sig i Genéverdrickning.
Erik hade såpass mycket manlighet innanför ordonansjackan att han tog sin nybesiktade HPD Special, ut till det hastigt samlade pressuppbådet som väntade utanför grinden in till mina domäner.
HPD Special är i princip en Japansk 1600 motor i en gammal HD 750 ram, Erik valde att kalla ramen för "något modifierad" men jag tror att han överdrev, jag utgår från att den i princip är helt original.
Hojen är ball, Erik är ett enmansband.
Han passade även på att torrbryta på BSA´n - Hedrande.
Jaa, det var väl den här dagen... Som vanligt blev det Tonton Macaute som fick stå tillbaks idag.

Slutligen vill jag passa på att tacka min gode vän för att han, med hjälp av 1670cu, omorganiserade stenarna på vägen till min fastighet. - Det var så längesen jag krattade grus att det verkligen är på tiden att jag får friska upp den gamla kunskapen igen. ;)
Hahahaha!!! Vilka jävvla swin det finns! Hålla på med att släppa kopplingen snabbt, samtidigt som man ger mycket mer än grundgas, plus att motorn rusades till flera tusen varv per minut... Helt sjukt.




Snillen spekulerar.

Kolla syrablicken!

Erik Knievel


En passus...

Hittade den här för ett tag sen, moderngammaldags softail med Vincentpuffra. - Djävulskt schucker bajk.
Ian Barry kan få till det ibland....
Jeff  Decker har också byggt en liknande tror jag.


Skåpmat.

Så där ja!
Följande inlägg kommer att påminna om ett ganska äckligt smörgåsbord. Lite som ett sånt smörgåsbord som innehåller alldeles för få rätter och dom rätter som trots allt är representerade är sjukt osmakliga och kanske lite kalla...
Anledningen till att det måste bli så är att jag har slarvat med att göra nödvändiga inlägg i kronologisk ordning, eftersom detta nu har blivit eftersatt och jag har ett kontrakt att rätta mig efter så nödgas jag nu kombinera ett antal presumtiva inlägg till ett kombinationsinlägg.
Egentligen är det en helt vansinnig väg att gå eftersom det, i princip, kan jämställas med att bära skjorta utan undertröja, eller nåt annat sjukt.

Men för att komma till sak, först ut är lite Barcelonarester.
Gaudi´s Sagrada Familia, är ett mycket känt, religöst byggnadsverk, som jag tror att dom flesta som sett tycker är fruktansvärt imponerande. Naturligtvis tog jag mig en titt när jag ändå hade vägarna förbi... Vackert så tårarna rann.
I övrigt så blev det en hel del turistande, supande, rökande och massa andra livsviktiga saker. Synd att den Katalonska maten, med vissa undantag, är kass. Barcelonarna verkar vara allergiska mot alla smaker... Jag ska nog skicka ett brev till det Spanska departementet för mat och förklara, att om man serverar en torr köttfärsbiff utan smak, tillsammans med torrt ris utan smak (Möjligtvis att det fanns tendenser till rissmak på riset, vilket inte gör saken bättre eftersom jag och den kultur jag lever i har lämnat risätandet till förmån för Alströmers mer sofistikerade importgods.) så kommer måltiden att bli torr och den kommer heller inte att smaka nåt. Den informationen har dom uppenbarligen missat...
Undrar om El Caudillo åt torr, smaklös mat eller om den smaklösa, torra maten infördes efter 1973?

Rom inhandlades till ett fördelaktigt pris, likaså cigarrer. Jag hade lite problem att veta vad jag skulle köpa eftersom jag är cigarramatör, hur som helst köpte jag några prima och dessutom hittade jag lämpliga "gräsklipparcigarrer" som, med tanke på priset, förmodligen är tillverkade av wellpapp och lim...? Jag tror iofs att dom duger åt den spirande unge man som ska ha dom.

Solen gick upp häromdan, det var vackert så jag beslutade mig för att föreviga ögonblicket. Det var en stämningsfull stund och som grädde på moset så spelades Red sails in the sunset med Fats Domino i samma ögonblick som bilden togs.

Nu så.
Då är jag i fas igen, Fredag mina vänner!
Charmigt som vanligt. Middag, kaffe, Havana Club och Cola, cigarr. Faan vad fint det är att vara godsägare!
Äppelträdsplantering och allmän förvaltning av domänerna klarades också av innan det blev kväller.
Tyvärr blev det noll uppmärksamhet för Tonton idag, det skäms jag för och jag ska göra mitt yttersta för att jag ska hinna ge honom lite kärlek så fort tillfälle ges.

Just jävlar! Jag stack ju imellan med en sill, potatis och iskall Genéver häromdan. Ryttmästaren i huset bredvid tyckte att Genévern smakade bättre än sist medan jag bestämt tyckte den smakade lika bra, men ska man bli duktig på nåt så måste man träna och jag har talang. - Det vet jag.

Just jävlar II! Jag har fått erbjudande om ett komplett rakset idag. Det passar fruktansvärt bra eftersom jag har varit på jakt efter en Säkerhetsrakhyvel ett bra tag... Nu är Hr. Boré väldigt nöjd!
Gaudí - Frisk eller sjuk?

Respektingivande.

Cigarrfimparnas svar på en prostituerad missbrukare.

För alla tråkiga tillfällen...

God men inte märkvärdig.

Det står ju att det är tobak iaf.

Hehehe...

Vackert

En av dom få saker som är sanna.
Finrakning.

Maduro, mustig och god.
Sill och Genéver - Som det sig bör.